Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Горни Лом

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

siluro написа:
    ......
    Всичко опира до това какво има човек в главата. Наистина ако взимаш нормална заплата ще е много по добре, защото няма да мислиш какво ще ядеш и дали ще ти останат пари за да си платиш тока.....Там където работя заплатата няма никакво значение, тези които не работят получават повече и винаги те са най добрите. Това се дължи на това, че са приятели с шефа или пък имат взаимна изгода........Ако се случи нещо по тяхна вина те никога не са виновни, виновни са останалите защото са позволили да се случи нещо.Поддръжката правят нещо по някаква машина и си зарезват половината инструмент там където са работили. За следващия ремонт нямат инструмент, виновни са работниците които работят по машините защото не са прибрали инструментите Работниците се наказват да заплатят инструмента защото един вид го били откраднали...В такива фирми в един даден момент започва да се идва на работа колкото да ти мине деня и да си вземеш заплатата. Няма значение вече колко ти е заплатата, на човек му е писнало от нерви и тогава започват да се случват лошите неща. Защото никои не е концентриран върху това което работи а мисли за друго.

Коментар

Е собственика вече може да си прибере цялата сума по договора. Мините са утилизирани. ....... Алчен загубеняк...заслужаваш не само синът ти /който е знаел само да вика по хората/ но цялата ти семка да се бе изпарила в този ден. Ето ти сега пари.
      Powered by Emzo

Коментар

evgeni85 написа:
        Е собственика вече може да си прибере цялата сума по договора. Мините са утилизирани. ....... Алчен загубеняк...заслужаваш не само синът ти /който е знаел само да вика по хората/ но цялата ти семка да се бе изпарила в този ден. Ето ти сега пари.
        Колега, по-просташко изказване от твоето, здраве му кажи. Прост мангал е с повече усещане от теб. Само си представи, че някой споменава по същия начин баща ти. Отврат!
        207 тиква автомат
        новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Кат’ слушаш ка говори агент Гоце - мед му капе от устата, а дефакто фирмата на кака Зорка Yellow_Flash_Colorz_PDT_38 Yellow_Flash_Colorz_PDT_37

Коментар

siluro написа:
            Immortal написа:
            Ако работниците взимаха по 1500 лв, това щеше ли да промени нещо в трагедията???Стига сте говорили глупости.Факт е, че немарливостта е отличителна черта на българските работници.Факт е, че колкото и пари да взима един работник, винаги казва "Ебал съм мааму, да не е мое!" или пък "Ти ли че ми каеш как да си връшим работата?"Друг е въпроса, че контролът също е супер занижен.Аз ако тръгна да се разхождам без каска или работни обувки, ще ме глобят веднага минимум 50 лв.Има виновни в този случай, и то много. Разследващите да ги търсят, и да бъдат наказани!
            Според мен щеше да се промени. За да се класира за такава заплата би трябвало да е по-висококвалифициран, а не хванат от нивата направо.
            Ами ако навсякъде заплатите бяха нормални и човешки?Това ще направи ли всички квалифицирани работници?Акъла и отношението към работата или го имаш, или го нямаш.Работил съм и за 250 лв, и за 600, и за 1600. Отношението към работата ми винаги е било едно и също. Друг е въпроса, че съм търсил по-добра работа (или поне по-добро заплащане). Но до последния ми ден на предната работа съм работил съвестно.А този, дето не му пука, и 200, и 1200 да взима, все му е тая.И аз ще дам пример - шофьор на камион. Колкото и да взима, все ще краде нафта (ако има условия за това).Друг пример - катаджия - колкото и да му е заплатата, все ще взима "за кафе".Има наистина единици хора, повтарям - единици - които като отидат на по-платена работа, си я пазят. Но ако навсякъде заплатите са доста по-високи от сега, положението ще е същото.И да не излезе, че обвинявам загиналите работници, пак ще кажа, че вината е и на тези, които е трябвало да ги обучат, да ги контролират, да ги изпитват, ако щете.

Коментар

pplk написа:
              evgeni85 написа:
              Колега, по-просташко изказване от твоето, здраве му кажи. Прост мангал е с повече усещане от теб. Само си представи, че някой споменава по същия начин баща ти. Отврат!
              На колегата от "просташкото изказване" няма да загинат хора!!!Ще те питам тебе ако беше загинал твой близък как щеше дай се изказваш!
              VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
              VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
              VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
              VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
              Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Immortal написа:
                Ако работниците взимаха по 1500 лв, това щеше ли да промени нещо в трагедията???Стига сте говорили глупости.Факт е, че немарливостта е отличителна черта на българските работници.Факт е, че колкото и пари да взима един работник, винаги казва "Ебал съм мааму, да не е мое!" или пък "Ти ли че ми каеш как да си връшим работата?"Друг е въпроса, че контролът също е супер занижен.Аз ако тръгна да се разхождам без каска или работни обувки, ще ме глобят веднага минимум 50 лв.Има виновни в този случай, и то много. Разследващите да ги търсят, и да бъдат наказани!
                То па АЕЦ-а ако гръмне тая каска и работни обувки ще те спасят да знаеш...Но по принцип си прав като има правила трябва да се спазват.

Коментар

Аз също съм на мнение, че размера на заплатата е важен фактор за отношението към работата. Казвам важен, а не единствен Нека не забравяме (особено икономистите в този форум), че финансите сами по себе си са човешки взаимоотношения и това не съм го измислил аз !Всеки, който твърди, че размера на заплатата няма връзка с качестовото и отношението към работата е...популист Сега нали е модерно да сме политически коректни ? Та затова се възползвам от тази "прекрасна" дума :P
                  == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Работя с хора, много от които взимат повече от 1600 лева заплата, и ще кажа, че голяма част са мърлячи. Не знаят и не могат, и не искат да се научат, и непрекъснато им се повтарят едни и същи грешки, и следващия месец пак същата работа. Съгласна съм с Дидо, че българите в мнозинството са мърлячи, без значение колко пари им дават. Колкото до случая - всички са виновни. Не може да виждаш очевидно нарушаване на правилата, което ще ти коства живота, и да си траеш и да се молиш да не се случи най-лошото. Дори и 2000 лева да им дават, това би ли променило нещо? Става въпрос за техния живот - сега сигурно им е густо - хем без работа, хем 15 човека си отидоха - така по-добре ли е?
                    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Би променило това, че хората, които щяха да работят в този завод щяха да са ДРУГИ !РАЗЛИЧНИ от тези, които са работели. След като взимаш човек да ти работи на минималната не можеш да очакваш от него да има много обща култура и мисъл, не смяташ ли ?

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Слав написа:
                        Би променило това, че хората, които щяха да работят в този завод щяха да са ДРУГИ !
                        Поне един човек да разбира каква е разликата. Значи мърлячи има всякакви. И ако някой си началник измислен е извикал цялата си рода мърлячи да бачкат в общината, тук говорим за частен бизнес. Където тия с 13-те хиляди лева заплати трябва и имат интерес да наемат КВАЛИФИЦИРАНИ служители, отговорни, не мърлячи и да организират работния процес така, че да бъде безопасен. Щото в противен случай става това, което стана. И това не е прецедент.И просто нямаше да наеме тези същите хора. Обаче в България при т.нар. бизнес, фактор номер едно в наемането на персонал е кой ще наемем за възможно най-малко пари. Дори и в сектори, където това може да коства човешки животи. Скоро на колежката ми сестра й я назначили за касиерка в банка. А дълги години знаете ли каква беше? Цветарка.Ама така е - никой не го интересува, че тя ще работи бавно, че ще е некомпетентна, че клиентите ще недоволстват. Важното е да не даваме повече от 500 лева заплата. И като направи някой пропуск, като се вътри 2-3 хиляди и ще работи половин година за скапаната банка. И тоя човек после трябва да е мотивиран ли?
                        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                          pplk написа:
                          evgeni85 написа:
                          На колегата от "просташкото изказване" няма да загинат хора!!!Ще те питам тебе ако беше загинал твой близък как щеше дай се изказваш!
                          Говорим за изказ и начин на мислене, не за това дали ловят клетвите. Същия човек има 14 годишна дъщеря, тя за какво е виновна та трябва да и отправя пожелания? Ай да те питам, на колегата загинали ли са близки и дава ли му това основание да се държи просташки? Още повече, въобще не се знае каква е причината и възможно най-нелогично е да изпратиш сина си, при условие, че има вероятност да се случи нещо подобно.п.п. Представям си ти какви ги отнасяш, след като секвестираш на някого житцето. Сигурно те кефи,а? :D
                          207 тиква автомат
                          новокромаджия 2.4 печка

Коментар

style34 написа:
                            Обаче в България при т.нар. бизнес, фактор номер едно в наемането на персонал е кой ще наемем за възможно най-малко пари.
                            Кажи ми в коя държава бизнеса гледа да наема служители за възможно най-много пари? Що ли всички се изнесоха в Китай?
                            207 тиква автомат
                            новокромаджия 2.4 печка

Коментар

pplk написа:
                              style34 написа:
                              Обаче в България при т.нар. бизнес, фактор номер едно в наемането на персонал е кой ще наемем за възможно най-малко пари.
                              Кажи ми в коя държава бизнеса гледа да наема служители за възможно най-много пари? Що ли всички се изнесоха в Китай?
                              Разликата е в това, че всеки гледа да наеме КВАЛИФИЦИРАН служител за възможно най-малко пари, а не да наеме служителят, който иска най-малко пари без оглед на това дали и какво може да прави

Коментар

pplk написа:
                                kiro_of_the_day написа:
                                pplk написа:
                                evgeni85 написа:
                                Говорим за изказ и начин на мислене, не за това дали ловят клетвите. Ай да те питам, на колегата загинали ли са близки и дава ли му това основание да се държи просташки?Още повече, въобще не се знае каква е причината и възможно най-нелогично е да изпратиш сина си, при условие, че има вероятност да се случи нещо подобно.п.п. Представям си ти какви ги отнасяш, след като секвестираш на някого житцето. Сигурно те кефи,а? :D
                                Когато е изпратил сина си да стяга дисциплината и да дава зор на работниците за големи норми - не му ли е хрумнало, че може да стане белята от бързане?Да го таковам и професора! Тоя бих го обесил на площада за назидание барабар с покровителите му! Житце отдавна не се секвистира, но и Андрешко не се научава...

Коментар

Working...
                                X