Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо блокират гумите при натискане на спирачката с ляв крак?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

И на мен ми се случи веднъж да натисна с левия спирачката при скорост към 80 някъде на дълъг междуградски маршрут. Всички се събудиха в колата. Тогава карах често коли с ръчни и автоматик, и явно съм решил да натисна съединителя на автоматика, че всички дремеха, а аз съм се замислил за нещо. А иначе на старите Американски коли с автомати, педала на спирачката е много широк, дали за да го намериш по-лесно при ситуация или за да газиш с двата крака за по-сериозно спиране, че тогава разни спирачни асистенти още не е имало. :D
    F31 BMW 320d

Коментар

Я си вижте педала на спирачката и вижте от коя страна е износена гумичката....педала никога не се натиска по средата,а от едната страна (дясната)така колата "разбира" с кой крак се натиска спирачката защото педала се натиска под ъгъл.Но колата спира рязко защото педала на спирачката се натиска много защото е свикнал да натиска съединителя,а не спирачката както казаха и други колеги....
      FIAT Bravo GT 1.6 16V 1999 - Pandora's Box
      Единствено в България "селянин" е обидна дума.

Коментар

veskobravo написа:
        Я си вижте педала на спирачката и вижте от коя страна е износена гумичката....педала никога не се натиска по средата,а от едната страна (дясната)така колата "разбира" с кой крак се натиска спирачката защото педала се натиска под ъгъл.
        Колеги, ама вие сериозно ли?И с кой точно сензор го "разбира" това колата?Някога разглобен педал на спирачката виждали ли сте?Като оставим настрана, че цялата тема е една хумореска, има откровени мнения тук, достойни за темата с вицовете.

Коментар

Е как, това е системата АСП - адаптиращ се спирачен педал!
          Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

muns61 написа:
            Е как, това е системата АСП - адаптиращ се спирачен педал!
            Ама и ти не си разбрал какво е ABS - Auto Blokcing System. Демек автоматично блокира спирачната система, като не боравиш с правилния крак. Възможни причини : Алкохолно опиянение ; Желание за екстрмно излизане през предно обзорно стъкло ; Да си стрОшиш носа, че като те спрат за превишена скорост, да имаш оправдание, че бързаш за болницата преди да е спяло кръвотечението от лявата ноздра ... Мислех че това е секретна разработка на ВАГ групата съвместно с БМВ, ама явно е изтекла информация Предлагам да постнем тук http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...er=asc&start=0 един линк към тази тема Като започнах да я чета, имах чувството, че съм се логнал във форума на Гоуф ... ама не !? Сега малко по темата - тоя метод за натискане на спирачка с ляв крак се използва от състезателите в някои автомобилни спортове и то при доста екстремно шофиране. Айде по пътищата да си караме културно и да си натискаме пИдалите както си требе ! Съгласни ли сте ?
            Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
              [....Сега малко по темата - тоя метод за натискане на спирачка с ляв крак се използва от състезателите в някои автомобилни спортове и то при доста екстремно шофиране. Айде по пътищата да си караме културно и да си натискаме пИдалите както си требе ! Съгласни ли сте ?
              Да не говорим, че в F1 освен, че се натиска с левия крак, има значение от коя страна ще натиснеш педала, и съответно от тая страна задържа повече. Та, някой да не се чуди защо ако трябва да спират екстремно в завой, винаги им блокират вътрешните колелета. А при мен коването е особенно яко, защото 90% от колите(километрите) са с обикновени съединители(със жило)
              Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
              Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
              Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Immortal написа:
                veskobravo написа:
                Я си вижте педала на спирачката и вижте от коя страна е износена гумичката....педала никога не се натиска по средата,а от едната страна (дясната)така колата "разбира" с кой крак се натиска спирачката защото педала се натиска под ъгъл.
                Колеги, ама вие сериозно ли?И с кой точно сензор го "разбира" това колата?Някога разглобен педал на спирачката виждали ли сте?Като оставим настрана, че цялата тема е една хумореска, има откровени мнения тук, достойни за темата с вицовете.
                Не си ме цитирал изцяло,но ОКискам да кажа,че може да се направи уистройство с което колата наистина да разбира с кой краксе натиска педала на спирачките и хич няма да е трудно поради описаните от мен неща.А иначе аз съм натискал спирачките с левия крак на колата един единствен път когато се учех да карам (може би вторият ми път зад волана)а на мотокаря който,често карам постоянно натискам спирачките с левия крак,но там нещата са доста по-различни.
                FIAT Bravo GT 1.6 16V 1999 - Pandora's Box
                Единствено в България "селянин" е обидна дума.

Коментар

А я сега си признайте дали пък десния ви крак не беше случайнон а газта Иначе приде години една позната си купи тойота карина автомат и на мястото на съединитела имаше монтиран педал на газта, и тя вика нещо колата не върви, и като седна батко Слави и стъпа по стар навик с двата крака на газта познайте какво стана
                  Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                  (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                  Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
                    А я сега си признайте дали пък десния ви крак не беше случайнон а газта Иначе приде години една позната си купи тойота карина автомат и на мястото на съединитела имаше монтиран педал на газта, и тя вика нещо колата не върви, и като седна батко Слави и стъпа по стар навик с двата крака на газта познайте какво стана
                    нИ си ще гумитИ
                    ФИАТ- Пътят е само формалност
                    ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
                    -----------------------------------------------------
                    FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

veskobravo написа:
                      Immortal написа:
                      veskobravo написа:
                      Не си ме цитирал изцяло,но ОКискам да кажа,че може да се направи уистройство с което колата наистина да разбира с кой краксе натиска педала на спирачките и хич няма да е трудно поради описаните от мен неща.А иначе аз съм натискал спирачките с левия крак на колата един единствен път когато се учех да карам (може би вторият ми път зад волана)а на мотокаря който,често карам постоянно натискам спирачките с левия крак,но там нещата са доста по-различни.
                      Не съм те разбрал. За можене - може, разбира се, да се направи.Но не се прави.

Коментар

Инструкторите не дават да се натиска спирачка с ляв крак спирачката щото късат на изпита(поне тук)
                        Drive It Like You Stole It | Гараж
                        RIP Fiat Tipo '92 1.6

Коментар

С ляв крак съм натискал спирачката когато на място съм форсирал до дупкаС ляв крак съм натискал "съединителя’ на автоматик / чужда кола/и то 2 пъти при две пътувания. Първия път беше при първото пътуване и собственика на колата ми каза в последния момент: спри тука да взема една бира. Резултата беше че само аз фръкнах към джама и пътьом щех да гризна волана, а собственика предварително се беше надървил. Втория път беше след около 500 км. пак с тази кола и пак когато реших да спра бързоС десен крак съм натискал и спирачка и газ на място в продължение на 5-6 г. чакайки новомонтираната ми АГУ "да улегне"/ нямаше малки обороти/С дясна ръка с лоста от дясно на волана съм давал десен мигач и се учудих че ми се пускат чистачките От този момент разбрах, че вече съм издал багажа нацяло и за никъв хей вече не ставам .
                          LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
                          ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

Натискам с десен крак - нищо...Натискам с ляв крак - нищо...Отивам на сервиз - оня ми вика :ми ти нямаш спирачки:Да ве, аз от пет години спирам само на двигател...

Коментар

Ама такова.. само аз ли спирам със съединител и спирачка?
                              Drive It Like You Stole It | Гараж
                              RIP Fiat Tipo '92 1.6

Коментар

Stann написа:
                                Ама такова.. само аз ли спирам със съединител и спирачка?
                                В повечета случаи и аз спирам като теб Даже почти винаги.
                                1.Безплатният секс развращава,платеният-озлобява.

Коментар

Working...
                                X