Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Избор на пералня 2014

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

перална

Моето мнение че всички скъпи днешни перални са боклуци за парите където се дават Карат 5 години и все нещо ще се случи /Недай си боже де / а то вътре няма нищо една платка-програматора и това е .
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

krasio_79bs написа:
      Май от цялата тема излезе ,че не си купувам пералня ,а най-голямата гаранция.
      Точно това излиза. Колегата kostov го е казал най-добре: Най-евтината, с най-голямата гаранция. 5 години не я мислиш, после при повреда директно я хвърляш, без особено да те заболи сърцето(джоба). Живеем в консуматорско общество и това е най-смисления подход към нещата.
      браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Ако искаш хубава пералня и си приготвил до 700лв си взимай БОШ.Какво се чудиш.
        FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила

Коментар

Re: перална

kiro_of_the_day написа:
          kluchar написа:
          Имахме LG много добра Там няма движещи части ремък- мотор всичко е на едно тиха и може да си е ползваш и вечерно време
          Обаче не дай си боже да се развали - техниците ги гледат с поглед "трактор за нафта".
          Те така е и не само с тази техника. Всичко вече се прави необслужваемо с цел намаляване на някои разходи и по лесно обслужване от по малко квалифицирани сервизни кадри. И дали ще бъде сменен някой блок или техник ще се занимава да го отремонтира цената е почти същата.Ефекта във всиките случаи ще е същия само дето с подмята ремонта ще е по бърз. Правя съпоставка по ценоразпис за услуги на фирмата в която работи сина ми. Е вярно за промишлена техника и квалифициран инжинерен персонал. Като сложиш минимума от 2 часа за ремонта и ей ти цял програматор от скъпите модели перални.Че даже и ще хартисат парички. А иначе свърши времето на такива измислени сервизчета дето освен да ти смени щепсела друго по новите не могат да ремонтират. Естествения подбор си каза думата. Относно питането на колегата пуснал темата. Каквото и да избереш все ще направиш компромис в нещо си. Всеки си хвали това което има. Едва ли ще се намери човек в тоя форум дето да каже аз имам 3 или 4 перални и тая работи по добре. Не можеш и да сравняваш чисто механичен модел от преди 20 и кусур години с една по съвременна техника. Че дори и да е само няколко години разликата. Почнах да пиша в темата точно заради модела с директен мотор. Взех си едно Зануси последен модел е ама изкарах с него година и половина и зимата точно преди нова година го смених с LG пак последен модел. Е и на мен ми се видя кисела цената ама кефа цена няма. А причината е че явно с възрастта почвам да се дразня от излишните шумове и те така беше взето това решение.
          BRAVA 1.4 12v - 1998г.

http://vbox7.com/play:124bedab

Коментар

slonikon написа:
            krasio_79bs написа:
            Май от цялата тема излезе ,че не си купувам пералня ,а най-голямата гаранция.
            Точно това излиза. Колегата kostov го е казал най-добре: Най-евтината, с най-голямата гаранция. 5 години не я мислиш, после при повреда директно я хвърляш, без особено да те заболи сърцето(джоба). Живеем в консуматорско общество и това е най-смисления подход към нещата.
            Прав си по принцип. Ама моето Канди ей го - направи 5 години и половина, а е като нова. Ако се развали и мога да я поправя със 100-150 лева ще я поправя, вместо да дам 500.5 години звучат дълго, но минават бързо, както сте забелязали предполагам. Иначе наистина голямата гаранция си е важна.
            The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

То вярно ,че голямата гаранция е важна,ама като им се зачетеш в условията се оказва ,че не толкова голяма.Едните дават 10 години ,ама само на мотора,не включва семеринги и други чарколяци и ако протече не важи гаранцията.Други дават 6 години ама след втората важи само за части със заводски дефект. Посещение на техници и труд си ги плащаш. За аристона и индезит дават до 5 години ,ама нийде не намерих какво включва тя.Чета и за доплащане за допълнителна гаранция в самите магазини и явно и там трябва да разуча как са нещата.
              FIAT FORUM BULGARIA
              Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Моля те не давай повече от 500-550 лева за пералня!!! Тя просто пере, не простира, не глади, не суши....
                Fiat Punto 1.1-Синята птица
                Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Аз искам и сандвичи да ми прави. То ясно че само пере,ама искам поне като пере да не хлпоа като луда. Все пак не съм в къща и искам да не се надвиква с телевизора.
                  FIAT FORUM BULGARIA
                  Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Краси, аз тука живея в една стаичка, или както се казва по врачански - стайче - с размери 2.50 на 4 м. Пералнята ми е вътре. Дразни единствено като почне да центрофугира, ама аз тогава излизам Нормалната работа ѝ е почти безшумна. И струваше, както вече казах, 360 лв. Ти ако искаш дай 1360, твоя работа, ама според мен е безсмислено.При теб със сигурност пералнята ти няма да е при телевизора, тъй че да не ти пука.Иначе точно аз съм човека с многото перални Имам една тук от преди 6 месеца Beko, имам една в Кабиле, Whirlpool, купих я преди около 2 години, щото стария 18 годишен Индезит най-накрая сдаде багажа, имах и един Siltal, купих я малко преди да се разведа и остана при онова говедо...Съвет като към приятел, ако можеш, не слушай жената за техника! Взимай оптималното. Ако питаш жената - тя първо никога не знае точно какво иска, и второ - винаги иска "най-хубавото" (което за една жена при техниката значи просто "най-скъпото"). Щото нали, комшийката има пералня от 1200 лв...Всичко над обикновената автоматична пералня е само даване на излишни пари (които никой няма). Слушай какво ти казвам Един барабан, в който се въртят едни дрехи. Пуска им се вода, която с първото пускане взима препарата, топли се евентуално до някакви градуси и това е. Другото е въртене - ту насам, ту натам.То голямата технология, голямата електроника...

Коментар

Immortal написа:
                      ...Един барабан, в който се въртят едни дрехи...
                      Има едни модели, при които барабанът лагерува на две места За това, а и не само, харесвам перални с горно пълнене...

Коментар

Humppa написа:
                        Immortal написа:
                        ...Един барабан, в който се въртят едни дрехи...
                        Има едни модели, при които барабанът лагерува на две места За това, а и не само, харесвам перални с горно пълнене...
                        И има 2 семеринга, дето да текнат! :D
                        Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Гледай поне AquaStop да има ако си в къща с ламинат или паркет. Тая функция веднъж ме спаси от наводнение, беше протекла през уплътнението на барабана.
                          Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Дидо,що си мислиш ,че много ми се дават пари? Знаеш ,че не ми се дават туко така. Идеята на темата е именно да намеря някакъв оптимален вариант цена-качество. То добре да взема някоя за 500лв и до там с избора. Като ги гледах в магазина една до друга са за по 500 лв. ,ама едната със пламастмасови панти и чоп за затваряне,а другата с метални. На едната барабана и вътре с пластамсови ребра ,на другата с метални.Едната пък нямала кратка програма, другата па отложен старт нямала и тн. Варианта с горно пълнене отпада ,защото след време ще се вкарва под кухненски плот. Та за това и търся съвети.
                            FIAT FORUM BULGARIA
                            Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Tи още ли не си взел пералня, аз да съм избил кочината до сега :DВземай Аристона от първия пост и не го мисли повече.Пст, я виж тази:http://www.emag.bg/peralnja-slim-ind...r-festДори ще ти останат пари за едни лети джанти
                              "Без сърца, сме просто машини"
                              Toyota Prius 1.5 Hybrid
                              EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

M5kov написа:
                                Tи още ли не си взел пералня, аз да съм избил кочината до сега :DВземай Аристона от първия пост и не го мисли повече.Пст, я виж тази:http://www.emag.bg/peralnja-slim-ind...r-festДори ще ти останат пари за едни лети джанти
                                И като прочетох коментарите за нея под стана ясно че вие като вълк срещу луната. Предпочитам да дам някой лев отгоре за да си спестя подобни неприятности. Тенденцията е да слагам пералнята в кухнята след време и никак няма да ми е приятно да ми е свирука до де си пия ракията.
                                FIAT FORUM BULGARIA
                                Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Working...
                                X