Колеги, моля за малко информация.Договорих се с една китайска фирма да ми доставят една машинка за проба и след това ако я харесам евентуално още няколко броя. Плащам проформа и ми пращат по DHL кашончето.Въпросът ми е при това положение плащам ли ддс или мито? От фирмата ми казват, че имат много други клиенти в Европа(знам, че е така) и пратките се получават директно на адрес без да се обмитяват. Не знам обаче така ли е наистина.А и ако реша да ги продавам какво става?Нарочно търся независимо мнение, извън счетоводителя ми, тъй като не се е занимавал с това досега.Благодаря
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Внос от Китай ?
Collapse
X
-
Зависи от сумата, от късмета, понякога спират нещата в митницата, веднъж митничар трябваше да прецени колко струва телефона, който бях получил, тогава наистина беше някаква слушалка и минах метър. Понякога просто си получаваш нещата без да платиш и стотинка. Ако решиш да ги продаваш... Помисли за гаранцията, която ще се наложи да даваш.Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
-
slonikon написа:Същото важи за всички останали - Суис, UPS и пр. Китайските, сингапурските и пр. никой не ги поглежда.
Коментар
-
С DHL ако стойността на пратката е над 30 долара си гарантирано на митница. Днес ще правя митница на 7 буркана консерви, защото колежката в щатите ги писала по 5 долара, вместо да ги пише по 2...Може да се иде на митница ако е съмнително голям пакета, пък с ниска стойност - това го решава митничарят. Обмитявал съм 4 бр консерви риба преди 2 месеца, защото така беше решил митничаря. С реална стойност 4-5 долара. Най веоятно ще платиш само ДДС защото повечето техника няма мито, а и да има е много малко 4-7%, но не знам за каква машинка става дума, моге и да бъркам. Китаеца най вероятно просто те убеждава да купиш. Той няма как да знае дали се ходи на митница в ЕС или не.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
До 150 евро мито не се плаща. За всичко обаче над 30 лв се плаща ДДС. Ако се усъмнят в малката стойност на стоката, може да поискат платежно нареждане/документ за превода. Но и затова има лек.Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
-
Пишете на Китайците да маркират поръчката като подарък със стойност 5-10-15$. Така избягвате митници и разправии. И ви я носят до вратата. Е, естествено няма, как да стане за пратка метър на метър. Пиша за неща до 100-150 евро. Изпитано и ефективно, особено за електроника и компоненти. За големи, многобройни и скъпи неща - едва ли става.AR 75 2.5 V6 `08.86 - Ех
AR 155 1.7 TS `07.93 - сиромашки тунинг, + JR, APEX, + B6 отзад - замина за скрап...
FIAT Tipo 1.6 `12.93 835С1.000 С АГУ тунинг - вече 2.0 TS 8V Turbo с ескрите от горната...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар