Дадоха ми няколко цени, още умувам. По повод стъклата видях че смятат по 51 лв квадрата.стъклото ми казаха бяло бяло енерджи за южните прозорци. На север е тераса с остъкление, а зад остъклението е вратопрозорец. Понеже идеята е да тегля кредит по енергийна ефективност сметнах , че за там не е нужно скъпо стъкло, а за да отговоря на изискванията пск не може обикновено и затова К стъкло.Със стъклата хич не съм наясно, за обков искам качествен.Парите ги имам идеята е да спестя някой лев, а до колкото разбрах прокредит били само с останали пари за тея кредити, а иначе на сибанк условията били по- изгодни, ама изчерпали средствата.Фирмата изпълнител ще е голяма, имам поглед върху работат им уж, а и познавам шефа -с него говорих.Той на себе си е монтирал рехау пвц на къщата си преди месец. Навива ме за такава. Аз за сега мълча .
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Каква дограма да сложа? Защо?
Collapse
X
-
Humppa
Същата програма е! Но никъде няма пари :Dhttp://www.reecl.org/bg/Участващи български банкиБългарските банки, които участват в Програмата REECL, са: ПроКредит Банк - (Кредитни продукти REECL не се предлагат, поради усвояване на кредитната линия) Райфайзенбанк - (Кредитни продукти REECL не се предлагат, поради усвояване на кредитната линия) Банка ДСК - (Кредитни продукти REECL не се предлагат, поради усвояване на кредитната линия) СИБАНК - (Кредитни продукти REECL не се предлагат, поради усвояване на кредитната линия) Банка ПИРЕОС - (Кредитни продукти REECL не се предлагат, поради усвояване на кредитната линия)-----Чакай да дойдат ГЕРБ на власт и вземи кредит от БАКБ
Коментар
-
Слагането на 4 сезона стъкло се обезмисля на северна страна! Там където няма слънцегреене се слага Ка стъкло, защото то има по-добри топлозолационни качества или друго яче казано му е нужно само половин час слънцегреене, за да се нагрее самото стъкло и да не позволява зимата да се появи конденз. 4 сезона стъклото има по-голям УВ - фактор и възпрепятства влизането на слънчеви лъчи, по този начин печелим лятото, но губим зимата топлината от слънцето, ако я има разбира се. Важно също е да има газ Аргон или Криптон(втория почти не се среща) , това са инертни газове, които за какво служат мога да обесня при вида на мезе и пийене, приеми го като чиста монета, че си струва да ги има вътре в стъклопакета! Това ти е 85% от дограмата, останалото е въпрос на вкус и на усет!--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
Humppa
Винаги съм се чудил следното:Как може да се гарантира, че стъклопакета е пълен с инертен газ и колко време ще остане херметичен??? Как се познава разхерметизацията?---За дървена дограма - Карабулев, Плевен ---Като обикалям Горубляне и чуя да хвалят гумите на колата и това, че са напомпани с аргон - бягам надалече Щом гумите са за хвалба, то колата е за Надин
Коментар
-
Доколкото знам от един познат, който се занимава с дограми, разхерметизацията се познава по мътните стъкла - мислиш си, че са мръсни, а не се изчистват нито отвътре, нито отвън - изглеждат, сякаш гледаш през мъгла. Дори аз в едната стая имам две от три такива, но сега ще правя ремонт там и последното, което ще мисля, ще са стъклата.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
Humppa написа:Аз пък чакам да се изкаже Имортъла в качеството си на вещо лице в топломасопренос-аXaus написа:Аз пък ще ви кажа , че по хубава от дървената дограма няма... И не визирам на баба-ми черчеветата.!Forsaken написа:Три стъкла е малко стрелба в тъмното, ако фирмата с която се работи няма голям опит с такава дограма. Самия стъклопакет става много тежък, прави се трудно и има значение фирмата, която го прави, защото обикновено стъклопакета се изработва на друго място или от друга фирма. Обкова няма нищо общо с обикновения. Един средно голям прозорец примерно става с тегло от около 25-30 кг. а и самата дограма ще ти излезе двойна като цена. По-добре 4-5 камерна с различни стъкла по дебелина за обезшумяване, но най-важно е "предпазващото" стъкло - масово е около 40 лв. на квадрат. Ако ще инвестираш, по-добре го направи с това стъкло - хубавите стъкла са по 60-80 лв. на квадрат.Поздрави!Alex_RT написа:Дадоха ми няколко цени, още умувам. По повод стъклата видях че смятат по 51 лв квадрата.стъклото ми казаха бяло бяло енерджи за южните прозорци. На север е тераса с остъкление, а зад остъклението е вратопрозорец. Понеже идеята е да тегля кредит по енергийна ефективност сметнах , че за там не е нужно скъпо стъкло, а за да отговоря на изискванията пск не може обикновено и затова К стъкло.Със стъклата хич не съм наясно, за обков искам качествен.Парите ги имам идеята е да спестя някой лев, а до колкото разбрах прокредит били само с останали пари за тея кредити, а иначе на сибанк условията били по- изгодни, ама изчерпали средствата.Фирмата изпълнител ще е голяма, имам поглед върху работат им уж, а и познавам шефа -с него говорих.Той на себе си е монтирал рехау пвц на къщата си преди месец. Навива ме за такава. Аз за сега мълча .Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
Humppa написа:Винаги съм се чудил следното:Как може да се гарантира, че стъклопакета е пълен с инертен газ и колко време ще остане херметичен??? Как се познава разхерметизацията?---F31 BMW 320d
Коментар
-
Humppa написа:Винаги съм се чудил следното:Как може да се гарантира, че стъклопакета е пълен с инертен газ и колко време ще остане херметичен??? Как се познава разхерметизацията?---За дървена дограма - Карабулев, Плевен ---Като обикалям Горубляне и чуя да хвалят гумите на колата и това, че са напомпани с аргон - бягам надалече Щом гумите са за хвалба, то колата е за НадинPUNTО 1.7 ТД ELX/умря,горкото/
Проблема не е от бобината,а от магарето в кабината!
Коментар
-
Слагал съм дограма и щори известно време и вкъщи сложихме Трокал 8см профил с 3 стъклопакет на спалните и съм СУПЕР доволен, това топлина и най-вече звук никакъв. Преди се правеха състезания по една права зад нас, но сега като е затворен прозореца разликата е коренна, но и цената преди около 6 години като сложихме беше нещо от рода на 700 лева.Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар