Здравейте колеги,Имам нужда от съвет.Браточедка ми живее в Италия, приятелят й е италианец. Имат автомобил, който е с италианска регистрация и на името на приятеля й.Какъв е начина автомобила да бъде регистриран с българска регистрация. Идеята е автомобила да бъде докаран на ход от Италия, а не на автовоз и след като се регистрира в България на името на братовчедка ми да се върне отново в Италия.Проверявах в интернет, но на конкретен казус не успях да попадна.Благодаря ви предварително.Поздрави.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Регистрация в КАТ от Италия.
Collapse
X
-
Аз доколкото знам, италианските табели не могат да напускат Италия, ако автомобилът е продаден.Вероятно има някакъв начин, но това е една от причините всички коли от Италия да идват с автовози.Италия не издава транзитни номера.Въпреки това, не съм 100% сигурен в горното. Вероятно ако се направи както казва Еле - да се прехвърли там на братовчедка ти, която си има италиански адрес. После тя да го докара до тук на ход и да го пререгистрира в наш КАТ... не знам какво ще се случи с италианските номера и дали после няма да има проблем.В Гърция например, ако те хванат, че живееш там и работиш там (има начини да се издадеш сам), а колата е с български табели - глобата е няколко хиляди евро, че не си пререгистрирал колата с гръцки номера.В Швеция до 10 дни след като си извадиш тамошен адрес, си длъжен да пререгистрираш колата на шведски табели. Глобите са в десетки хиляди крони, а камерите, поставени навсякъде предотвратяват оправдания от типа "ама аз вчера я докарах колата". Вадят ти няколко снимки с дати от преди няколко седмици и си вътре.Предполагам, че братовчедка ти си е направила сметката, все пак де.
Коментар
-
Процедурата, че е ясна - ясна е. Осъществява се нов внос на автомобил.Но след като я пререгистрират имат право да карат автомобила на територията на друга страна членка, най-много до 6 месеца. След изтичането на тези 6 месеца, братовчедка ти с мъжа и ще имат огромен проблем, включително и с конфискуване на автомобила.С две думи - незаконно е, това което са "измислили". И тъй като, повечето ни гастербайтери биха репликирали: "Те от къде ще знаят кога съм дошъл?" или " Ще се върна за седмица до Бг и пак ще се върна", то трябва да си сигурен, че такива шмекерлъци рано или късно излизат през носа.Както някой добави по-горе, мисля, че не само в Гърция, автомобилите се конфискуват за 6 месеца и се съхраняват срещу глоба, която не е малка, като при рецидив автомобила се продава на търг с приходи в полза на държавата - и това всичко се случва пред очите ти, без да имаш много полезни ходове.Също така, въпроса е уреден от ЕС - http://europa.eu/youreurope/citizens...s/index_bg.htm
Коментар
-
knososs написа:Процедурата, че е ясна - ясна е. Осъществява се нов внос на автомобил.Но след като я пререгистрират имат право да карат автомобила на територията на друга страна членка, най-много до 6 месеца. След изтичането на тези 6 месеца, братовчедка ти с мъжа и ще имат огромен проблем, включително и с конфискуване на автомобила.
Коментар
-
misho_ написа:в италия няма проблеми колкото и време да караш с бг номера. бащами от 2000та година си кара там коли с бг номера и не е имал никакви проблеми. пунтото което кара сега, от повече от 2 години си седи в италия, и не е излизало от там, само гражданска + зелена карта му правиме в България.Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5
Коментар
-
wwalker написа:knososs написа:Процедурата, че е ясна - ясна е. Осъществява се нов внос на автомобил.Но след като я пререгистрират имат право да карат автомобила на територията на друга страна членка, най-много до 6 месеца. След изтичането на тези 6 месеца, братовчедка ти с мъжа и ще имат огромен проблем, включително и с конфискуване на автомобила.Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5
Коментар
-
Immortal написа:В Швеция до 10 дни след като си извадиш тамошен адрес, си длъжен да пререгистрираш колата на шведски табели. Глобите са в десетки хиляди крони, а камерите, поставени навсякъде предотвратяват оправдания от типа "ама аз вчера я докарах колата". Вадят ти няколко снимки с дати от преди няколко седмици и си вътре.
Коментар
-
[quote="Xaus"]misho_ написа:в италия....... Ако тук се пререгистрира кола с каквито и да е номера то те се връщат в нашия КАТ който по каналния ред ги връща в съответната страна... В съответната страна се подава заявление , че колата е прехвърлена и т.н.
Коментар
-
Кола от Италия
Тука случката ще е друга Италянеца идва в България продава колата и следващия собственик/Жена му / си слога нови номера .-Като се върне в Италия си прави договор че там е продал колата и номера си ги връща или там каквото се прави с тях /нали му се водят/ А друго е ако Българин там вземе кола и е докарва тук .Тя като е без номера не може да се движи и за това се качва на автовозщото никой Италянец няма да си даде номерата
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар