Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

SSD диск - заслужава ли си

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ogi28b, мерси, но не на този лаптоп засега - не изпитвам особено желание да мъкна и кутийки с мен. Вероятно ще остана много доволна със сигурност . със сигурност в следващия ще има и то не 128гб Ако все пак реша, ще си взема 500гб, но трябва да се оръся 500 лева, така че... ще си помисля При всички случаи всичко ще хвърка в сравнение със сегашния ми лаптоп
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Накратко темата: Купих си лаптоп, имам пари за ССД, заслужава ли си да си го купя? - Да, заслужава си. - Добре, няма да си купувам, благодря ви за съветите.

Коментар

Няма да го купувам, защото се оказа, че няма слот. Благодаря за съветите, бяха полезни за бъдещи покупки

Коментар

ogi28b написа:
          Накратко темата: Купих си лаптоп, имам пари за ССД, заслужава ли си да си го купя? - Да, заслужава си. - Добре, няма да си купувам, благодря ви за съветите.
          За мен темата беше полезна.
          00' Bravo 105 JTD

Коментар

Ще си купиш ли SSD?

Коментар

Не В скоро време не, ама ми се разясниха някои неща около този тип носител.
              00' Bravo 105 JTD

Коментар

За мен също беше полезна темата и в най скоро време ще се оборудвам с един ССД. Само да заделя пари за това, макар че лаптопа реално сега го ползвам по няколко часа на седмица само.
                Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Знаете ли, че форумът работи на SSD? Стига да нямате проблеми с връзката и да имате бърз интернет - реакцията от сървъра е просто светкавична, няма нищо общо със стария сървър. Сега ще ме убият, защото ви издадох мега-тайната.Продавам сървър с инсталиран форум. ЛС.

Коментар

ogi28b написа:
                    Знаете ли, че форумът работи на SSD?...
                    Лъже, не го слушайте. Но си купете SSD, заслужава си. :DP.S. Моят сървър е изцяло на SSD от около година. Бих казал, че ускоряването на работата от това компенсира замяната на значително по-мощна конфигурация (като дъно и процесор), която харчеше 2 (да не кажа 3) пъти повече ток! Разбира се, нещата опират до нужди и предпочитания, но за мен, като цяло, предимствата са повече от кусурите.
                    ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

SSD and SSHD

Аз Ви предлагам да използвате бързината на SSD и предимствата на големия обем при HDD така нареченият хибрид SSHDето едно видео за повече инфо https://www.youtube.com/watch?v=Tu5xKDcFY7Yосвен това цената е приемлива за 1 TB около 150 лв.
                      Fiat Punto 1.1 Petrol year 95

Коментар

Много ме кефят търговци, които продават компютри и не знаят какво продават - ужасТ!. Лаптопът всъщност е с хибриден диск.

Коментар

Аз да споделя горчив опит с SSD...Смених наличният в лаптопа 500G нормален диск със 120G SSD - Чиста проба набутвация в конкретният случай !!!Купих ей това.Основната идея беше да пестя ток и ако може да е леко по-бързо в дискови операции.Абсолютно нищо драстично различно в нормална работа под Линукс.Вин-а чувам от колеги че се възползвал по-добре от технологията в дискови операции и краен ефект.Консумацията... пак нищо драстично като разлика.И няма как да има след като се зачетох в данните...Старият ми 500G 2.5’’ е грубо 4-5W.SSD-то е около 2W.Лаптопа и преди и сега прави 1 час със клизма на батерия...Да съм спестил десетина минути автономност.Обаче похарчих една сума пари за този, дето клати дърветата...Та така.
                          I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

А четох, че SSD-то имало доста кратък живот. Около 5 години нормална употреба, каквото и да значи това. Т.е. при по-натоварена употреба може и наполовина да е. Вярно ли е това?
                            The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Аз мисля да си взема едно Samsung 850 Pro с 10г. гаранция, пък да видим колко му е кратък живота
                              Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

style34 написа:
                                А четох, че SSD-то имало доста кратък живот. Около 5 години нормална употреба, каквото и да значи това. Т.е. при по-натоварена употреба може и наполовина да е. Вярно ли е това?
                                За първите, които излязоха така говореха, но ако ОС-а ти поддържа trim, се удължава доста живота на SSD-то.С подходящ и регулярен back-up няма драма, то и обикновенното HDD се чупи...

Коментар

Working...
                                X