Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с gmail и гугъл след смяна на модем

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

С какви DNS-и си? Предоставени от VIVACOM или други? Или е оставено на автоматично? Бъди сигурна, че не е от доставчика. Що се касае до тях, или имаш интернет или нямаш. Те пускат услуга, не оправят клиентски компютри, тъй че много правилно са ти казали хората. Провери случайно да нямаш плъгин на броузъра, който блокира сайтовете, или случайно да не си сложила google.com в списъка със забранени сайтове. Проблемът ти може да идва от хиляда различни причини...
    Fiat Brava 1.6 16v 103 к.с. 2001г.

Коментар

Щом проблемът се появява САМО когато компютърът е свързан с кабел към модема, причината най-вероятно е в кабел, букса, мрежова карта. Или в самия изход за Lan на модема. Пусни от този същия компютър, когато е свъразн с кабел към модема, един ping към сайта на dir.bg (например), да видим как изобщо е връзката през кабел. Start->cmd->ping www.dir.bg -t и след това Enter. Остави командата да поработи 10-ина минути и я прекъсни с Ctrl-C (задържаш клавиш Ctrl и натискаш C). Ако имаш много загубени пакети (повече от процент), работата е ясна. Ако нямаш, ще помисля за друга причина.Също така, няма да е лошо за сравнение да отвориш още един прозорец с командата cmd и да пуснеш ping към някой от проблемните сайтове, например: ping www.google.com -t И да ни кажеш какъв е процентът на загубените пакети към dir.bg и към google.com .
      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Medalow - аз имам интернет - всички сайтове се отварят, без тези два сайта. При изключена антивирусна и защитна стена - проблемът остава. Преди малко се загуби и безжичната мрежа, като преконфигурираха модема положението стана още по-зле. Нито лаптопа, нито телефона, нито нетбука се свързват към мрежата или ако се свържат, се разкачат моментално. казаха, че проблемът бил в моя лаптоп - е всички устройства в тая къща ли се скапаха изведнъж? Най-малкото е нагло да ти говорят така без да те убедят, че проблемът наистина не е при тях - като опре ножа до кокала с някой въпрос, не ти отговарят, а те обвиняват, че им губиш времето.snake - изписва ми приблизително поравно Destination net unreachable и Request timed outИначе аз не искам безплатни услуги от тях, които не са тяхно задължение - искам да ме убедят, че проблемът не е в тях, за да го реша или намеря кой да ми го реши. До момента никой не ме е убедил, че проблемът е в тях, а не в моите устройства, които изведнъж всички се счупиха. Иначе ще идват в петък.
        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
          snake - изписва ми приблизително поравно Destination net unreachable и Request timed out
          Направих си труда много подробно да ти обясня всичко, което трябва да направиш. Хайде сега ти направи елементарното усилие да отговориш разбираемо. Най-добре снимка (скрийшот) на двата cmd прозореца (ping към dir.bg и към google.com), за да ти кажа какво точно е положението. Като прекъснеш изпълнението на командата PING с Ctrl-C, дава точния процент загубени пакети. Той ме интересува. Не говорим за приблизителни неща, а за точни проценти.

Коментар

Сори ама това, което пишеше, беше за пинг към виваком сайта, а не към гугъл или дир.бг. ся ще пробвам

Коментар

Ами аз първо ти бях написал да пингнеш него, но после видях, че техният сайт не връща отговор на ping. И затова - към dir.bg и google.com, които със сигурност връщат.Важен е само този ред: Packets: Sent = ..., Received = ..., Lost = ... (...% loss)

Коментар

Явно съм уцелила пореди да промениш мнението... към дира е 0% loss към гугъла не започна добре с Destination host unreachable. След 10тина минути ще видим.

Коментар

Ок. Като прекратиш и пинга към google.com, изкопирай съдържанието на съответния ред за двата сайта. Не само процента загубени пакети, а и точния брой на изпратените, приетите, загубените.

Коментар

решението

snake написа:
                    Ок. Като прекратиш и пинга към google.com, изкопирай съдържанието на съответния ред за двата сайта. Не само загубените пакети, а и точния брой на изпратените, приетите, загубените.
                    не фантазирайте, след малко еидн г* системен админ ще ви каже проблема
                    Пешеходец съм, нямам кола, нямам книжка.

Коментар

Значи, за около 10 минутикъм дира: 728 изпратени, 728 приети, 0 изгубени 0% lossкъм гугъл: 228 изпратени, 0 приети, 228 изгубени 100% lossНадявам се това да е достатъчно, скрийншот не направих.

Коментар

Щом към дира е толкова желязно положението, отпада предположението ми за проблем с кабел или Lan карта.

Коментар

Ели, пускай тийм вюър-а, давай паролата, остави компютъра включен, дай всички данни за модема, рутера, и каквото още имаш като устройства. Нема к’во да се мъчиме. Между другото - голям шанс да се подобрят нещата има, ако си вземеш един диск SSD и сложиш Win 7 на него.

Коментар

Освен пинг-а дай задължително и картинка с резултатите от двата екрана с тази команда:tracert dir.bgиtracert google.com
                            A20DTH ЖТД ама не баш
                            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Elf, не каза опита ли ДНС-ите от ЕМЗО предложени?
                              "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
                              Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

Re: решението

Пешеходеца написа:
                                snake написа:
                                Ок. Като прекратиш и пинга към google.com, изкопирай съдържанието на съответния ред за двата сайта. Не само загубените пакети, а и точния брой на изпратените, приетите, загубените.
                                не фантазирайте, след малко еидн г* системен админ ще ви каже проблема
                                е понеже човека нещо се притесни , ще се опитам да опиша проблема: гугъл е забранен в турция и изглежда виваком нещо са омазали за да не се отваря и на Ele ...
                                Пешеходец съм, нямам кола, нямам книжка.

Коментар

Working...
                                X