Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

SSD диск - заслужава ли си

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Заслужава си всяка стотинка SSDто! Аз ползвам един Samsung Evo-нещо-си-там (бях доста предубеден за марката) от година-две - еми родих се с него И лека-полека ще мина изцяло нa SSDта! В тая връзка - поне 120Gb са си нужни, ако ще инсталираш софтуер, до този извод стигнах аз.

Коментар

За мен не си заслужава - прекалено много пари за прекалено малко място. Разлика само във времето на зареждане на уиндоуса... голям праз.

Коментар

Неслучайно Мак-овете са с SSD

Коментар

Много полезна тема! Браво Еле!И аз си задавам същия въпрос вече доста време.Лаптопа ми (дрът Асус F5V) ми се струва адски лагав в последно време, може би защото другата машина, която взех на синковеца да играе е с четериядрен И7, а служебната ми е с 8 ядрен И7, а и двете са с голямо количество РАМ. Та съм се замислил сериозно, дали да не взема едно ССД и да го боцна на мястото на ДВД-то, което и без това се ползва най много веднъж в годината - гледам има и преходници и всичко, а оригиналния хард ще ми си остане само за съхранение на данни...
          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Абе не знам дали е полезна, ама аз се обърках - мненията в интернет са в двете посоки и се обосновават доста логично за човек, които не е особено запознат А цената им не е малка в сравнение с нормалните дискове, а ако човек си вземе по-евтин компютър, идва като сериозен процент от цената на самия компютър. От изчетеното, освен по-бързия старт, не греят и не използват толкова много енергия, така че везните се накланят над това, че си заслужава, стига да не е някой с мижав капацитет, който да не може да ти побере полезните и безполезни програми.... Утре като си взема лаптопа ще питам какво предлагат
            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Yavor написа:
              Много полезна тема! Браво Еле!И аз си задавам същия въпрос вече доста време.Лаптопа ми (дрът Асус F5V) ми се струва адски лагав в последно време, може би защото другата машина, която взех на синковеца да играе е с четериядрен И7, а служебната ми е с 8 ядрен И7, а и двете са с голямо количество РАМ. Та съм се замислил сериозно, дали да не взема едно ССД и да го боцна на мястото на ДВД-то, което и без това се ползва най много веднъж в годината - гледам има и преходници и всичко, а оригиналния хард ще ми си остане само за съхранение на данни...
              Явка, не че се заяждам ама служебния ти процесор трябва да е от бъдещето, щото i7 с 8 ядра няма още - тепърва ще го пускат и то ще е на цени около 1000 $ за САЩ Иначе бих те посъветвал да си вземеш SSD - отпушва страшно много стари бараки (моя е с Core2Duo T9300 2.50GHz) и мога да кажа, че разликата между стария HDD и SSD е огромна - то и стария си беше позаминал, ама на лаптоп е нормално - носене насам, натам, недобро охлаждане и т.н. 128 GB засега е оптималното между цена и пространство, а и си стигат за всичко, даже остават 20-30 GB за разни работи, но е хубаво и един външен 1,2 TB за тези дето колекционират информация
              FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

Коментар

Ели, за домашен потребител - мисля, че 64 ГБ са напълно, напълно достатъчни. Дори и някакъв професионален софтуер да си качиш - ще имаш достатъчно място. Въпрос на оптимизация на Уиндоуса е, защото има там едни файлове, които заемат едно място от няколко гигабайта и стоят празни като резерв. Аз бях на ръба да започна да псувам, че съм си взел само 64 ГБ, но след малко четене из нета и ровичкане кое е това, аджеба, което заема толкова много място - направих съответните оптимизации, които не са никак сложни, и се оказа, че с всички инсталиран софтуер (разбирай абсолютно всичко необходимо за домашен потребител: вайбър, скайп, програми за филми, за ДВД, за Блу-Рей, за 3Д филми, музикални плеъри, медиен сървър, софтуери от типа на НЕРО, антивирус, разни астрономически имам, кво още... Корел Дроу, още някви подобни за обработки на снимки и графики... абе и още имам) Та тоя софтуер е върху Вин 7 Ултимат 64 битов, и накрая на всичко ми останаха 16 ГБ, на които си качих една игра - Assassin’s Creed 4. Така че един 64 според мен ти е достатъчен, но предвид цените - пак ти казвам - вземи си 128, и си спокойна в следващите 10 години. На по-стари компютри ако добавиш ССД за операционната система, може да се сравни донякъде с удвояването на РАМ-паметта, веднага се усеща чуввствителна разлика, не само в зареждането на Вин-а, както казаха колегите преди мен, но и при отварянето на всяко едно приложение. И така - от тук спестиш секунда, от там - две, за един работен ден току виж си спестила няколко минути.Ред.: Чети тази тема:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...ighlight=ssdВ нея съм писал за разликите във времената на зареждане между ССД и ХДД, като хард-дискът е от топ-моделите на WD и е доста бърз и производителен.

Коментар

Оги, а самите програми, за обработване на снимки ме интересуват предимно, по-бързо ли работят? Че моя лаптоп взе да се задъхва сериозно при обработка на RAW файлове. Леново Z570 с i3. В смисъл - по-бързо ли работят програмите или само стартирането им е ускорено? Кой може да ми каже дали мога да му сложа SSD, т.е. дали има свободен порт? И как да разбера и има ли смисъл да му сложа още РАМ? Сега е с 4ГБ.
                  The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Airfan написа:
                    За мен не си заслужава - прекалено много пари за прекалено малко място. Разлика само във времето на зареждане на уиндоуса... голям праз.
                    Грешиш.Новите лаптопи зареждат бързо и с обикновен диск. Затова се грижат UEFI + hybrid shutdown-a на 8.1.Мога да ти дам клипове на една и съща система, като ССД зарежда за 10 сек. да кажем, а нормалния диск за 11.х сек.Разликата в бързодействието е огромна. Сигурен съм, че ще се наканиш да си вземеш едно ССД.7, за да работи коректно с ССД, трябва да се оптимизира ръчно.8.1 разпознава, когато диска е SSD и вместо дефраг , пуска трим команди.
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo, това значи ли, че е по-добре да сложа вин8 вместо 7, макар че имам подозрения, че ще стане както с настоящия лаптоп, не можах да инсталирам XP изобщо и инсталирах 7-ца? Какво трябва да му се оптимизира ръчно?

Коментар

На този лаптоп има 8GB SSD + 1TB HDD . Някой може ли да ми каже за какво смислено могат да послужат тия 8GB SSD ?
                        браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

По-добър е във всяко едно отношение.Ако те плаши старт менюто му или по-скоро липсата му - http://www.classicshell.net/
                          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

slonikon - рекламна цел?emzo - не ме плаши как изглежда, плаши ме това, че някои програми, с които работя, може да не тръгнат, но предполагам, че и за това са намерили начин

Коментар

Просто трябва тук-там да се понастрои Windows-a, нищо сложно, разгледай тук и 3-те части: http://www.disk-partition.com/kb/tip...indows7-1.html
                              Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

style34 написа:
                                Оги, а самите програми, за обработване на снимки ме интересуват предимно, по-бързо ли работят? Че моя лаптоп взе да се задъхва сериозно при обработка на RAW файлове. Леново Z570 с i3. В смисъл - по-бързо ли работят програмите или само стартирането им е ускорено? Кой може да ми каже дали мога да му сложа SSD, т.е. дали има свободен порт? И как да разбера и има ли смисъл да му сложа още РАМ? Сега е с 4ГБ.
                                Не знам, когато нямах ССД - нямах и такива програми. Може би там по-скоро е свързано с мощността на графичния процесор. Нямам идея, наистина. Но ако работата на програмата е свързана с постоянно четене и писане по диска - то със сигурност ще е по-бърза. Дали имаш свободен порт - едва ли. Когато лаптопът има място за повече от един диск, обикновено и дискът е вътре, както някой по-нагоре пусна линк към лаптоп с ССД 8 ГБ и ХДД 1 ТБ. Е тия 8 ГБ стигат може би за някой Линукс, ама за Боза - едва ли. Винаги можеш да изкараш оригиналния диск, да вкараш на негово място ССД със съответния размер, а хард-диска да сложиш във външна кутия с ЮСБ.

Коментар

Working...
                                X