Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво мислите за Ssangyong REXTON?!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Какво мислите за Ssangyong REXTON?!

Какво мислите за тия джипета Ssangyong REXTON 2.7 или 2.9 4х4, нещо като Ssangyong REXTON 270Xdi-4x4, да кажем... между 2003-2005 година. Автомобила не е за мен, но за роднина. На визия са супер, но според мен това ще строши джоба, ако не е дълбок. Другото предложение е Mercedes-Benz ML 270 2,7 CDI АВТОМАТ, понеже е на верига и си е мерцедес. Кое ще да е най-удачния вариант към поддръжка и икономика?Ако има някой запознат, нека се изкаже.
    Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Санйон Рекстън са с двигатели и не само, от Мерцедес.Ако разликата в началната цена е голяма - по-добре кореец.Ако няма голяма разлика - по-добре оригинал.http://en.wikipedia.org/wiki/SsangYong_Rexton

Коментар

Ммм, не знам. Виждал съм такива на мерцедес! Ама не знам дали всички са така, щото като отворихме, нямаше емблемата на мерцедес, нито по колата, нито по двигателя някъде. И все пак като цяло ми трябва съвет. Все пак там са сумати ролки, ремъци и е 600 лева, та при мерцедеса си е верига.От корейчето и оригиналния си бенз, разликата варира около 1000 лева, на 4 автомобила, които гледахме. Рекстона ги дават по 6000-6500, та бенза е около 7000-7500.
      Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

До колкото знам старото Санйон мусо беше 2.5 със мерцедес мотор окачване митсубиши , и ск кутия пак митсубиши . А рекстона е много готина джипка 2.7 CDI си е чист мотор на мерцедес не се притеснявай . А и дори и мотор със верига има ремъци нали знаеш там аксесоарен ...... и т.н. Но това е един от най-здравите мотори на мерцедес на commonrail система .А преполагам ,че рекстона е със ск.кутия на мерцедес а окачване може би на митсубиши паджеро по новото ?
        Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
        Ex.Bravo 1997 1.8 GT

Коментар

Не знам, дилема е голяма тук. Застъпени сме за МЛ-то, понеже сме чували, че са здрави много и няма чупене, а пък за Рекстона, понеже е с ръчка, и харчи малко по-малко, от МЛ-то. По слухове е всичко! Не знам въобще как седят нещата с Рекстона. Прочетох няколко мнения в нета, и се говореше, че не излиза от сервиз. Ако има добри коментари за него, ще го обсъдим, но засега май сме спрели на МЛ-то, въпреки че го дават извънградско 9-11 да гори, а градско 13+. Но годината и визята на рекстона, превъзхождат МЛ-то от всякъде. Просто нямам представа кое ще се чупи повече и дали въобще да обмисляме рекстона. Другия варианти за джип не видажда ме до 8 хиляди лева. Това ни е границата.
          Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

Ако се колебаете само между МЛ и Рекстън, по - добрия вариант е МЛ... Явно двигателя не е Мерцедес, защото при Рекстъна излиза с ремък и горивна система Делфи, а МЛ-а си е с верига и система Бош...За 1000лв разлика ще е мазохизъм да изберете Рекстъна, при положение, че ще ги дадете за ремъци няколко дни след спестените от покупката му пари. Не се плашете от автоматика и малко по - високия разход. Аз не бих се доверил на друг автомат, освен на Мерцедес. Имах w124 автомат и е бетон, мн важно, че гореше 17/100 газ в града, за три години съм дал едва 300лв за ремонти... Сега очиларката също гори доста - средно около 10/100 дизел, но равносметката е подобна... за една година - 120лв ремонти. Та Мергела си е Мергел, макар че при по - новите коли всичко е лингия Yellow_Flash_Colorz_PDT_06
            M-Benz E 250 TD 150hp
            M-Benz 200d 75 hp
            Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

Както един колега казва за Сансйон: най голямата грешка на автомобилната мисъл...МЛ също са проблемни - славят се с ниска надежност и скъпи части. Нищо че е мерцедес. В общи линии покупката на джипка иска финансова подготвеност. И не става дума за 1000лв веднъж. Скъпи гуми, скъпи части, скъпи комсумативи. И най вече - висок разход на гориво. Извънградско около 9-10, градско 13-15. И това ако е дизел. Е, ако е някой паркетник като на баща ми Санта Фе-то, дето даже няма 4х4 а е само с предно, нещата са малко по евтини.
              Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
              Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
              ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Колега, един приятел в движение на магистралата точно с такова ML счупи биела, 2 пъти сменя цялата глава... така че не лежи на тая кълка че са много здрави
                Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

За 10г. и близо 200000км са сменяни само масла, филтри и гуми, бих казал без никакви ремонти. С мотор по лиценз на Мерцедес. Автоматика работи много прилично. Много нестабилна и тромава, лоши спирачки. Не маневрена, без парктроник паркирането е мъка. Скърцащи пластмаси от мома. Интериора създава чувство за ниско качествена изработка. Нудобни седалки. Климатика е приличен, но парното й изобщо не е добро. Колата е купена от Ратола чисто нова и повечето екстри бяха монтирани в Бългапия, т.е тука вкарват базов модел и го пудрят, след това продават на цената на такъв със заводски монтирани екстри.
                  Opel Astra J B14NET LPG / Daihatsu Terios
                  Chevrolet Aveo

Коментар

Джип почти задължително бензинов с голям мотор(от 3л нагоре)и с газова.Разхода превърнат в пари е по-малък от дизеловият си събрат.
                    Bravo 1.9d 97г

Коментар

Може да си разбиваш орехи по таблото на Рекстъна. Това се купуваше ново, защото беше по-евтино и нямаше алтернативи по времето, по което излезе. Сега за цената на нов Рекстън имаш 5-10 други възможности.Не бих си купил над 5-годишно такова корейско мпс, специално тази марка.Има доста други възможности - както казва Явор Сантафе е хубав, Хонда ЦР-В, Нисан Х-трейл. Ланд ровър Фрилендър... Толкова възможности има, не знам как сте го докарали до Мл и Рекстън...

Коментар

Иска мерцедес, понеже били надеждни. От там дойдоха тия 2-те.
                        Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

qnkov написа:
                          Иска мерцедес, понеже били надеждни. От там дойдоха тия 2-те.
                          Кажи му, че специално за МЛ е в огромна грешка!Х серията на БМВ е доста по надеждна, а японките ги бият яко по този показател. МЛ е възможно на ненадеждния от големите марки. Не коментирам недоразумения като Сансийон, Дачии, китайски имитации и др.Преди няколко години, един приятел ми предлагаше някакви китайци да сме си купели, комфискувани на митница за неплатени мита. Излизаха по 12-13000лв, отделно се плащаше еко такса и мито. Лягаха по няма 15 бона чисто нови, имитация на лендкрузър - с кожа, парктроници, мотор уж мицубиши, но не комънрейл, а старо поколение ламя. Тогава не можах да се престраша, макар и за без пари, чисто нова кола.
                          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Бягай далече от МЛ,проблемен джип с много скъпа подръжка,един познат имаше уж в добро състояние и за една година почти не го разори :D за рекстон мнения съм чувал като бяха още що годе нови и хората си бяха доволни от тях.За мен най добрия джип е Тойота,карам служебен пикап тойота и трябва да ви кажа че няма чупене тази кола,а се кара на макс.
                            Peugeot 307 2.0i ГИ
                            ex: Fiat Brava 1.6 16V 90hp

Коментар

Ясно, ще му обясня мненията за МЛ. То и други четох из нета, та викате по-добре един рекстон от тоя МЛ? Гледахме ги тия нисани, хюндай, та бяха прилични, ама малко коне. Ще му пусна слух и за BMW x5.
                              Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

Working...
                              X