Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Внос от Китай ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Внос от Китай ?

Колеги, моля за малко информация.Договорих се с една китайска фирма да ми доставят една машинка за проба и след това ако я харесам евентуално още няколко броя. Плащам проформа и ми пращат по DHL кашончето.Въпросът ми е при това положение плащам ли ддс или мито? От фирмата ми казват, че имат много други клиенти в Европа(знам, че е така) и пратките се получават директно на адрес без да се обмитяват. Не знам обаче така ли е наистина.А и ако реша да ги продавам какво става?Нарочно търся независимо мнение, извън счетоводителя ми, тъй като не се е занимавал с това досега.Благодаря

Зависи от сумата, от късмета, понякога спират нещата в митницата, веднъж митничар трябваше да прецени колко струва телефона, който бях получил, тогава наистина беше някаква слушалка и минах метър. Понякога просто си получаваш нещата без да платиш и стотинка. Ако решиш да ги продаваш... Помисли за гаранцията, която ще се наложи да даваш.
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Доколкото знам, пратките по DHL ги гледат всички, особено ако е по-голяма от писмо. Това го знам от един съсед, който работи там. Няколко приятели си пазаруваха от Китай и доставката беше през DHL - всички си платиха митото!
      Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

Коментар

Същото важи за всички останали - Суис, UPS и пр. бели пощи.Китайските, сингапурските и пр. пощи по принцип никой не ги проверява.
        браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

АКо искаш да ги продаваш - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да са влезли законно в страната стоките, което значи - платени митни сборове и ДДС.Без значение на каква сума! (това беше жокер).

Коментар

slonikon написа:
            Същото важи за всички останали - Суис, UPS и пр. Китайските, сингапурските и пр. никой не ги поглежда.
            Това не го разбрах. Китайските и сингапурските пощи не ги поглеждат?Immortal, ясно ми е това Ама то всъщност съм питал Гаранцията не е проблем, конкуренцията продава същото нещо за 3 пъти по-голяма сума. Ясно е, че гаранцията е калкулирана даже 2 пъти Ще си ги ползвам за мен нещата, т.е ако мине-мине Някой ако иска да му поръчвам го обявяваме. Учудваме, че китаеца е много силно убеден, че не се минава на митница при никакви обстоятелства и дори твърди, че ако се случи ще поеме митото. Чак толкова да е убеден...Ама и като се замисля съм си купувал разни неща от ибей, които са на склад в Китай на стойност 200-300$, които са идвали в Англия без нищо като пратка и след това пак така ми ги препращат насам.

Коментар

С DHL ако стойността на пратката е над 30 долара си гарантирано на митница. Днес ще правя митница на 7 буркана консерви, защото колежката в щатите ги писала по 5 долара, вместо да ги пише по 2...Може да се иде на митница ако е съмнително голям пакета, пък с ниска стойност - това го решава митничарят. Обмитявал съм 4 бр консерви риба преди 2 месеца, защото така беше решил митничаря. С реална стойност 4-5 долара. Най веоятно ще платиш само ДДС защото повечето техника няма мито, а и да има е много малко 4-7%, но не знам за каква машинка става дума, моге и да бъркам. Китаеца най вероятно просто те убеждава да купиш. Той няма как да знае дали се ходи на митница в ЕС или не.
              Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
              Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
              ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Искай си документ за стойноста на стоката.Един колега миналата седмица си поръча телефон... сега му стъпа на много повече от колкото е в България.

Коментар

Сумата, от която се отива на митница е 30 лева. DHL по принцип ако си над тази сума винаги отива на митница, там метър не се минава.Говорим за внос извън ЕС.
                  The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

До 150 евро мито не се плаща. За всичко обаче над 30 лв се плаща ДДС. Ако се усъмнят в малката стойност на стоката, може да поискат платежно нареждане/документ за превода. Но и затова има лек.
                    Stop giving directions, just say "Follow me."
                    Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                    Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Преди малко поръчах едни джаджи за 140 лв.Имате ли някаква представа къде и как се плаща ДДС-то?
                      "Без сърца, сме просто машини"
                      Toyota Prius 1.5 Hybrid
                      EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Пишете на Китайците да маркират поръчката като подарък със стойност 5-10-15$. Така избягвате митници и разправии. И ви я носят до вратата. Е, естествено няма, как да стане за пратка метър на метър. Пиша за неща до 100-150 евро. Изпитано и ефективно, особено за електроника и компоненти. За големи, многобройни и скъпи неща - едва ли става.
                        AR 75 2.5 V6 `08.86 - Ех
                        AR 155 1.7 TS `07.93 - сиромашки тунинг, + JR, APEX, + B6 отзад - замина за скрап...
                        FIAT Tipo 1.6 `12.93 835С1.000 С АГУ тунинг - вече 2.0 TS 8V Turbo с ескрите от горната...

Коментар

Дам, говорих с DHL. От 1 Август вече има такса, който е процент от митото, ако има такова. В TNT няма още. Предполагам, че ще има съвсем скоро, предвид че цените са им почти 1:1.Благодаря за отговорите

Коментар

Working...
                          X