asus написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Престъпление и... САМОРАЗПРАВА
Collapse
X
-
FIAT Brava 1.4 12V, FIAT Punto 1.7 TD
FIAT Stilo 1.9 Jtd, FIAT Brava 1.2 16V CNG
FIAT Stilo 1.2 16V LPG
-
аз досега с паркирането съм имал веднъж по-сериозен проблем. Нямаше място на улицата и я спрях на един паркинг пред един блок. Ясно е че хората от блока не знаят аз колко време ще се мотам, а и не е тяхна работа. Аз просто там спрях и отивам не в блока, а другаде. Плюс това на паркинга имаше поне още 5 свободни места за паркиране. Една от блока ми разправя че паркинга бил за хора от блока. Не ми се влизаше в дълбоки разправии и само й казах че ако има нещо на колата като се върна, ще бъде мъртва. Онази гледаше така и нищо не каза повече.Иначе от скоро почнах да си спирам колата пред блока (затвориха платения паркинг, а другите в квартала са пълни) и тази зима сигурно ще е тежка - ще има такива дето предпочитата да спрат на изчистеното място пред блока, ама какво да се прави, все пак не е мое това място пред блокаAudi 1.8S златен талон
Коментар
-
Re: Престъпление и... САМОРАЗПРАВА
Stoyo написа:Sandeto написа:Е хубаво де... аз пък не разбирам хората, дето за да спре 10 метра по-близо от входа/магазина/учреждението ще направи живота на 10-ки други шофьори/пешеходци сложен и мъчителен... защо трябва да се спира така, че да създаваш неудобства на останалите?
Коментар
-
Ами ако движението е такова като тука вие ще се избиете бре!http://www.mercedes-club-bg.com/foru...showtopic=2656
Коментар
-
Абе и аз не одобрявам саморазправата, ама някои хора просто спират като на село в плевнята. Не може да виждаш (тука пред блока са го пригодили по една пътечка и вместо 1 място спират 10 коли, и на това 1 място е изхода към улицата) че от тук излизат коли и да спреш. Той просто идва и се набожда и не го интересува. Аз с ръка на сърцето си признавам че и аз съм правил една такава простотия ама просто нямаше начин. Една сутрин тръгвам за работа и гледам на уличката която е за излизане от паркинга (където всички спират успоредно на тротоара, и остава една лента за излизане от паркинга) един тупан паркирал косо (перпендикулярно на тротоара и не може да се мине и с колело дори). Леле избеснях. (Това става в 5 часа сутринта) Свирках свирках, никой не излезна. А колата си личеше че не е оставена за малко. Вече закъснявах. Принудих се да дирим обходен изход какъвто нямаше. Наложи се да излизам с пунтото през едни бабуни и си закачих генерацията и тя се разкачи. Да не говорим че си напълних и катализатор и всичко с земя. Леле избеснях. Спрях колата и отидох и чистачките му ги направих на сол ключ. То па бива бива олигофрения, ма тва па неговото на нищо не прилича. 70 лв ми беше да си закача отново генерацията а катализатора го изхвърлих. За нищо не ставаше. Е как да не му направиш някаква цигания при положение че заради него се вкарваш в допълнителни разходи ?!?!?
Коментар
-
Само да вметна че ние селяните като отидем в града много по спазваме правилника от някой граждани така че няма селяни граждани а има хора които хич не ги интересува с действията си дали пречат на някого или не.Просто се чувстват богопомазани и моите крайни възгледи са че пак малко се оттърват със наряни гуми надраскани коли и тем подомни. Би трябвало така да бъде съсипана колата че повече нищо да не става от нея. Само така ще останат една трета водачи но спокойни по пътищата. :D Лошо разсъждение но няма как. Страх лозе пази казва една поговорка. Много пъти съм казвал как като пресветнат с фаровете че има КАТ то всички намалят скороста движат се в колона нормално и подминавайки патрула ела та гледай каква кушия настава .Газ до дупка свиркане еруш и за какво ? Да покажат кой съм аз .
Коментар
-
коцев написа:Ами ако движението е такова като тука вие ще се избиете бре!http://www.mercedes-club-bg.com/foru...showtopic=2656Не знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.
Коментар
-
Тук не става дума за София или за провинцията. Още повече се вбесявам тук в Ловеч където има толкова много място за паркиране само да влезе на 50 метра навътре в уличката но и това не правят а спират точно на ъгъла на кръщовището или точно на пешеходната пътека а само на 30-40 метра в уличката място колкото щеш. Обаче номера на постоянно паркиращо така БМВ е ОВ 2277 така че и полицаите минават покрай него и се правят на ударени и нищо не предприемат. Обещавам да ви направя снимки и кача пък вие сами си правете извода.
Коментар
-
Саморазправа 2
Колеги, вижте как е постъпил някой в подобна на моята ситуация. До къде може да се стигне така, според вас? (Този линк ми е от един приятел с Chamade.)http://www.renault-bg.com/forum/view...E0%ED%F2%E8%2A
Коментар
-
@Stoyo - В Бизнес парка в Младост 4 лепят такива стикери по стъклата на колите.Аз лично си имам в колата една стара визитка на която съм си написа ясно и четливо телефона.3 пъти ми се е случвало да паркирам така че да преча или запуша някого- макар и за кратко - има няма 10 минути - винаги си слагам номера на таблото.За сега не са ми звъняли, но и да ми звънне някой в такава ситуация бих отишъл на място моментално за да си разкарам кочинката.Мисля че това е един културен начин да се избегнат подобни разправии, при положение че понякога наистина нямаш избор и няма къде да паркираш.
Коментар
-
Stoyo написа:asus написа:Аве пичове като че ли може да се закълнете че никога не сте спирали неправилно.Сигурно сте се родили научени шофьори.Аз не казвам че трябва да се спира неправилно но да режеш гуми ееееееееееееееее.Да му м.......а сеа ние хора ли сме или некви изроди.И аз се стремя да спирам и паркирам нормално но някой път като съм за секунда ама наистина,за кво да изхабя 5 литра бензин за едно паркиране дет няма смисъл от него.И нем оже да ме убедите че никои не го е правил при това като стане както каза колега по горе дайе не е и нужно да е с лепило слагаш една бележка кото предупреждение и ве4е ако се повтори се взимат мерки. Аре мирFiat Bravo 1.9 M-Jet 16v sport 2007
Fiat Tipo 1.6ie 159A3.046 OHC
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар