Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Горни Лом

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Лакомията наистина е била огромна, а щом началството е било в цеха явно е имало и жесток натиск за експресно обработване на опасния товар.На 30.09 са пристигнали 6 камиона, а на 1.10 -3 камиона с мини. Отделно в складовете е имало към 100 000 мини и 14 тона взривни вещества.Само в деня на трагедията са изкарани от склада към 6000 мини, което означава че е трябвало да се обработват по 10-15 мини в минута при дневна норма 100 мини на човек. С други думи 15 човека са можели да обезвредят 1500 мини за деня, а е трябвало да обработят 6000 или 4 пъти повече. Било е голямо бързане, при което всичките тези 6000 мини са били в цеха, нещо което е било нередно.Представете си какво е да се взривят 5 тира тротил и ще разберете какво се е случило.
    Няма начин да няма начин!

Коментар

Добре ,че не сте зачекнали погребите на МО.
      FIAT FORUM BULGARIA
      Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

pplk написа:
        Задал съм ти конкретен въпрос! Опитай да отговориш и после раздавай присъди, кой бил зле и кой не. До сега по темата от теб съм прочел само общи приказки.За теб специално ще повторя, че е повече от нормално да инвестираш на място с по-ниско възнаграждение, още повече, че в случая завода вече е бил построен през 1972г. по всички правила и със същото предназначение. Ако смяташ за нормално такъв завод да се построи нов в центъра на Монако примерно, значи живееш на друга планета.
        От всичко случило се - само това е нормално - естествено, че бизнеса търси най-ниската цена за всички разходи.Но нищо друго във и около случката не е нормално колега - това се опитвам да кажа. Или ти не мислиш така?И какво си зациклил на тая 1972г. ?
        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

nikolovvd написа:
          Лакомията наистина е била огромна, а щом началството е било в цеха явно е имало и жесток натиск за експресно обработване на опасния товар.На 30.09 са пристигнали 6 камиона, а на 1.10 -3 камиона с мини. Отделно в складовете е имало към 100 000 мини и 14 тона взривни вещества.Само в деня на трагедията са изкарани от склада към 6000 мини, което означава че е трябвало да се обработват по 10-15 мини в минута при дневна норма 100 мини на човек. С други думи 15 човека са можели да обезвредят 1500 мини за деня, а е трябвало да обработят 6000 или 4 пъти повече. Било е голямо бързане, при което всичките тези 6000 мини са били в цеха, нещо което е било нередно.Представете си какво е да се взривят 5 тира тротил и ще разберете какво се е случило.
          В случая много удобно се пропуска един факт.
          Сутринта преди взрива изпълнителният директор на "Видекс" АД е поискал от служба КОС на 5-то РПУ в София разрешение за транспорт от с. Горни Лом до с. Сеславци на 800 000 противопехотни мини.Транспортът е бил отказан и разрешение не е издадено.
          Ся кво излиза? Че за струпването на толкова експлозиви вина има КОС. И след като не е разрешен транспорт до друг цех на фирмата, където мините биха били утилизирани от други хора и евентулно фиксираната норма би била спазена, чия е вината?
          207 тиква автомат
          новокромаджия 2.4 печка

Коментар

kiro_of_the_day написа:
            От всичко случило се - само това е нормално - естествено, че бизнеса търси най-ниската цена за всички разходи.
            Защо го изтъкна като довод, след като е нормално? Давай сега по въпроса с лицинзите. Защо на завод 10 лиценза не е отнет, след редица взривове и смъртни случаи? Кой е за набиване на кол?
            207 тиква автомат
            новокромаджия 2.4 печка

Коментар

pplk написа:
              kiro_of_the_day написа:
              От всичко случило се - само това е нормално - естествено, че бизнеса търси най-ниската цена за всички разходи.
              Защо го изтъкна като довод, след като е нормално? Давай сега по въпроса с лицинзите. Защо на завод 10 лиценза не е отнет, след редица взривове и смъртни случаи? Кой е за набиване на кол?
              Цитираш само това, което си мислиш, че е изгодно за тезата ти а?

Коментар

pplk написа:
                Сутринта преди взрива изпълнителният директор на "Видекс" АД е поискал от служба КОС на 5-то РПУ в София разрешение за транспорт от с. Горни Лом до с. Сеславци на 800 000 противопехотни мини.Транспортът е бил отказан и разрешение не е издадено.
                Ся кво излиза? Че за струпването на толкова експлозиви вина има КОС. И след като не е разрешен транспорт до друг цех на фирмата, където мините биха били утилизирани от други хора и евентулно фиксираната норма би била спазена, чия е вината?
                КОС ли са виновни, че са съхранявани явно неправилно щом са гръмнали? КОС ли е виновен, че не са спазвани нормативите? Айде стига си им адвокатствал.Почвам да подозирам, че имаш личен интерес...

Коментар

pplk написа:
                  По-важен е въпросът какво се е случило, за да се взривят тези мини, като се има пред вид, че това са обезвредени мини и само детонация може да ги взриви.Това количество взрив може да срине град като Видин с земята!
                  Няма начин да няма начин!

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                    КОС ли са виновни, че са съхранявани явно неправилно щом са гръмнали? КОС ли е виновен, че не са спазвани нормативите? Айде стига си им адвокатствал.Почвам да подозирам, че имаш личен интерес...
                    И на мен на там ми бият нещата. Както казах - всички са виновни без чорбаджията.
                    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                      pplk написа:
                      kiro_of_the_day написа:
                      Цитираш само това, което си мислиш, че е изгодно за тезата ти а?
                      Това кой го написа или вече не помниш?
                      kiro_of_the_day написа:
                      То и затова завода е направен точно там - за да може да се дават по 200 лв заплата.
                      За това ти написах, че завода е строен 1972. Изясни ли ти се? Аре, пробвай да отговориш на въпроса, че стана досадно да се измъкваш като мокра връв
                      207 тиква автомат
                      новокромаджия 2.4 печка

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                        Почвам да подозирам, че имаш личен интерес...
                        Щом не съм на едно мнение с теб, начи имам личен интерес, а? Изтъкваш некви смешки, после аз съм виновен, баси. :D
                        207 тиква автомат
                        новокромаджия 2.4 печка

Коментар

nikolovvd написа:
                          По-важен е въпросът какво се е случило, за да се взривят тези мини, като се има пред вид, че това са обезвредени мини и само детонация може да ги взриви.Това количество взрив може да срине град като Видин с земята!
                          +1Баси, естествено, че това е основното и това се опитвам да обясня. :D
                          207 тиква автомат
                          новокромаджия 2.4 печка

Коментар

style34 написа:
                            И на мен на там ми бият нещата. Както казах - всички са виновни без чорбаджията.
                            От твоите писания стана ясно, че взрива е в следствие на алчност , щото ТИ така вярваш. Факти някакви? Не! Само вяра. Баси конкретиката, честно. :D :D :D
                            207 тиква автомат
                            новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Според мен е станало нещо като стая с миши капани 1-дин да се задейства и всички около него сработват, 1 мина грешно разглобена и предизвикала детонация е напълно достатъчна да гръмнат и всички други (верижна реакция ). Човек който работи под напрежение и гони количества е напълно човешко да сгреши.Но не обвинявам работника а началника заради натиска за по високи дневни норми.
                              Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
                              И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
                              .

Коментар

pplk написа:
                                kiro_of_the_day написа:
                                Почвам да подозирам, че имаш личен интерес...
                                Щом не съм на едно мнение с теб, начи имам личен интерес, а? Изтъкваш некви смешки, после аз съм виновен, баси. :D
                                Не пич - щом за теб е виновен всеки друг, а не и собственика - затова явно имаш личен интерес. А моето мнение в случая няма никакво значение - то си е за мен. Но на теб явно ти пречи, че скачаш като ужилен. Както във всеки подобен инцидент и тук има поредица от събития довели до белята. И то това е 3-тата поред беля.Това тук е най-фрапиращото.

Коментар

Working...
                                X