Здравейте колеги. И ние като всички бедни, но замечтани българи решихме да купим още една кола, освен Палио-то. След една повредена и една, която я ударили в някаква висока "преграда" докато е била на автовоза, решихме да взимаме на сляпо (предните 2 бяха от приятел, той искаше да замени повредената, но късмет...). Отидохме в една къща в с. Шереметя, В. Търново и харесахме едно Audi A3 1.9TDI с 110 кс мотора. Огледахме я, допадна му на бащата ми и се засили да я взима въпреки съветите ми да не го прави. Купи я той, изпокарах се с продавачите, защото едва след това почнаха да ни казват за скритите и дефекти и проблеми. Въпреки всичко баща ми си каза "тази ще е" и я купи. Освен всички повреди, като неработещи стопове (работят си габаритите, но като натисна спирачката стоповете, дори третия, не светят), повредено серво, ел. прозорец, климатроника не духа топло и т.н. и т.н. накрая се оказа, че документите и това, което е колата не съвпадат. Номера на шасито е еднакъв, но на мотора беше записано "няма номер". Отиваме ние в КАТ Сливен да я регистрираме след 100 караници и момчето, което проверява колите каза "нещата много се разминават". По документи е AHF, отзад на планката пише ASV, а на мотора е AGR, който пък не е никакви 110 кс, а 90. Джамбазите обаче поискаха, за да прикрият ДДС, да направят фалшив договор, по който баща ми е внесъл колата (веднага го усетиха в КАТ). Та сега ни искат 500 лв. за да мине технотест и да се докажело, че мотора можел да бъде в това купе (нищо, че по принцип си се монтира в А3). Решихме да я връщаме, но след всичко това не знам как ще се получи. Човека каза "елате в понеделник", но съм сигурен, че ще увърта до последно и няма да я вземе с тези проблеми. Аз лично си искам парите, а не обезщетения или друг автомобил от него.Въпроса е има ли как да се докаже, че е от автокъщата, как да си търся правата и въобще как да оправя тази каша?Ще съм благодарен на бърза реакция, тъй като утре заминаваме сутринта да говорим с него.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спешна нужда от помощ за неизряден автомобил!
Collapse
X
-
Правата в БГ съм си търсил много често и съм си ги получавал. Точно тази логика, че няма смисъл ни е докарала до тук. Друг е въпросът имаш ли основание за това. Бъди настоятелен и не се отказвай. За съжаление нещата често се оправят с повечко викане.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
На части не е вариант. Баща ми даде пари като за една Крома по това Ауди. По-добре още 500 лв за да е легална и да я препродам, отколкото на части да се моля да избия тези пари. Викането е ясно, че ще го има, но не винаги помага. Минах през варианта съд, КЗП ако се занимават с това, ако трябва и до Господари на ефира мога да пиша. Факт е, че искам да му срина бизнеса и да не извърши повече никакви продажби. Ама те са вързани, всичките са една мафия (автокъщи с "наши хора в КАТ") и прочее.П.П Исках Stilo, а той ме засегна с тежките си думи "Ще ме е срам и двамата да караме FIAT. Yellow_Flash_Colorz_PDT_23 Да си кара сега Аудито със здраве.Fiat Palio Weekend 1.2 (73HP) 11.1999
Коментар
-
jordan85 написа:Права в БГ трудно може да си търсиш,в краен случай чаша студена вода и на части.Аз не мога да повярвам, как може да дадете пари за такъв гробник!
Коментар
-
knososs написа:Според мен, ако нямат договор в който да е описано какво купуват - няма какво да търсят от този. Той е продал автомобил на старо - но в какво състояние е, как са му планките, номерата и т.н. е въпрос на уточняване чрез писмен договор. В противен случай се подразбира, че си платил за нещо, което си знаел какво е.Но си мисля, че най-добре е да се говори с адвокат, да не би пък да се окаже, че след като са различни тези номера, а по някоя наредба трябва да са еднакви - да се окаже някакво въвеждане в заблуждение...За мен, ако не се окаже човечен - си говорете с адвокат, за да го мислите.Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
-
Договор това, договор онова... Нямаме договор с него, а както казах фалшив такъв, че от нас е внесена колата, за да не плати той ДДС (на държавата). Обаче в КАТ веднага го намирисаха. В този случай всичко гореописано отпада, нали така? Все си мисля, че единствения вариант е да опитам да го обърнем на човещина, изобщо ако има наченки на такава у него, след като предполагам е знаел какво ни продава. Силно съм убеден, че ако го натисна просто ще каже "Не можете да докажете, че е купена от мен" и ще ни остави да пием студената вода. Единствените варианти за мен са: 1. Да ми върне парите. (желателно) 2. Да подмени колата с друга (поне със съвпадащи номера и двигатели, та да я препродам без много драми) 3. Да ми брои парите, които ще струва да мине специалния преглед (нежелателно).Разрових се в нета и се оказа, че моторите, монтирани на А3, които са 90кс са с код AHU/ALH. Мотора е от друга кола - SEAT/Skoda/VW (затова и по документи няма номер двигателя). Ама на мен на акъла ли ми е било да се ровя из двигателя да видя с кой код е, като никога никой от познатите ми е нямал подобен проблем. Много измъчена и дълга тема ще е, предполагам. Или просто след утре ще литне в коша.Едит: Колега muns61, опит не искам да трупам. Трябваше да съм в университета преди седмица, а аз дела може да се наложи да водя. Това не е трупане на опит, това е загуба на време. Ама отиди го кажи на баща ми, който се срамува от италианските коли. Нека му е за урок, но и на мен вече ми излиза през носа. Трябва да отварям тема какви успокоителни да пия.Fiat Palio Weekend 1.2 (73HP) 11.1999
Коментар
-
sok1 написа:knososs написа:Според мен, ако нямат договор в който да е описано какво купуват - няма какво да търсят от този. Той е продал автомобил на старо - но в какво състояние е, как са му планките, номерата и т.н. е въпрос на уточняване чрез писмен договор. В противен случай се подразбира, че си платил за нещо, което си знаел какво е.Но си мисля, че най-добре е да се говори с адвокат, да не би пък да се окаже, че след като са различни тези номера, а по някоя наредба трябва да са еднакви - да се окаже някакво въвеждане в заблуждение...За мен, ако не се окаже човечен - си говорете с адвокат, за да го мислите.
Коментар
-
Някой беше казал, че опитът е това, което получаваш, когато не получиш това, което искаш. За съжаление, развръзката зависи от добрата воля на джамбазина, инак ще добиеш опит и с хубавата ни съдебна система.А инак аудито е добра кола, ако е изправна. Което важи за повечето марки...Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Коментар
-
Автокъщата е Евро лукс. Под помощ имах предвид да ми дадете идеи как да действам. В крайна сметка не може кой знае какво да се направи от друг човек. В случая нищо не мога да направя и ще си пием студената вода вероятно.Остана само да се обадя на собственика и да палим и заминем, това до час.Fiat Palio Weekend 1.2 (73HP) 11.1999
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар