С какви DNS-и си? Предоставени от VIVACOM или други? Или е оставено на автоматично? Бъди сигурна, че не е от доставчика. Що се касае до тях, или имаш интернет или нямаш. Те пускат услуга, не оправят клиентски компютри, тъй че много правилно са ти казали хората. Провери случайно да нямаш плъгин на броузъра, който блокира сайтовете, или случайно да не си сложила google.com в списъка със забранени сайтове. Проблемът ти може да идва от хиляда различни причини...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с gmail и гугъл след смяна на модем
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Щом проблемът се появява САМО когато компютърът е свързан с кабел към модема, причината най-вероятно е в кабел, букса, мрежова карта. Или в самия изход за Lan на модема. Пусни от този същия компютър, когато е свъразн с кабел към модема, един ping към сайта на dir.bg (например), да видим как изобщо е връзката през кабел. Start->cmd->ping www.dir.bg -t и след това Enter. Остави командата да поработи 10-ина минути и я прекъсни с Ctrl-C (задържаш клавиш Ctrl и натискаш C). Ако имаш много загубени пакети (повече от процент), работата е ясна. Ако нямаш, ще помисля за друга причина.Също така, няма да е лошо за сравнение да отвориш още един прозорец с командата cmd и да пуснеш ping към някой от проблемните сайтове, например: ping www.google.com -t И да ни кажеш какъв е процентът на загубените пакети към dir.bg и към google.com .Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Medalow - аз имам интернет - всички сайтове се отварят, без тези два сайта. При изключена антивирусна и защитна стена - проблемът остава. Преди малко се загуби и безжичната мрежа, като преконфигурираха модема положението стана още по-зле. Нито лаптопа, нито телефона, нито нетбука се свързват към мрежата или ако се свържат, се разкачат моментално. казаха, че проблемът бил в моя лаптоп - е всички устройства в тая къща ли се скапаха изведнъж? Най-малкото е нагло да ти говорят така без да те убедят, че проблемът наистина не е при тях - като опре ножа до кокала с някой въпрос, не ти отговарят, а те обвиняват, че им губиш времето.snake - изписва ми приблизително поравно Destination net unreachable и Request timed outИначе аз не искам безплатни услуги от тях, които не са тяхно задължение - искам да ме убедят, че проблемът не е в тях, за да го реша или намеря кой да ми го реши. До момента никой не ме е убедил, че проблемът е в тях, а не в моите устройства, които изведнъж всички се счупиха. Иначе ще идват в петък.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:snake - изписва ми приблизително поравно Destination net unreachable и Request timed outTonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Ами аз първо ти бях написал да пингнеш него, но после видях, че техният сайт не връща отговор на ping. И затова - към dir.bg и google.com, които със сигурност връщат.Важен е само този ред: Packets: Sent = ..., Received = ..., Lost = ... (...% loss)Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
решението
snake написа:Ок. Като прекратиш и пинга към google.com, изкопирай съдържанието на съответния ред за двата сайта. Не само загубените пакети, а и точния брой на изпратените, приетите, загубените.Пешеходец съм, нямам кола, нямам книжка.
Коментар
-
Re: решението
Пешеходеца написа:snake написа:Ок. Като прекратиш и пинга към google.com, изкопирай съдържанието на съответния ред за двата сайта. Не само загубените пакети, а и точния брой на изпратените, приетите, загубените.Пешеходец съм, нямам кола, нямам книжка.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар