хахахха ogi28b ти си бок
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
SSD диск - заслужава ли си
Collapse
X
-
Виж колко ти заема всичкия инсталиран софтуер в момента и ще разбереш какъв диск ти трябва. Ама спри pagefile-а, спри хибернацията (освен да я спреш, имаше и едни ръчни действия по премахване на запазеното място за хибернация, което в твоя случай са си 8 ГБ), почисти диска от разните свалени и временни файлове за актуализации и като получиш някакво число в ГБ - заповаш да си търсиш следващия по-голям диск. Например ако всичко ти е 75 ГБ, вземаш си 128 и спиш. Ако всичко ти е 45 ГБ - и 64 ще те оправи, с малко компромис. Ама щом си заделил 200 - вземай 128-ца, например тоя самсунг 850 про, и си ти.
Коментар
-
Esper написа:Абе Оги, кво по пушиш напоследък?Това последното ни в клин ни в ръкав какво беше?
Коментар
-
Мани бе Еле - знайш ли кво е гадно?Мани го Оги - кой знае къв рам диск е направил и менти народа Сериозно - скоро такава грешка отново няма да направя.Не и докато размерите не достигнат терабайт и тогава бих заменил двата диска на NAS-a със SSD или както там ще се казва.Поне аз не виждам особен смисъл от високата скорост на дискови операции при нюравите размери на сегашните дискове.Твърдо продължавам да не виждам кой знае колко голяма разлика.Освен това, че преди имах 500G а сега имам 120G за което платих сто и кусур лева :DI'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Само не разбирам що ви е толкова голям хард, при 128-ца имаш поне 40GB свободно, при качени достатъчно програми. Пък и говорим за лаптоп, виж да беше настолен задължително бутам едно SSD 64-ка и 1TB HDD. Тук цаката е да имаш бърз респонс от системата и програмите, а филмите, снимките и прочие да си ги слагаш на външен диск, дето при бъг, вирус, токов удар и т.н. да не ти изчезне инфото. Пък и сега вече има бърз интернет - всичко е налично в мрежатаFIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ
Коментар
-
Да размърдам малко темата, че ме запалихте с тия SSD :DИмам един нетбук Asus eee pc, който не го ползвам, щото ми е бавен, а пък не ми се продава за стотинки, предвид че беше 900лв.Има ли смисъл да му слагам SSD?Параметрите са стандартни за модела - Intel Atom процесор, 1GB RAM. Естествено уина ще бъде XP при тия параметри. Ползва се за сърфиране в нета, преглеждане на разни текстови файлове, скайп. Дето се казва може и 64гб да е SSD-то. Реално има качен само уиндолс, офис пакет, мозила и скайп.Идеята ми е максималното му натоварване е да се ползва да се връзва към мултимедията в офиса да върти презентации.
Коментар
-
SSD има смисъл когато производителност на процесора и рам-та са повече от скоростта с която работи нормалния HDD... SSD-то е по-надеждно до толкова , че няма механични елементи и при работа в движение е по надеждния избор , но при нормална работа има много по-къс живот от да речем един сървърен диск .Та с две думи има смисъл според това за какво ще се ползва. Прост пример е Ford Fiesta ST върви много , доставя голяма удоволствие но не е подходяща да ходиш с нея за зарзават на Слатинската борса.Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5
Коментар
-
Humppa
http://technews.bg/article-74231.htmlИзмекяри:След това от строя е излязъл Intel 335 Series при трафик 750TB. Проблем при него е създал контролерът, който е блокирал принудително устройството, съгласно заводските настройки, въпреки че флаш паметта е била в добро състояние.
Коментар
-
Може да прочетеш и това: http://www.pcworld.com/article/20894...ve-makers.htmlFiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Аз имам един такъв въпрос, по-скоро молба ако някой има да помогне, че не ми се дават едни 60-70 кинта на вятъра. Та моя лаптоп и на жената имат mini PCIe слотове и четах цял следобят по нета за разликата между mSata и MiniPCIe и се оказва, че само външно си приличат след което се оказа, че имало и ССД дискове за мини ПСИе, които били съвместими с такива слотове като моя, за които по начало е предназначено WWAN карта да се слага. тия дискове РАТА ги водят.Та някой дали има някакъв миниПСИе ССД да го пробвам дали ще подкара на наще машини и да си поръчам след това от ибей-а (можем да спазарим и неговото ако е за продан) или да не се набутвам с кинти.Е може и инфо да давате ако знаете естествено.Мерси предварително!П.с.и двата лаптопа имат и ХР и 7Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
Мдааа след още четене се търси човек с какъвто и да е мСАТА диск е така за проба да си начешам крастата, че не става дет се вика надеждата умира последна!Иначе се е видяло че ще събирам пари за ~240гб диск за лаптопа.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар