Реших да се разделям с фиатката! Почна да навърта километри и смятам да взема нещо по-ново! Не е ясно с какви пари ще разполагам, понеже нямам представа колко ще взема на фиата, но се надявам да е нещо около 6000лв. Търся нещо малко по-широко от фиата. 4 врати, автопилот, хубава музика, по възможност климатроник, защото пунтото има, а както знаете на хубавото лесно се свиква :D Трябва ми главно за града, дизел! Фиата харчи 5/100 не се и надявам на такъв разход, но над 7 вече ще е много. Засега съм се ограничил на 3 варианта - Citroen c4, Ford Focus и Opel Astra. Всичките след 2004-2005 и поне да пише, че са под 120 хил. км. (то е ясно, че са над 300). Много ми харесват Mazda 3, но такива неща изчетох за поддръжката, че ми се изправи косата! От тези 3 модела кое е най-поносимо като подръжка и кое става за каране в града (приличен разход, возия и тн)Отворен съм и към нови предложения от този клас автомобили. Друг въпрос е каква цена да обявя за пунтото? Гледана е, без да се прекалява Двигателя е супер, сменени носачи, каре и тампони на моста преди 2 седмици, нисък разход, двузонов климатроник (така и не разбрах защо на това купе има 2зонов климатроник), но може да е слаган допълнително. Минусите са 190хил км, гуми за смяна, най-вероятно криви джанти и накривени от градушката преден капак и таван!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Помощ при избора на нова каручка!
Collapse
X
-
Re: Помощ при избора на нова каручка!
rebel написа:Засега съм се ограничил на 3 варианта - Citroen c4, VW Focus и Opel Astra. Всичките след 2004-2005 и поне да пише, че са под 120 хил. км. (то е ясно, че са над 300). Много ми харесват Mazda 3, но такива неща изчетох за поддръжката, че ми се изправи косата!FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Да не те отчайвам, но като купувах преди година единият вариянт беше на колега от форум-а Punto 2003 1.3 JTD за около 2000лв.От така изброените все тая коя ще вземеш. Важно е в какво състояние е. Аз лично бих се спрял на С4 при равни други условия или Astra с двигателя на Isuzu 1.7 дизел, но не куция кон дето е 80 коня, а ония дето е 100.
Коментар
-
Аз пък на морето имах възможност да слушам 5 дни двама горди притежатели на С4 да си се оплакват, та чак ми надуха глава, а единия го навих да си купи и алфа , колите и на двамата са купувани от АМК.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Re: Помощ при избора на нова каручка!
Аз не бих си взел нито една от тези. Май по-скоро нещо с "великия им" 1,9 ТДИ АФН от рода на Голф 4, а3ка... Астра и въобще Опел не се слави с хубав дизел преди да вземе фиатския двгФокуса е хубава кола, обаче техния дизел има проблеми с помпи много, а това са кофти моменти, защото майсторите ги знаят, че масово им е проблем и съответно са превърнали ремонта им в сериозна цифра. За Ситроена не знам нищо, признавам, но от наблюдения върху бензинов такъв и то много нов, като за километрите си имаше доста кусури. Всички електрически, но това не значи, че дизелака е същия.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Така и така разтегнахме изборът ти. Мислил ли си за Хонда Сивик 1.7 CTDI. 05-06 год.100 кончета - ниския данък.Имаме приятели с такава, не помня да са имали проблеми.Много си я тачат. Прилично широка е за габаритите си и лично аз останах приятно изненадан от вътрешния и обем. Гледам, че цените им варират от 4 000 до 6 500.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Airfan написа:VW Focus?!?Астрите на външност на мен много ми допадат от тези години, но съм до тук със съветите, че не мога да съм по-полезен.Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP
Коментар
-
NikMar написа:Добре де, защо бягаш от марката, има и кадърни Фиати.ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
ntodorov написа:Така и така разтегнахме изборът ти. Мислил ли си за Хонда Сивик 1.7 CTDI. 05-06 год.100 кончета - ниския данък.Имаме приятели с такава, не помня да са имали проблеми.Много си я тачат. Прилично широка е за габаритите си и лично аз останах приятно изненадан от вътрешния и обем. Гледам, че цените им варират от 4 000 до 6 500.NikMar написа:Добре де, защо бягаш от марката, има и кадърни Фиати.Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP
Коментар
-
ntodorov написа:Така и така разтегнахме изборът ти. Мислил ли си за Хонда Сивик 1.7 CTDI. 05-06 год.100 кончета - ниския данък.Имаме приятели с такава, не помня да са имали проблеми.Много си я тачат. Прилично широка е за габаритите си и лично аз останах приятно изненадан от вътрешния и обем. Гледам, че цените им варират от 4 000 до 6 500.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар