Здравейте,мой приятел ме помоли да избера четец за електронни книги за детето му (на 7 години).Само че и аз не разбирам нищо, така че трябва да питам вас.По-принцип е определил бюджет до макс 250лв. Четох тук една статия но друго си е някой който ползва, да си даде мнение.http://myebook.bg/?p=1866#Например гледам, че повечето за тия пари са до 6", това достатъчно голямо ли е?Желателно е и да поддържа всички формати.И дали не е по-добре направо някой таблет?Давайте идеи, моля.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Четец за електронни книги - избор?
Collapse
X
-
6 инча са ти напълно достатъчни - толкова е форматът на нещо средно между малките и големите книги. Кои са "всички формати"? Ще купуваш книги или ще ги сваляш от някъде? Ако е второто - даже и да не ти чете определен формат, можеш да конвертираш файла в четлив формат. И - таблет не става, технологията на екрана на електронната книга е различна и не уморява очите. Съвет: взимай тази, която ти се впише в бюджета и има най-дълга гаранцияВсеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
-
Киндълът е добър избор, ако си купуваш книги от амазон. Моят примерно не чете doc формат, pdf не съм го пробвала, защото не ми се е налагало, но няма да се учудя, ако не го чете, защото в спецификациите пише, че чете doc формат, а реално не е така. Книгите ги конвертирам в txt, което е ОК, обаче понякога се обърква, като тръгна назад по книгата. Напред оформя страниците правилно, назад също, ако реша да се върна, но ако пак тръгна напред, изобщо не знае къде се намира. Добре че не ми се налага непрекъснато да чета такива книги. По принцип винаги подхождам с резерви към собствените марки на амазон, защото са създадени за ползване на техни продукти. kluchar, мисля, че не четеш достатъчно, за да направиш разликата.Иначе това е киндъла, който имам, ползвам го вече 4 години някъде. http://www.emag.bg/ebook-chetec-kind.../pd/ES40KBBBM/ Като качество и цена мисля, че е най-доброто, но имай предвид горното, ако решиш да го купувашВсеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Kindel и NOOK са 2та варианта! Другите не са мн добри, но и те са вариант щом става въпрос за дете! Аз бих избрал NOOK, защото е доста по удобен ако качваш книги (чете почти всички формати) Kindel е малко по-труден за качване на книги! В повечето сайтове от които можеш да си изтеглиш книга те питат в какъв формат я искаш при самото сваляне, но след като е за дете, а баща му явно нищо не разбира - по-добре е NOOK!Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP
Коментар
-
За електронна книга - киндъл или ноок или кобо.Всичко друго е....Като цяло ако имате възможност да се докара Киндъл от Щатите или Канада е най- доброто като цена.Тъч скриина е абсолютно безсмислена екстра за ел.книга. Всеки път да си мажеш екрана - е не ама не искам и пак не искам.Особено ако няма физически бутони за прелистване. Дори и Амазон се усетиха и след 2 серии с тъч екран сега ще пуснат четец със бутони в рамката, като допълнение на тъч-аВ къщи имаме 4 киндъла :една 3ка с клавиатура, 2 базови 4ки и един paperwhite.Сега синковеца който ще направи 6 след месец си чака с нетърпение подаръка за Коледа - киндъл. Постоянно тренира четене, за да си заслужи подаръка.Относно форматите и конвертирането http://calibre-ebook.com/downloadТова конвертира между всички разпространени формати, без значение от кой в кой. Бързо и лесно.Истината е да се чете.Няма значение дали е хартия , таблет , електронна книга или ако, ще дори и на тоалетна хартия да е отпечатано.Важно е да се чете.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар