Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

питане за разплащане през ПОС терминал

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

питане за разплащане през ПОС терминал

Влизам в един магазин за GSM-ми и насреща ми голяма табела:" При разплащане през ПОС терминал 3% върху обявената цена". Е това никъде не го бях виждал до сега. Питането ми е следното: До колко е законно и имат ли право да слагат този процент отгоре?
    Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
    Ex.Opel Astra

Re: питане за разплащане през ПОС терминал

z_sutrov написа:
    Влизам в един магазин за GSM-ми и насреща ми голяма табела:" При разплащане през ПОС терминал 3% върху обявената цена". Е това никъде не го бях виждал до сега. Питането ми е следното: До колко е законно и имат ли право да слагат този процент отгоре?
    Не, информирай банката която е инсталирала ПОС терминала за табелата, по възможност направи и снимка, и го прати на официалния мей за кореспонденция с банката.
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

И ти пък сега за едни 3% ,тема ще отваряш. При нас имахме ПОС терминал,ама не знам да е имало някакви допълнителни такси.А мен па как ме дразнят в някви измислени складчета за китайски боклуци ,като ме почнат с едни цени на дребно и едни 7-10% надценка върху обявената цена на етикета.Толкова ли им е трудно да сложат цена на дребно и от нея да си вадят отстъпките за клиенти на едро. Живак,с теб май трябва да се хванем за ръчичка и да идем до агенцията за защита на потребителите.
      FIAT FORUM BULGARIA
      Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

А банките насърчават плащане ч/з ПОС терминал, като не слагат такса в/у операцията, те си я вземат от магазина по договореност, явно тези наглеци си избиват таксата за сметка на потребителя, което е незаконно.
        FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
        Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Краси, такси има, но те не са за клиентите, дори понякога има и отстъпка при пазаруване с карта. Вярно е че има случай в който търговеца търпи загуба, Пример за пазаруване на цигари примерно, банката ще му удържи 0,02лв. от стойнотстта на покупката, а печалбата примерно е 0,01лв. - АБСОЛЮТНО ПРОИЗВОЛЕН ПРИМЕР БЕЗ ДА ЗНАМ В ДЕТАЙЛИ ОТСТЪПКИТЕ КОИТО СЕ ПОЛЗВАТ, но нямат право да отказват разплащане по този начин, никой няма да забогатее и ли обеднее от това, но масово се отказва плащане с пос.
          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Може би зависи от терминала но аз доколкото знам търговеца го скубят само ако плащането е през кредитна карта.При плащане с дебитна такава нито от търговеца, нито от клиента се взимат такси. Така поне са ми казвали търговци.Иначе и в БП София има едно нагъзинче за алкохол и цигари в което отказват да приемат плащане през POS за сума по-малка от 10лв.Това също не ми се вижда особено редно но изобщо не ми се занимава със жалби и ровене законно ли е или не е.
            I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

При плащане през ПОС се взима % ( около 1-3 според договора) от сумата и съответно 2 кут. цигари са 9.80лв, при комисионна от 2% това са 0,19лв. Печалбата от една кутия цигари е между 10-25ст. Демек от две кут.цигари вместо 0,40лв. печалба при плащане през пос печалбата е 0,20 демек -50% та за тава много търговци се дърпат... Отделно , че при грешно въведена сума става много сложно...
              Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
              Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5

Коментар

Явно има причина но аз не понасям пари в кеш, т.е. ползвам дебитна карта непрекъснато за безасово плащане на абсолютно всичко възможно и това магазинче е единственото място, което съм намерил с такива изисквания.Плащал съм и стотинки на POS.Чудно ми е просто имат ли право да поставят такова условие.Не че и да нямат ще хукна да се жалвам... Просто си купувам 2 кутии цигари за 2 дни.

Коментар

До колкото съм запознат нямам минимална сума за плащане през пос , а ако има то тя ще е за суми под 1,00 лв.Но нали знаеш Българина е малко Тома неверни , парата кеш и шапка на тояга ...
                  Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
                  Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5

Коментар

2008-а година си купих лаптоп от PCStore в София. Отидох, харесах си, дойде време да плащам, вадя картата и ми казват, че цената ще е +50лв, заради това, че плащам с КК. Много се зачудих, викам им кво искате да дойда с 1000 лева в джоба ли ?!? Както и да е прежалих ги и платих.После потърсих информация в сайта на виза. Пишеше да се съобщи за такова нещо директно на тях. Ако не се лъжа и в документите при подновяване на КК пише за това. Такава табелка видях и в Асакуса, Токио в едно малко магазинче за сувенири. Бях изключително много втрещен! Това беше единственото нещо, което ме разочарова за няколко месеца.Съвета ми е да се обадиш във Виза или който там ти е доставчика на услугата.В банката ще ти кажат: "Да, да, разбира се, веднага!" и после ще си го преместят в другия крачол.
                    04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

Нещо се е променило.Хемороидизираното лай..о от което пиша в момента го купих точно от офиса им на Евлоги Георгиев и не е имало абсолютно нищо с такова.Даже го платих тогава с кредитна защото нещо скапаният терминал не ми хареса дебитната.Това преди 2 месеца.Обаче не са ме товарили с нищо отгоре, нито те нито банката!Всъщност за последното не съм сигурен... Трябва да видя

Коментар

Това ми се е случвало веднъж в хотел в София , някъде на Симеоновско след околовръстното и то при направена предварителна резервация. На място ми съобщиха че цената важала само за плащане в брой. 10 часа вечерта , наоколо пущинак , таксито си беше тръгнало иди се разправяй. Добре че банкомата на входа работеше.
                        Brava 1.6 ELX

Коментар

Никога не ми се е случвало, а работя с КК от 2003-а.

Коментар

z_sutrov написа:
                            Няма нищо незаконно естествено - това е такса, която търговеца е решил, че не иска да поема.

Коментар

z_sutrov написа:
                              Кой е тоя магазин? Искам и аз да вляза там, да видиш какво ще ги направя! Как ги обичам такива! Той утре освен 3%, ще ти начисли и белот и последно 10.Даже ще отделя и 1/2 час да си подпиша нов договор и ще си избера телефон за 1000 лева. После ще ви снимам клипче как късам договора.

Коментар

Working...
                              X