гуми за фиат, които да са подходящи. Няма да я карам в голямите снегове и мислех да сложа всесезонни, но ми казаха, че било глупост, един човек ми даде съвет да сложа две зимни отпред и лятни отзад, лятото обратното, но преди да се посъветвам с вас не искам да купувам, защото съм сигурна, че ще получа най-добрите съвети, еее дори с компромиса на малко дебати :D :D :D Благодаря предварително!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Здравейте всички търсих гледах ама не мога да намеря инфо за
Collapse
X
-
Re: Здравейте всички търсих гледах ама не мога да намеря инф
violina написа:гуми за фиат, които да са подходящи. Няма да я карам в голямите снегове и мислех да сложа всесезонни, но ми казаха, че било глупост, един човек ми даде съвет да сложа две зимни отпред и лятни отзад, лятото обратното, но преди да се посъветвам с вас не искам да купувам, защото съм сигурна, че ще получа най-добрите съвети, еее дори с компромиса на малко дебати :D :D :D Благодаря предварително!
-
Re: Здравейте всички търсих гледах ама не мога да намеря инф
violina написа:гуми за фиат, които да са подходящи. Няма да я карам в голямите снегове и мислех да сложа всесезонни, но ми казаха, че било глупост, един човек ми даде съвет да сложа две зимни отпред и лятни отзад, лятото обратното, но преди да се посъветвам с вас не искам да купувам, защото съм сигурна, че ще получа най-добрите съвети, еее дори с компромиса на малко дебати :D :D :D Благодаря предварително!Punto SX 1.1 55
Коментар
-
Ако можеш да си го позволиш купи си 4 нови зимни. Всичко останало е опасен компромис. Има доста теми изписани на последък за зимните гуми, марки и качество така, че прегледай ги преди да направиш избор. Само ще спомена, че дори и чисто нови летни гуми ще се държат лошо през зимата - правени са да запазват качествата си до 7-10 градуса минимум и като ги караш зимно време от студа може да се скапят и да не се държат добре и лятото. Същото е и при каране със зимни гуми през лятото - износват се много бързо, защото каучука се размеква доста при по- високи температури.Като цяло моето мнение е, че комбинацията 2 летни + 2 зимни е най- лошата. Ако си вземеш 2 отделни комплекта зимни и летни гуми ще те изкарат вероятно няколко сезона и колата ще се държи добре без излишни рискове и накрая като теглиш чертата може да се окаже, че този вариант е по- евтин.
Коментар
-
Моя съвет е по добре 4 зимни гуми еднакви дори не много маркови (от сорта на Корморан SnowPro) например цената за 175/65/14 беше около 75 лв/бр или Debica Frigo 2 (Копие на GoodYear Ultra Grip 5). В най мошия случай 2 еднакви нови отпред и 2 second hand но също зимни отзад задължително 2x2 еднакви.Аз на едната кола съм с 4 Debica Frigo 2, а на другата с Корморан отпред (нови) и debica frigo 1 (на 2 зимни сезона). Имал съм неприятни завъртания с летни отзад на пунтото, но пък бравото изкара 2 зими с летни отзад без проблеми...Колкото до гумаджийница - аз лично избягвам "Радиал", "Диана" и прочие големите гумаджийници. Миналата година радиал ми скъсаха нервите - взех си гуми от тях и ме пратиха да чак 5 часа за монтаж или другия вариант беше да си платя още 50 лв за някакъв ВИП канал. В "Диана" си изпати колегата - не му стегнали 3 гуми от 4-те вчера затропала колата слязъл и какво да види - луфт, гумата халти...Сега ходя в малка гумаджийница в дясно преди надлез надежда от ломско шосе. Не ми е напът, но миналата година след като ми скъсаха нервите в Радиал там пича ми монтира с намаление гумите въпреки че не ги бях купил от него.. сега му върнах жеста като пък аз си купих от него гуми....Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
Re: колега
violina написа:doofiat, и аз не знам къде съм гледала :D но не съм ги видяла :D тези теми, очите ми се насълзиха да ги изчета внимателно и няма да казвам какво разбрах, защото ще ми се смеете, въпроса е в Диана ли да отида или в Радиал (май бяха) :D това е за което се кумя
Коментар
-
trustworthy написа:Тази идея да въртиш два чифта летни зимни отпред/отзад е яко налудничава Купи си от най-евтините - Ласа или коморан, но подобни щури експерименти не си прави!Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар