Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Избор, оглед и евентуално покупка на кола

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Избор, оглед и евентуално покупка на кола

Знам, че има безброй такива теми вече, но сега аз съм от другата страна на барикадата - търся, вместо само да давам акъл :DБюджет около 4к, задължителни изисквания - атмосферен бензин, може и с газова уредба и ръчни скорости. Желателно - поне 2000г, здраво окачване (не само в момента, а по принцип за модела), 4/5 врати, евтина поддръжка (примерно да няма простотии като при Браво - 90-100лв за термостат, заради шарнира да трябва да се сменя целия носач и т.н.), да не е прекалено слаба (примерно като Либра 1.6, Стило 1.2), да не е прекалено ниска (примерно с някакво "спортно" окачване). Абсолютно изключено - турбо, комби, дизел, автоматични скорости, 4х4, нередовни документи (пълно е с трошки, които не могат да се прехвърлят), над 150кс, Ауди :D Леко гузно ще призная, че ФИАТ не ми е първи избор Засега първо желание ми е Хонда Сивик 6 хечбек с 5 врати фейслифт 1.4 90кс. В момента има една конкретна в Русе, която изглежда перфектно на снимките http://www.cars.bg/c797310 , но се надявам някой да може да я погледне и да сподели впечатления, за да преценя дали си заслужава разкарването до там, защото ми е доста далече и от София, и от Пазарджик. Това, което най ме притеснява е корозия отдолу, особено ако е внесена от Австрия или Германия. Редът нататък е Сивик 7 (2001-2006) с 3 врати 1.6 (тук бюджета ще трябва и може да бъде разтегнат ако си заслужава), Стило 3 врати 1.8, Либра седан 1.8, Сивик 6 3 врати (еб@ти цените държат тия въшки, ама много ме кефят ), Митсубиши Каризма, Форд Фокус седан, Сеат Кордоба или Толедо, Фолксваген Бора, Нисан Алмера седан или Примера, Рено Меган седан (1; може и 2, но заради него не бих увеличавал бюджета, а едва ли има читави за толкова). По принцип искам седан, освен посочените изключения, но приемам и други предложения.
    Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
    ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

За тия пари, колкото се може по-ново като година Стило 1.8От другите ама няма да ти стигнат парите - твърдо Бора.За 100лв правиш предницата и я забравяш, моторите , които ти трябват са - ALH, AFH, ASV п.с. последния абзац го игнорирай, че са все дизели. По инерция го написах, дизела ми е в кръвта
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Бора много ми харесва, единствената причина да е назад в списъка е цената. 5500-6000 ми се вижда доста пресилено за Голф с багажник от 2000г.Едно много важно допълнение към абсолютните изключения в изискванията - десен волан :D
      ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Един приятел кара такъв Сивик 1.8 АГУ обаче. Доста е доволен.
        Alfa Romeo 147 1.9JTDm 8v
        ex-Fiat Stilo 1.9JTD
        ex-Fiat Bravo 1.9JTD

Коментар

1.8 e VTI, която е 169кс. Няма лошо, но ще ми е дойде в повече разхода и данъка, а отделен въпрос е, че въобще няма обяви за такива.
          ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Писал си Примера-ето ти,като цените варират доста http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...1&slink=7h2juu

Коментар

Примера ми е доста краен вариант, защото е по-висок клас от повечето, които гледам и съответно по-големи разходи, посочил съм го само защото имаше няколко на ръба на бюджета. По-скоро може Алмера седан, даже преди малко попаднах на една в Пазарджик и се надявам утре баща ми да може да отиде да я види http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...09760502482833 Иначе молбата ми за оглед на Хонда-та в Русе от първия пост остава, тя ми е най на сърце
              ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Ако решиш, мога да я огледам на място за теб. Даже ще взема и Томсана за компания. 4 очи виждат по-добре от две Мога рано сутрин преди 9:30 и вечер след 18:30. Уговори се с човека и ми пиши на ЛС.
                "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
                Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

Сефте виждам Алмера седан.Примера не е ли в класа на Каризма и Либра?А последната май е с несменям шарнир,т.е сменяш сичкото желязо

Коментар

Мога ли да попитам защо изключваш Ауди?
                    FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                    Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Логичен въпрос колега,но като гледам критериите на търсещия май наистина отпада.Има разни атмосферки с 1.6 1.8 и 2.0 мотори,но окачването им не влиза в условието

Коментар

NikMar написа:
                        Мога ли да попитам защо изключваш Ауди?
                        Ами защото не го кефи ... може би.
                        I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

Купи си едно скучно Volvo S40, например тази модификация: http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=9566. И наистина ще ти е скучно: няма проблеми, няма да има защо да се консултираш по форумите, просто караш и се наслаждаваш на шофирането.
                          Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

И да забрави за газ.
                            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Няма кола, която да няма проблеми (дори и въпросното Волво). Абстрахирай се от тия глупости какво си чул и видял, а си купи каквото ти е на сърце - така като се разваля ще си го оправяш с густо.

Коментар

Working...
                              X