Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

SSD диск - заслужава ли си

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

От един елементарен въпрос и почнахте да си мерите ядрата. За нормална офис работа 5-10 секунди не са приоритет. За нормална ежедневна употреба 5-10 секунди не са приоритет.За настолен компютър SSD+HDD няма алтернативаЗа лаптоп само с SSD - поне 120GB + USB3.0 външен 1ТБ за филмите, че знаем какво става там.С други думи - ако искаш всичко да е на клик време - SSD. Ако искаш да мъкнеш всички сезони на LOST и "Приятели" - HDD.. ако искаш и двете обаче - SSD + външен диск за филмите
    Steliyan's Life!
    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Е няма ли лаптопи с два порта да не мъкнеш външен хард?
      The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Лаптоп с външен хард, но пък с 64GB SSD хард, за да е бърз. Постоянно на зарядното и батерията извадена и в хладилника. Мерси Едит: Използвам MS Visual Studio, Atmel Studio, Extreme Burner, Notepad++, терминал, puTTY, Разни програмки за low level манипулации и т.н.Това е на един Acer Aspire One D270, 1.6 Intel процесор и 4GB RAM. Единствения проблем е, че Студиото зарежда около 1 мин. Това не ми пречи. Тоест няма да си махна 250 ГБ харда, за да си сложа 64 или 120 ГБ ССД.
        04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

Нямаш си на идея колко по-бързо се билдва със SSD.
          Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

От изчетеното за тия дискове стигнах до извода, че не само бързата работа е предимството, а това, че не грее, използва по-малко енергия, по-вероятно е да не се повреди, по-малко вибрации и шум. Като всяко ново и по-добро нещо ще кажа, че си заслужава, но въпросът е дали си заслужава на предлаганите цени.
            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
              От изчетеното за тия дискове стигнах до извода, че не само бързата работа е предимството, а това, че не грее, използва по-малко енергия, по-вероятно е да не се повреди, по-малко вибрации и шум. Като всяко ново и по-добро нещо ще кажа, че си заслужава, но въпросът е дали си заслужава на предлаганите цени.
              Ако имаш парите и си готова да замениш по-големия HDD с по-малък SSD, няма какво да го мислиш.
              04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

Re: SSD диск - заслужава ли си

Еле , едно мое заключение:
                ele написа:
                Купих си нов лаптоп, в който има mSATA слот за такъв диск. Заслужава ли си да си взема такъв диск и коя марка, ако си заслужава? Ще инсталирам вин7. Мерсиииии
                Да ! Още повече , че си имаш заделен слот.http://www.mostbg1.com/most/Item.aspx?itemid=49789 85лв с ДДС крайно клиентска цена.На него си инсталираш уиндоуса, на стандартния си държиш, какво там ще си държиш.
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Все още чакам да донесат лаптопа в магазина и да ми звъннат - по принцип трябва да има такъв слот - във всичко ревюта го пише, но дали точно тази модификация, която имат, има - още не се знае. Ако има - мисля да взема 128gb аdata диск - около 150 лева. Ако случайно няма, не съм сигурна, че искам да заменя твърдия диск с друг - платила съм си го. Причината е, че след това трябва да купувам външен диск, защото тия 128 гб не са ми достатъчни, и той ще стане златен тоя лаптоп.

Коментар

"Както казва татю, доволна ша останеш"
                    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

няма да остана доволна, защото за България тия модели нямали слот - изобщо дилемата се реши много лесно Но пък научих нещо.

Коментар

Аз използвам такъв бей: http://www.jmt.bg/images/products/17410_31667.jpg Вярно, лиших се от CD-Rom, но пък имам достатъчно място за всичко За близо 2 години CD ми е потрябвало може би 3 пъти. Затова си купих някакво смотано USB CD-rom за 20-30 лв и ми е напълно достатъчно.
                        ex '96 Bravа 1.6 16V LPG

Коментар

Airfan написа:
                          За мен не си заслужава - прекалено много пари за прекалено малко място. Разлика само във времето на зареждане на уиндоуса... голям праз.
                          И аз съм на това мнение.При условие, че прекарвам примерно 10 часа на ден на компютъра (работа плюс забавления), дали ще тръгне за 1 минута или 1 секунда, е АБСОЛЮТНО без значение.Имат и други плюсове SSD дисковете, ама огромната разлика в цената засега изравнява всички плюсове до нула.

Коментар

Вземи си ССД и няма да работиш по 10 часа на ден на компютъра, а по 8 :D
                            ele написа:
                            Все още чакам да донесат лаптопа в магазина и да ми звъннат - по принцип трябва да има такъв слот - във всичко ревюта го пише, но дали точно тази модификация, която имат, има - още не се знае. Ако има - мисля да взема 128gb аdata диск - около 150 лева. Ако случайно няма, не съм сигурна, че искам да заменя твърдия диск с друг - платила съм си го. Причината е, че след това трябва да купувам външен диск, защото тия 128 гб не са ми достатъчни, и той ще стане златен тоя лаптоп.
                            Няма да купуваш външен диск. Вадиш този, с който си купила компютъра и за него си купуваш само една кутийка с ЮСБ. А-Датата 128 ГБ от същата серия, която emzo предложи по-нагоре, е 125 лева, цена на Скай. Ти си предвидила 150, значи с разликата си вземаш една кутийка и си в играта. И не ги слушай тея, дето казват, че няма смисъл, защото не им пречело, че един софтуер зареждал за няколко секунди повече с ХДД и не е проблем. Разликата е не само в зареждането, а в цялостната работа на системата. Всичко работи по-бързо. И по-хладно. И вибрациите и шума не просто са по-малко, ами то НЯМА. Купи си, купи си, купи си Дачия си купи, ССД няма да си купиш?!?

Коментар

ele написа:
                              ...не съм сигурна, че искам да заменя твърдия диск с друг - платила съм си го. ....
                              Не е нужно да заменяш диска, вземаш си една кутия за 20-30 лв. USB 3.0 и си решаваш проблема.
                              Manowar - Татко
                              Еx Fiat Brava 1,6 16v 103hp ELX '97 LPG - Брависима
                              Ex Fiat Marea Weekend 2.0 20v 147hp HLX '97 CNG - Марчето
                              Ex Lancia Thesis 3.2 V6 230hp '06 LPG - Теси
                              Fiat Multipla 1,6 16v 103hp Bipower '00 - Боко

Коментар

jenshen73 написа:
                                От един елементарен въпрос и почнахте да си мерите ядрата. За нормална офис работа 5-10 секунди не са приоритет. За нормална ежедневна употреба 5-10 секунди не са приоритет.За настолен компютър SSD+HDD няма алтернативаЗа лаптоп само с SSD - поне 120GB + USB3.0 външен 1ТБ за филмите, че знаем какво става там.С други думи - ако искаш всичко да е на клик време - SSD. Ако искаш да мъкнеш всички сезони на LOST и "Приятели" - HDD.. ако искаш и двете обаче - SSD + външен диск за филмите
                                Всичко това е много хубаво, но какво правим когато четем/пишем на бавния хард?Малко се губи смисъла от този SSD

Коментар

Working...
                                X