От един елементарен въпрос и почнахте да си мерите ядрата. За нормална офис работа 5-10 секунди не са приоритет. За нормална ежедневна употреба 5-10 секунди не са приоритет.За настолен компютър SSD+HDD няма алтернативаЗа лаптоп само с SSD - поне 120GB + USB3.0 външен 1ТБ за филмите, че знаем какво става там.С други думи - ако искаш всичко да е на клик време - SSD. Ако искаш да мъкнеш всички сезони на LOST и "Приятели" - HDD.. ако искаш и двете обаче - SSD + външен диск за филмите
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
SSD диск - заслужава ли си
Collapse
X
-
Лаптоп с външен хард, но пък с 64GB SSD хард, за да е бърз. Постоянно на зарядното и батерията извадена и в хладилника. Мерси Едит: Използвам MS Visual Studio, Atmel Studio, Extreme Burner, Notepad++, терминал, puTTY, Разни програмки за low level манипулации и т.н.Това е на един Acer Aspire One D270, 1.6 Intel процесор и 4GB RAM. Единствения проблем е, че Студиото зарежда около 1 мин. Това не ми пречи. Тоест няма да си махна 250 ГБ харда, за да си сложа 64 или 120 ГБ ССД.04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
-
От изчетеното за тия дискове стигнах до извода, че не само бързата работа е предимството, а това, че не грее, използва по-малко енергия, по-вероятно е да не се повреди, по-малко вибрации и шум. Като всяко ново и по-добро нещо ще кажа, че си заслужава, но въпросът е дали си заслужава на предлаганите цени.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:От изчетеното за тия дискове стигнах до извода, че не само бързата работа е предимството, а това, че не грее, използва по-малко енергия, по-вероятно е да не се повреди, по-малко вибрации и шум. Като всяко ново и по-добро нещо ще кажа, че си заслужава, но въпросът е дали си заслужава на предлаганите цени.04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
-
Re: SSD диск - заслужава ли си
Еле , едно мое заключение:ele написа:Купих си нов лаптоп, в който има mSATA слот за такъв диск. Заслужава ли си да си взема такъв диск и коя марка, ако си заслужава? Ще инсталирам вин7. МерсиииииF9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Все още чакам да донесат лаптопа в магазина и да ми звъннат - по принцип трябва да има такъв слот - във всичко ревюта го пише, но дали точно тази модификация, която имат, има - още не се знае. Ако има - мисля да взема 128gb аdata диск - около 150 лева. Ако случайно няма, не съм сигурна, че искам да заменя твърдия диск с друг - платила съм си го. Причината е, че след това трябва да купувам външен диск, защото тия 128 гб не са ми достатъчни, и той ще стане златен тоя лаптоп.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Аз използвам такъв бей: http://www.jmt.bg/images/products/17410_31667.jpg Вярно, лиших се от CD-Rom, но пък имам достатъчно място за всичко За близо 2 години CD ми е потрябвало може би 3 пъти. Затова си купих някакво смотано USB CD-rom за 20-30 лв и ми е напълно достатъчно.ex '96 Bravа 1.6 16V LPG
Коментар
-
Airfan написа:За мен не си заслужава - прекалено много пари за прекалено малко място. Разлика само във времето на зареждане на уиндоуса... голям праз.
Коментар
-
Вземи си ССД и няма да работиш по 10 часа на ден на компютъра, а по 8 :Dele написа:Все още чакам да донесат лаптопа в магазина и да ми звъннат - по принцип трябва да има такъв слот - във всичко ревюта го пише, но дали точно тази модификация, която имат, има - още не се знае. Ако има - мисля да взема 128gb аdata диск - около 150 лева. Ако случайно няма, не съм сигурна, че искам да заменя твърдия диск с друг - платила съм си го. Причината е, че след това трябва да купувам външен диск, защото тия 128 гб не са ми достатъчни, и той ще стане златен тоя лаптоп.
Коментар
-
ele написа:...не съм сигурна, че искам да заменя твърдия диск с друг - платила съм си го. ....Manowar - Татко
Еx Fiat Brava 1,6 16v 103hp ELX '97 LPG - Брависима
Ex Fiat Marea Weekend 2.0 20v 147hp HLX '97 CNG - Марчето
Ex Lancia Thesis 3.2 V6 230hp '06 LPG - Теси
Fiat Multipla 1,6 16v 103hp Bipower '00 - Боко
Коментар
-
jenshen73 написа:От един елементарен въпрос и почнахте да си мерите ядрата. За нормална офис работа 5-10 секунди не са приоритет. За нормална ежедневна употреба 5-10 секунди не са приоритет.За настолен компютър SSD+HDD няма алтернативаЗа лаптоп само с SSD - поне 120GB + USB3.0 външен 1ТБ за филмите, че знаем какво става там.С други думи - ако искаш всичко да е на клик време - SSD. Ако искаш да мъкнеш всички сезони на LOST и "Приятели" - HDD.. ако искаш и двете обаче - SSD + външен диск за филмите
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар