Заслужава си всяка стотинка SSDто! Аз ползвам един Samsung Evo-нещо-си-там (бях доста предубеден за марката) от година-две - еми родих се с него И лека-полека ще мина изцяло нa SSDта! В тая връзка - поне 120Gb са си нужни, ако ще инсталираш софтуер, до този извод стигнах аз.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
SSD диск - заслужава ли си
Collapse
X
-
Много полезна тема! Браво Еле!И аз си задавам същия въпрос вече доста време.Лаптопа ми (дрът Асус F5V) ми се струва адски лагав в последно време, може би защото другата машина, която взех на синковеца да играе е с четериядрен И7, а служебната ми е с 8 ядрен И7, а и двете са с голямо количество РАМ. Та съм се замислил сериозно, дали да не взема едно ССД и да го боцна на мястото на ДВД-то, което и без това се ползва най много веднъж в годината - гледам има и преходници и всичко, а оригиналния хард ще ми си остане само за съхранение на данни...Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Абе не знам дали е полезна, ама аз се обърках - мненията в интернет са в двете посоки и се обосновават доста логично за човек, които не е особено запознат А цената им не е малка в сравнение с нормалните дискове, а ако човек си вземе по-евтин компютър, идва като сериозен процент от цената на самия компютър. От изчетеното, освен по-бързия старт, не греят и не използват толкова много енергия, така че везните се накланят над това, че си заслужава, стига да не е някой с мижав капацитет, който да не може да ти побере полезните и безполезни програми.... Утре като си взема лаптопа ще питам какво предлагатВсеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Yavor написа:Много полезна тема! Браво Еле!И аз си задавам същия въпрос вече доста време.Лаптопа ми (дрът Асус F5V) ми се струва адски лагав в последно време, може би защото другата машина, която взех на синковеца да играе е с четериядрен И7, а служебната ми е с 8 ядрен И7, а и двете са с голямо количество РАМ. Та съм се замислил сериозно, дали да не взема едно ССД и да го боцна на мястото на ДВД-то, което и без това се ползва най много веднъж в годината - гледам има и преходници и всичко, а оригиналния хард ще ми си остане само за съхранение на данни...FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ
Коментар
-
Ели, за домашен потребител - мисля, че 64 ГБ са напълно, напълно достатъчни. Дори и някакъв професионален софтуер да си качиш - ще имаш достатъчно място. Въпрос на оптимизация на Уиндоуса е, защото има там едни файлове, които заемат едно място от няколко гигабайта и стоят празни като резерв. Аз бях на ръба да започна да псувам, че съм си взел само 64 ГБ, но след малко четене из нета и ровичкане кое е това, аджеба, което заема толкова много място - направих съответните оптимизации, които не са никак сложни, и се оказа, че с всички инсталиран софтуер (разбирай абсолютно всичко необходимо за домашен потребител: вайбър, скайп, програми за филми, за ДВД, за Блу-Рей, за 3Д филми, музикални плеъри, медиен сървър, софтуери от типа на НЕРО, антивирус, разни астрономически имам, кво още... Корел Дроу, още някви подобни за обработки на снимки и графики... абе и още имам) Та тоя софтуер е върху Вин 7 Ултимат 64 битов, и накрая на всичко ми останаха 16 ГБ, на които си качих една игра - Assassin’s Creed 4. Така че един 64 според мен ти е достатъчен, но предвид цените - пак ти казвам - вземи си 128, и си спокойна в следващите 10 години. На по-стари компютри ако добавиш ССД за операционната система, може да се сравни донякъде с удвояването на РАМ-паметта, веднага се усеща чуввствителна разлика, не само в зареждането на Вин-а, както казаха колегите преди мен, но и при отварянето на всяко едно приложение. И така - от тук спестиш секунда, от там - две, за един работен ден току виж си спестила няколко минути.Ред.: Чети тази тема:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...ighlight=ssdВ нея съм писал за разликите във времената на зареждане между ССД и ХДД, като хард-дискът е от топ-моделите на WD и е доста бърз и производителен.
Коментар
-
Оги, а самите програми, за обработване на снимки ме интересуват предимно, по-бързо ли работят? Че моя лаптоп взе да се задъхва сериозно при обработка на RAW файлове. Леново Z570 с i3. В смисъл - по-бързо ли работят програмите или само стартирането им е ускорено? Кой може да ми каже дали мога да му сложа SSD, т.е. дали има свободен порт? И как да разбера и има ли смисъл да му сложа още РАМ? Сега е с 4ГБ.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Airfan написа:За мен не си заслужава - прекалено много пари за прекалено малко място. Разлика само във времето на зареждане на уиндоуса... голям праз.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
На този лаптоп има 8GB SSD + 1TB HDD . Някой може ли да ми каже за какво смислено могат да послужат тия 8GB SSD ?браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
По-добър е във всяко едно отношение.Ако те плаши старт менюто му или по-скоро липсата му - http://www.classicshell.net/F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Просто трябва тук-там да се понастрои Windows-a, нищо сложно, разгледай тук и 3-те части: http://www.disk-partition.com/kb/tip...indows7-1.htmlFiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
style34 написа:Оги, а самите програми, за обработване на снимки ме интересуват предимно, по-бързо ли работят? Че моя лаптоп взе да се задъхва сериозно при обработка на RAW файлове. Леново Z570 с i3. В смисъл - по-бързо ли работят програмите или само стартирането им е ускорено? Кой може да ми каже дали мога да му сложа SSD, т.е. дали има свободен порт? И как да разбера и има ли смисъл да му сложа още РАМ? Сега е с 4ГБ.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар