Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Здравейте всички търсих гледах ама не мога да намеря инфо за

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Здравейте всички търсих гледах ама не мога да намеря инфо за

гуми за фиат, които да са подходящи. Няма да я карам в голямите снегове и мислех да сложа всесезонни, но ми казаха, че било глупост, един човек ми даде съвет да сложа две зимни отпред и лятни отзад, лятото обратното, но преди да се посъветвам с вас не искам да купувам, защото съм сигурна, че ще получа най-добрите съвети, еее дори с компромиса на малко дебати :D :D :D Благодаря предварително!
    Следвай мечтите си))

Re: Здравейте всички търсих гледах ама не мога да намеря инф

violina написа:
    гуми за фиат, които да са подходящи. Няма да я карам в голямите снегове и мислех да сложа всесезонни, но ми казаха, че било глупост, един човек ми даде съвет да сложа две зимни отпред и лятни отзад, лятото обратното, но преди да се посъветвам с вас не искам да купувам, защото съм сигурна, че ще получа най-добрите съвети, еее дори с компромиса на малко дебати :D :D :D Благодаря предварително!
    Колежке, колежке, къде гледаш. Ето тези двете ми и в момента са актуални http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=9704 http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=2396

Коментар

Re: Здравейте всички търсих гледах ама не мога да намеря инф

violina написа:
      Ха така за втори път за 2-3 дни имаме въпрос за подходящи за Фиат гуми. :D Ами отговора е че няма специални гуми които да подходящи за Фиат, подходящи за други марки и обратно.Просто гумите се делят на такива на световноизвестни и всепризнати в качестовото производители и такива които се правят от по-неутвърдени фирми предимно в централна и източна Европа. Във връзка с това всеки подбира гуми според джоба си. Естествено най-добри са си гумите на Мишлен, Гудиър, Семперит, Бриджстон но и са доста скъпи. На пазара са и такива марки като Ласа, Матадор, Барум, Корморан, Гиславед, които са на приемливи цени от порядъка на 50-80 лв бройката специално за малките размери като за Пунто. Лично аз съм с Корморан по простотата причина че не мога да отделя пари за скъпи гуми от по 150-200 лв/бр. Впечатленията ми че са с приемливи за цената си качества. Стават, но е хубаво да се избягват ектремни зимни ситуации като лед и поледица, и ако не ти се налага непременно да пътуваш всеки ден. Относно препоръката каране на зимни гуми отпред и летни отзад - не съм съгласен. Пунтото е кола която е лека и не стъпва много стабилно при хлъзгав път и разликата с вцеплението на предните гуми които ще спират много по добре от задните може да доведе до завъртане на колата. А пък това че лятото ще ги размениш и ще сложиш зимните отзад - въпреки по малкото износване отзад все пак от високите температури зимните гуми ще се скапят много бързо.
      Punto SX 1.1 55

Коментар

Ако можеш да си го позволиш купи си 4 нови зимни. Всичко останало е опасен компромис. Има доста теми изписани на последък за зимните гуми, марки и качество така, че прегледай ги преди да направиш избор. Само ще спомена, че дори и чисто нови летни гуми ще се държат лошо през зимата - правени са да запазват качествата си до 7-10 градуса минимум и като ги караш зимно време от студа може да се скапят и да не се държат добре и лятото. Същото е и при каране със зимни гуми през лятото - износват се много бързо, защото каучука се размеква доста при по- високи температури.Като цяло моето мнение е, че комбинацията 2 летни + 2 зимни е най- лошата. Ако си вземеш 2 отделни комплекта зимни и летни гуми ще те изкарат вероятно няколко сезона и колата ще се държи добре без излишни рискове и накрая като теглиш чертата може да се окаже, че този вариант е по- евтин.

Коментар

колега

doofiat, и аз не знам къде съм гледала :D но не съм ги видяла :D тези теми, очите ми се насълзиха да ги изчета внимателно и няма да казвам какво разбрах, защото ще ми се смеете, въпроса е в Диана ли да отида или в Радиал (май бяха) :D това е за което се кумя
          Следвай мечтите си))

Коментар

Моя съвет е по добре 4 зимни гуми еднакви дори не много маркови (от сорта на Корморан SnowPro) например цената за 175/65/14 беше около 75 лв/бр или Debica Frigo 2 (Копие на GoodYear Ultra Grip 5). В най мошия случай 2 еднакви нови отпред и 2 second hand но също зимни отзад задължително 2x2 еднакви.Аз на едната кола съм с 4 Debica Frigo 2, а на другата с Корморан отпред (нови) и debica frigo 1 (на 2 зимни сезона). Имал съм неприятни завъртания с летни отзад на пунтото, но пък бравото изкара 2 зими с летни отзад без проблеми...Колкото до гумаджийница - аз лично избягвам "Радиал", "Диана" и прочие големите гумаджийници. Миналата година радиал ми скъсаха нервите - взех си гуми от тях и ме пратиха да чак 5 часа за монтаж или другия вариант беше да си платя още 50 лв за някакъв ВИП канал. В "Диана" си изпати колегата - не му стегнали 3 гуми от 4-те вчера затропала колата слязъл и какво да види - луфт, гумата халти...Сега ходя в малка гумаджийница в дясно преди надлез надежда от ломско шосе. Не ми е напът, но миналата година след като ми скъсаха нервите в Радиал там пича ми монтира с намаление гумите въпреки че не ги бях купил от него.. сега му върнах жеста като пък аз си купих от него гуми....
            Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
            Fiat Linea 1.3 Multijet'08
            Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
            http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Re: колега

violina написа:
              doofiat, и аз не знам къде съм гледала :D но не съм ги видяла :D тези теми, очите ми се насълзиха да ги изчета внимателно и няма да казвам какво разбрах, защото ще ми се смеете, въпроса е в Диана ли да отида или в Радиал (май бяха) :D това е за което се кумя
              Според мен Диана е по-добре, отколкото Радиал.Бих прибавил и LASSA SNOWAYS II и съм напълно съгласен, че един по-малък гумаджия върши повече работа, отколкото големите Гумаджийници

Коментар

Тази идея да въртиш два чифта летни зимни отпред/отзад е яко налудничава Купи си от най-евтините - Ласа или коморан, но подобни щури експерименти не си прави!
                _______
                146 JTD

Коментар

Мацката може да си пада по дрифта от де знайш

Коментар

trustworthy написа:
                    Тази идея да въртиш два чифта летни зимни отпред/отзад е яко налудничава Купи си от най-евтините - Ласа или коморан, но подобни щури експерименти не си прави!
                    Да, и аз так се завъртях миналата зима с Пунтото. С Типото такива неща не стават.Аз минах на вариант зимни отпред, всесезонни отзад. Какво да кажа...няма пари за нови зимни.Втора употреба гуми не взимам. В карен случай - регенерат, но те са на цени почти като за нови.
                    Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                    Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Искренно ви благодаря

АААА ти си стимула!!!!! ок, но не забраяй кой си?
                      Следвай мечтите си))

Коментар

Аз съм със "Sawa" (или "Sava" се пише).Доволен съм.
                        Octavia RS
                        Evo 10-служебната играчка.

Коментар

Working...
                        X