Карам по пътищата активно, вече над 20години. Видял съм и съм срещнал какво ли не. Побеснял колега, как спира поради задръстване на пътя и заплашва с нож невинен човек-шофьор на автобус. Нож обаче към 50 см. Виждал съм и побесняло куче, на което пяна излизаше от устата. Разлика с тоя нямаше. Има ги такива и в летните жеги /дали от жегата/ се срещат вече често. Предлагам в тая тема да ги споделяме, заедно с автомобилите им и номерата. Те днес вече прекалиха!Та ето и днешният случай със злобата, тоя път насочена срещу сина ми. Карал си момчето в една тясна уличка, за да излезе на главен път. В същия тоя път, шофьор на микробус излиза срещу него и срещу знак за еднопосочно движение/влизането забранено/. Спира и побеснял го напада. Побеснял е слаба дума в случая. Хваща го и иска да го измъкне едва ли не през полуотвореният прозорец на вратата, замахва да го удря и т.н. Било виновно момчето, че карало срещу него и че трябвало да се махне от пътя. Синковеца обаче не е от хилавите и излиза. Той обаче винаги е бил с доброто напред. Мъче се да го успокои и да се стигне до разбирателство. Оня побеснява още повече и се съвзема от атлетичния вид на младока. Като решава, че не може със сила да му надделее, се качва в микробуса си и с газ тръгва срещу него. Нещо като случая в Катуница само, че на центъра на Варна. Насъбрали се хора се притичват на помощ, но ги е страх от побеснелия. С малко се е разминало, че сина ми не е пострадал. И слава Богу! Шофьорът на микробуса се спрял в предната броня на колата на малкия.Отидох на място и разпитах в близък до мястото магазин за авточасти, които са ми познати и са станали свидетели. Те ми разказаха същото. Обаждали са се в полиция, но сина се е прибрал в къщи и не му е било до разправии.Та, колеги, ще помоля за малко помощ и най вече колегите от Варна. Търся информация за тоя шофьор - Микробус ФИАТ ДУКАТО тъмно зелен, или мръсно зелен на цвят, закрит фургон с регистрация В 5183 РК . Характерни особености - десен волан. Ако някой знае нещо - моля за помощ с информация. Къде го е срещал често или къде се намира. Най вероятно зарежда магазини. С него е пътувала руса жена, която може би е търговски представител. Но може и да е негова близка. Ще му отредя мястото което му се полага на 4-ти километър на околовръстното. Не, не е друго, а болницата за душевно болни. Ако преди това не го посъветвам аз. Що да не му подаря букет цветя. Един прекрасен чифт бели рози. Такива се лекуват лесно като видят дебелия. Мразя насилието, но подобна ярост си заслужава своето и искам да го открия тоя. Кой знае такъв на пътя кой ще прегази утре. Може и ваш близък да пострада. Дано на никой не се случва, но аз вече срещам на няколко пъти такива малоумни из града. Време им е да си отидат на отреденото им място. Благодаря предварително и дано не ги срещате!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Злото на пътя или тема за душевно болни колеги зад волана!
Collapse
X
-
Съжалявам за случката, ама със саморазправа нищо няма да постигнеш и не е това правилният път. За твое голямо съжаление има само един път и той е през полицията - всичко останало е възпроизвеждане на ситуацията - бориш насилието с насилие - и до къде ще стигнеш?Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
-
Колега, не се занимавай, този индивид сам се е наказал, но още не го знае. Злобата сама ще си го унищожи.Manowar - Татко
Еx Fiat Brava 1,6 16v 103hp ELX '97 LPG - Брависима
Ex Fiat Marea Weekend 2.0 20v 147hp HLX '97 CNG - Марчето
Ex Lancia Thesis 3.2 V6 230hp '06 LPG - Теси
Fiat Multipla 1,6 16v 103hp Bipower '00 - Боко
Коментар
-
Позната ситуация , аз самия съм изпадал в идентична но се разминах само с символи с един от пръстите и нещо за майката... Едно време щях да сляза и да търся саморазправа но знаеш ли че в 4 от 5 случая идваше полиция и ме изкарваха мен виновен за "дребно хулиганство" но както и да е .... Наистина както са написали над мен саморазправата в този си вид не помага и само задълбава нещата аз от доста време насам карам с една мобилна камера на предното стъкло обмислям и една отзад да си сложа ако не друго поне в повечето случай си имам всичко черно на бяло и ако се стигне до сериозен инцидент (не става дума за ПТП) пращам снимков материал на съответните органи , е до момента никой не ме е отразил но надеждата живее в мен :D.... Ако не друго поне си ги поствам у Дейсбуко....Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5
Коментар
-
ele написа:Съжалявам за случката, ама със саморазправа нищо няма да постигнеш и не е това правилният път. За твое голямо съжаление има само един път и той е през полицията - всичко останало е възпроизвеждане на ситуацията - бориш насилието с насилие - и до къде ще стигнеш?Alfa Romeo 147 1.9JTDm 8v
ex-Fiat Stilo 1.9JTD
ex-Fiat Bravo 1.9JTD
Коментар
-
За какво ти е информация в случая не мога да разбера?Имаш номера на автомобила, имаш и описанието му, имаш и щета, ако ще и драскотина да е. Обаждаш се на 112 казваш, че е имало произшествие и другия водач, видимо в нетрезво състояние, е избягал от местопроизшествие и това е.Винаги, винаги тия водачи се намират и се санкционират. Казвам ти го от личен опит.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
pakumba написа:Абсолютно, не знам и аз защо хората не подават оплаквания. Обаче е малко по-добре да е директно в прокуратурата, а не жалба в полицията.Manowar - Татко
Еx Fiat Brava 1,6 16v 103hp ELX '97 LPG - Брависима
Ex Fiat Marea Weekend 2.0 20v 147hp HLX '97 CNG - Марчето
Ex Lancia Thesis 3.2 V6 230hp '06 LPG - Теси
Fiat Multipla 1,6 16v 103hp Bipower '00 - Боко
Коментар
-
didich написа:Най добре наистина подай сигнал, най малкото да му създадеш главоболие, че трябва да се разхожда до КАТ и по други институции, пък той като е тъп ще се издъни и ще си усложни живота самA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
iuly_vn,, колега, попитай свидетелите, биха ли свидетелствали в съда, ако ти откажат, на твое място бих помолил модераторите да разчистят. Казвам го от колегиална гледна точка. Ако синът ти си е тръгнал пръв /не разбрах точно/ обмисли, ако ходиш в полицията. Синът ти е пълнолетен, ако се стигне до полиция, той трябваше вече да е сигнализирал.Либра 1,9 жтд 2000г. LX
Фиат Крома 1,9 2009г.
Ивеко Дейли 2.8 2006г. Ланча Делта 2.0 mjet 2008г.
Коментар
-
Благодаря за съветите. Ще отговоря първо - аз не съм бил там като е станало това. То де да имаше късмет тоя. То за мене не, но за детето щях да разкъсам и със зъби тоя. Малкия ми разказа после, а като отидох после там и свидетелите от магазина. Повикали са полиция от присъстващите, защото малкия не е имал възможност. Оня е вилнял там в пълния смисъл на думата. Крещял е като луд и е заплашвал и нападал и околните, които как тъй са се опитали да го защитят. Майки с деца веднага са се отдръпнали надалече. Полицията е дошла, когато всичко е приключило вече. Около час след случката.Но както и да е. Нека не превръщаме темата само за тая случка. Нека тя е за всички такива ненормалници из пътищата, заради чиято лудост загиват и деца!Колкото до тоя, днес сутринта вече му имах всички данни. Влиятелни и добри приятели помогнаха за това. Цял ден го чакахме и се въртях около адреса му, но не се появи. Дори и сега има там хора, които го чакат. Щом полицията не е взела мерки, аз няма да допусна тоя утре да убие някой. Ще ми тежи поне на съвестта. Как на прокурори и полиция, като ги пускат такива на свобода и като извършат после ново тежко престъпление не им пука?! Ми нали и техните деца са на пътя. Да не ги държат заключени. Какво ще направя ли. Не, в името на човешките отношения и закона, няма да се саморазправям. Обещавам поне тука пред форума, щото има и колеги които ги защитават такива. Ще го тикна в психиатрично заведение. Граждански арест от няколко човека, срещу опасен за околните и себе си тип. Поне един вкарах там. Трудно е, но става. Знам му начина.Fiat Marea TD100
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар