Преди три дни спрях на малко кофти място в Люлин. Не че запушвах, но застрашително стеснявах достъпа до един блок. (Впоследствие един бус мина оттам, макар и на милиметри.) Оставих Фиат-а в тази позиция и след около 1h вече гумите ми бяха нарязани на множество места. За щастие в багажника имах 4 чисто нови зимни BF Goodrich с 4 реновирани от мен (предишния ден) джанти. Отидохме с колата на братчеда до една денонощна гумаджийница, монтираха ми гумите за 15 мин. и 25 лв. и потеглихме обратно до блока за да ги монтираме. После с новите гуми отидох до Студентски град да подам жалба в районното, тъй като застрахователите ми казаха, че се изисква при завеждане на щета.Мисля си, добре че там, откъдето купих гумите същия ден, нямаха свободен час за монтаж, защото иначе щях да изгоря с около 250 лева. А, забравих да кажа, че номерът ми започва с ВР. Това сигурно е повлияло на въпросния злодеятел по някакъв начин.Дано застрахователите да дадат справедлива сума, че иначе ще бъде тежко.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Престъпление и... САМОРАЗПРАВА
Collapse
X
-
На мен така ми надраха колата с ключ. А застрахователите нищо не ми платиха, копелетата.А вчера ме запушиха до американското посолство, добре че полицаите там знаеха кой има навика да си зарязва колата в 10 вечерта насред улицата.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
-
Re: Престъпление и... САМОРАЗПРАВА
andrey написа:Преди три дни спрях на малко кофти място в Люлин. Не че запушвах, но застрашително стеснявах достъпа до един блок. (Впоследствие един бус мина оттам, макар и на милиметри.) Оставих Фиат-а в тази позиция и след около 1h вече гумите ми бяха нарязани на множество места.FIAT Brava 1.4 12V, FIAT Punto 1.7 TD
FIAT Stilo 1.9 Jtd, FIAT Brava 1.2 16V CNG
FIAT Stilo 1.2 16V LPG
Коментар
-
Аз съм съгласен с колегата , че не може заради това че си спрял малко по кофти да ти нарежат гумите ми ако всички почнем така .Аз ако бях примерно ще нарежа гумите на половината коли да видим кой е по ербап.Може ли такава простотия невероятна .Fiat Bravo 1.9 M-Jet 16v sport 2007
Fiat Tipo 1.6ie 159A3.046 OHC
Коментар
-
Ние не сме готови още за европа с тия простотии,всеки псува зад волана като каруцар за нищо,тия простотии с дрането с ключ,пукане на гуми и т.н. само в България могат да станат... Писна ми да ми дерат колата с ключове почти всеки ден,като аз абсолютно нищо не съм направил... Следващия който хвана да ми дере колата или да и прави нещо ше му изкривя една права тръба в главата за да се научи Вчера така в квартала вечерта към 8 тъкмо вечерях и се чуват някви мангали от вънка,камиони....и едно комшийче ми звъни на вратата и ми казва да преместя колата,защото трябвало да се паркира един камион,както и да е излизам аз и си гледам колата преместена И ги питам кво става бе кво сте правили и единия ми се хили като тиква и ми разправя "еее па тя тая кола се отвара с поглед бе" и аз избеснях,разравяхме се,ма то с такива на глава неможе да се излезе,а и бяха 15 мангала и шефа им и спокойно си прибрах колата в гаража (добре,че имам поне гараж) ....Писна ми от тая Българската (и циганска) простотия....ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT
Коментар
-
ТЦ
fiat_love написа:Докато караме на принципа "око за око" в Европа ще ни смятат за цигани и никой няма да ни иска.Истината е някъде там!
Коментар
-
andrey написа:Преди три дни спрях на малко кофти място в Люлин. Не че запушвах, но застрашително стеснявах достъпа до един блок. (Впоследствие един бус мина оттам, макар и на милиметри.) Оставих Фиат-а в тази позиция и след около 1h вече гумите ми бяха нарязани на множество места. За щастие в багажника имах 4 чисто нови зимни BF Goodrich с 4 реновирани от мен (предишния ден) джанти. Отидохме с колата на братчеда до една денонощна гумаджийница, монтираха ми гумите за 15 мин. и 25 лв. и потеглихме обратно до блока за да ги монтираме. После с новите гуми отидох до Студентски град да подам жалба в районното, тъй като застрахователите ми казаха, че се изисква при завеждане на щета.Мисля си, добре че там, откъдето купих гумите същия ден, нямаха свободен час за монтаж, защото иначе щях да изгоря с около 250 лева. А, забравих да кажа, че номерът ми започва с ВР. Това сигурно е повлияло на въпросния злодеятел по някакъв начин.Дано застрахователите да дадат справедлива сума, че иначе ще бъде тежко.Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
-
Разбира се никой не е прав в този случай! Затова гледам да не преча на никого, когато паркирам и въпреки това преди няколко ми бяха надрали колата-5-6 резки по 30см. от капака към калника. Определено майсторко изпълнение и то така, че да дразни много, ако не се оправи. Ще ходя тези дни да се разправям със застрахователи.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Просто понякога се изумявам как нората си спират колите без да им пука от нищо.имам гараж и доста често се озовавам в нелепата ситуация да немога да си вкарам колата или по лошото да немога да я изкарам когато най много ми трябва. иначе сега е много модерно да се драскат колите покрай тази реклма на луп мрежата.и моята я надрахаHONDA I-VTEC
Коментар
-
Todor_Gagovski написа:Просто понякога се изумявам как нората си спират колите без да им пука от нищо.имам гараж и доста често се озовавам в нелепата ситуация да немога да си вкарам колата или по лошото да немога да я изкарам когато най много ми трябва. иначе сега е много модерно да се драскат колите покрай тази реклма на луп мрежата.и моята я надрахаAlfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
-
Има основен принцип който се старая да спазвам: "Дръж се с хората така, както искащ и те да се държат с теб", само че ако Те не постъпват така има и друг принцип "Око за две - зъб за чене"! И двата принципа (вторият малко преиначен) са от едно и също място - Старият завет. (не съм евреин)VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Sandeto написа:Е хубаво де... аз пък не разбирам хората, дето за да спре 10 метра по-близо от входа/магазина/учреждението ще направи живота на 10-ки други шофьори/пешеходци сложен и мъчителен... защо трябва да се спира така, че да създаваш неудобства на останалите?FIAT Brava 1.4 12V, FIAT Punto 1.7 TD
FIAT Stilo 1.9 Jtd, FIAT Brava 1.2 16V CNG
FIAT Stilo 1.2 16V LPG
Коментар
-
Изводи
Аз моите (изводи) си ги направих.Вие си знаете обаче, че има много ненормални копелета по улиците. Всяко копеле има собствена преценка за правилно и грешно. Според някои София е за софианците. Според други -- територията за паркиране пред блока си е "тяхна". Според трети - Фиат е шибана марка, която отгоре на всичкото не е немска. Всяко от копелетата има порив да налага своите принципи по най-разнообразни и справедливи методики.Аз обаче отново ще потвърдя, че докато мислихме какво да правим с колата, покрай нея мина истински бус Пежо. Kазано по друг начин: поводи винаги ще има, приятели. Ясно е, че и доста по-внимателни шофьори от мен страдат.
Коментар
-
Аве пичове като че ли може да се закълнете че никога не сте спирали неправилно.Сигурно сте се родили научени шофьори.Аз не казвам че трябва да се спира неправилно но да режеш гуми ееееееееееееееее.Да му м.......а сеа ние хора ли сме или некви изроди.И аз се стремя да спирам и паркирам нормално но някой път като съм за секунда ама наистина,за кво да изхабя 5 литра бензин за едно паркиране дет няма смисъл от него.И нем оже да ме убедите че никои не го е правил при това като стане както каза колега по горе дайе не е и нужно да е с лепило слагаш една бележка кото предупреждение и ве4е ако се повтори се взимат мерки. Аре мирFiat Bravo 1.9 M-Jet 16v sport 2007
Fiat Tipo 1.6ie 159A3.046 OHC
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар