идеите го дадоха - ако не стане с добро, съветваш се с адвокат. Иначе жалби можеш да пишеш до където искаш, вкл. до НАП. Най-мнохо да ти кажат, че не е тяхна работа, но какво от това - важно е да пробваш. Иначе непременно се оплачи в НАП, вероятно ще им е интересно да го проверят. Според мен имаш добри шансове, но за съжаление може да не стане на доброволни начала. Нормално бих реагирала по друг начин, обаче няма смисъл да наливам масло в огъня - кой каквото сам си направи, друг не може да му го направи.Успех, дано стане от първия път да си вземете парите.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спешна нужда от помощ за неизряден автомобил!
Collapse
X
-
Точно на това разчитат, но решението е ваше. И поредният пример как не трябва да постъпваме. После защо държавата била на това дередже... Вие сте съучастници в престъпление - укриване на данъци. Откъде на къде ще му правите реверанса на тоя нещастник да я правите така, че вие сте я внесли? Докато тези мизерии не спрат, които сами правим, не очаквайте нищо да се промени.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Хайде сега убиите го с камъни момчето! Имайте в предвид, че Сливен-Търново са 120км. Момчето само си е решило кое му е по изгодно. До такива ситуации се стига по две причини. 1. незнание от страна на колегата как се процедира и как да си търси правата. 2-Тарикатлък на джамбазина, който се базира изцяло на точка 1 Ако тези две неща се изчистят ще си живуркаме по-добре. До Стрелок- каквото и решение да вземеш колега, надявам се всичко да се нареди и колата да служи вярно. УспехФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Темата да остане, за да се знае как не се купува кола. Да купиш кола от майната си само с външен повърхностен оглед си е лотария, особено при по-съвременните коли с повече елеткроника и системи, които трябва да се проверят.Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Коментар
-
Стрелок написа:... Трябваше да съм в университета преди седмица, а аз дела може да се наложи да водя. (Стрелок написа:Темата е за триене. Няма да пътуваме. Колата остава при нас.Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
В крайна сметка как решихте проблема с регистрацията. А колкото до жамбазина както е казал шопа въпроса се решава "со кротце, со благо и со малце кютек".FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Plastex написа:То затова се купува от автокъща- за да имаш фактура...
Коментар
-
[quote="Immortal"]Plastex написа:То затова се купува от автокъща- за да имаш фактура...Не всичко което има две бузи ......... е лице.
Коментар
-
При толкова теми какво трябва да има по една кола, пак сте седнали на ръбестия.Някъде го бях писал пролетта-тръгне ли някой да ви продава кола с документи все едно вие я купувате от чужбина, просто се обърнете и си тръгнете от магазина на този търговец и никога повече не се връщайте при него. Рискът, който поемате, не си заслужава.Аз отдавна не бях купувал нов внос кола останах изненадан колко масово е станало у нас това явление.Първото нещо-документ с невярно съдържание се нарича. Използването му пред държавен орган (КАТ) е престъпление у нас. Наказва се. Обикновено с глоби, но по провинцията четат и пробации, а ако човек има и друга някоя магария в досието си, останала там от времето когато е бил млад и зелен...може и условна. И какво правим...омърляно досие заради една купчина ламарина. Има и съдии, които се престарават. Мой приятел имаше такова дело в провинцията-4г. ефективна присъда на 19-годишно момиче...само защото беше решило да си купи кола. Делото се влачи две години и мацката си загуби првата на студентка във Франция, защото имаше забрана да напуска страната. Е...по-горната инстанция и замени наказанието с 300 лева глоба...след две години.Второто нещо-отговорност за вреди и недостатъци...от кого ще ги търсите, като нямате договор...Няма човек в тоя занаят, на когото никога да не се е случвало да внесе нередовна кола. Тях просто ги има на пазара. Пренабити номера, сменени мотори...няма как да се избяга-случва се.И най-голямото старание не може да те спаси, особено ако имаш по-голям обем продажби. Все ще се случи някоя нередовна.Не е ново-винаги го е имало това.И повечето фирми са си го заложили като опция, като реална ситуация, която може да се случи.Предвидено е.Еди автомобил трябва да е проследим от момента, в който е купен в чужбина и всяка една точка от пътя му до вас трябва да е надлежно документирана. Договор с продавача, кога е свален от отчет пред местните власти, кога се е появил на българска граница, кой го е декларирал, дори номера на автовоза трябва да го има. За тези неща няма разлика дали купувате автомобил за 1000 или за 100 хил. лева. Едно и също е. Да, може да запишете по-ниска цена в договора с нашия търговец. Нарушавате закона, но трудно ще ви хванат. Докато това с немския/италианския/ френския и т.н. договор се доказва с две справки от Гранична полиция, които излизат за 30 секунди.Ходил ли е Пешо в Германия...ми не е ходил.Ханс идвал ли е в БГ...ми не е идвал...и ето ти ги съвсем законния набор основания за извършване на проверка. От там вече...само случайност може да ви спаси да не станете храна за системата.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар