H97 чипсет, 8 гб рам, core i3-4160Инсталация на 8.1 от форматирането на HDD до 1вото зареждане на десктопа:- HDD 1Tb Seagate - 8:06 мин.- SSD - 4:09 мин.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
SSD диск - заслужава ли си
Collapse
X
-
Ето ги цифрите при мен - не е като да няма разлика в тях.Обаче пак казвам, че никаква осезаема разлика при зареждане на ОС-а не бих казал, че има.Не виждам никакво значимо ускорение при нормална работа.Естествено при активни дискови операции ще бъде различно.SATA диск 500G/5400 rpmSSD диск KINGSTON HyperX
I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Излъгах. Намерих 2 порта САТА 2, ама не ги ползвам. Дъното е Гигабайт 880GA-UD3H, с него си имаше едни сини кабели, на които всъщност нищо не пише, освен Serial ATA. На хард-диска си има един оригинален негов си кабел, който сигурно е САТА 3, щото и дискът е такъв. Имам и едни червени, които са свързани към САТА 3, но висят празни, ако ми се наложи да закача диск някой път. На тях също не пише нищо. Има разни надписи де, ама нито един надпис не е "SATA 3" или "SATA 6.0 Gb"
Коментар
-
Аз последвах линка на втора страница и направих ръчната оптимизация. Сега системата е в AHCI режима, ама на една от стъпките нещо имаше несъответствие и не пипах нищо, там дето се изключва това "Prefetching". Написаното на сайта не отговаряше на това, което имам в регистъра и го оставих така. От цялото това нещо - ето и резултата:
Коментар
-
Спрете да си пускате тестове по ССД-то. С времето и запълването му се стига до доста голям спад в производителността му. Особено на малко по-старото поколение, в които няма вътрешни процеси на ниво диск за оптимизиране на вече неизползваните блокове.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Взех един ACER 5742, беше със 750 ГБ ХДД, извадих го и му бутнах една ADATA 64 GB SSD, SP600, и направо лети. Прозорецът се качи за има-няма 8-9 минути, а сега тегли актуализации. Теглят се доста бързо и също толкова бързо се инсталират. Рестарт на системата, като имате предвид, че е гола, само прозорец, отнема общо 25 секунди от натискане на командата за рестарт до зареждане и готовност за работа.И едно питане: дали ще мога да си гледам домашните АЖИ-та на новия ми Мерцедес А180, който си поръчах с АЕМЖИ пакет? Един приятел си е поръчал и търсихме форуми на Мерцедес да питаме там, ама .... Ще инсталирам ACER-a в Мерцедеса де, това исках да кажа.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар