...Мнения за перални от 15-20 години въобще не са ми полезни...
Преди 10 години бях пред същата дилема. Гледах, слушах, четох... Отидох в магазина и какво да видя - всички по-известни марки бяха "маде-ин-Турция". И тогава реших като ще е от Турция, т.е. като ще е гарга, да е рошава. И си взех един Санг на двойно по-ниска цена. Отгледахме си щерката с тоя "боклук". Един път съм сменял четки на двигателя. Е, вече лагерчетата на барабана са си тръгнали, но и през ум не ми минава да ги правя. Като дойде момента - вземам нова пералня без никакви предрасъдаци към марка или модел. Ще гледам да е клас А (или там колкото може да е по-висок) и да е с голяма гаранция.
Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Още един глас за BEKO.От 6 месеца съм с тази: http://www.beko-bg.com/products/laun.../172-ev-5100-yС намален габарит е - "дълбока" е 40 см, взел съм такава заради малкото място, което имам тук.Цената беше 360 лв в Технополис.Засега нямам оплаквания, но я имам само от 6 месеца и не пера кой знае колко често, имайки предвид, че съм сам.Бързата програма е 30 минути, нормалните са от 1 до 3 часа.В началото ми се стори малко шумна, но след като й сложих гумени подложки под краката, вече е почти безшумна.Според мен пералнята не е уред, на който трябва да се обръща кой знае какво внимание. Взима се възможно най-доброто за най-малко пари и толкоз.Виж, ако беше телевизор, тогава...
Аз пък от 2 години съм с whirlpool. Взех я за 650 лева. Просто управление без излишни екстри има отложен старт, регулиране на оборотите на центрофуга и още някои дреболии които даже не съм използвал. Работи доста тихо и има кратка програмка за пране която се справя повече от отлично с изпирането.Като цяло аз съм за whirlpool.
1995 Fiat Brava 1.8 16V Анти Гравитационно Устройство
2007 Opel Corsa 1.3 MultiJet 75HP
Въпреки, че съм фен на НЕО, и аз ще дам един + за ВЕКО. От 4 години я имаме. Пере средно по 1,5 пъти на ден. Нищо не сме й сменяли.Ще сложа и един - от името на сестра ми, според която абсолютно същата пералня "не пере добре". Смени я с Аристон. Той вече перял добре.
sok1,реално най-вероятно си си купил Беко.Санг е търговска марка на Технополис и реално поръчват уреди при различни производители.Телевизора ми е Санг и е произведен и е 100% во Беко.Дидо, търся голяма пералня бре.Де ми изскачаш с тия 5 кила? Преди малко ходих да си плащам сметките за телефона в полиса и зяпах моделите и на Беко.На първи поглед и те са си бъкани с електроника и цената им е с около 80-100лв. под споменатите в началото модели.Гледах нещо подобно и разликата в цената не е чак толкова голяма.
+1за за Веко,вече втора такава ползвам,1вата още работи безпроблемно.Новата е 8 килограма.
EX.FIAT REGATA 1.3 1984 г :EX.FIAT TIPO1.4 1988 г .EX.FIAT TEMPRA 1.6 1997 г
EX.FIAT PUNTO mk2 1.2 8v 2002 г :EX.FIAT GRANDE PUNTO 1.2 8V 2007
FIAT SEDICI 1.6.16V 4X4 2010 г.Nissan Qashqai+2 petrol 4×4 2010.
От 1 година сме с Аристон. Туй дето си го харесал - 8 кг. не мисля, че е практично - нашата е 6 кг. и пълни простора и свършват щитките...Оплакване нямам засега. Това ама за 6 кг. и 100 оборота http://www.technopolis.bg/b2c/detail...L-701-EUВиж и консумацията на вода!Но заради едно "лесно гладене" се наших с още 100 лева - пълни глупости е!!! Повече жената за пералня няма да слушам!!!По принцип Хотпойт Аристон е луксозния клас на Индезит мисля - цената за марката която плащаш за едно и също нещо е 80-120 лева за същото качество...
Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Адаш,имам голям приятел майстор на тези уреди.Скоро говорихме по темата и неговия съвет е:най-евтината,с най-голяма гаранция.Фаворита по тези критерии за него е ВЕКО,защото май само тази марка е ремонтопригодна след като изтече гаранцията.От много години се занимава само с това и съм склонен да му вярвам,че повечето марки издържат до изтичане на гаранцията и не подлежат/не си струва/на ремонт.Дано съм бил полезен.
PUNTО 1.7 ТД ELX/умря,горкото/
Проблема не е от бобината,а от магарето в кабината!
То хубаво най-тънката и с най-малко електроника,ама то таквиз нема вече по магазините.Дори измислените марки с по добри параметри са по 500 кинта. За да има икономия на вода и ток всичко е бъкано с електроника.Няма друг начин за постигане на А+++ клас. Точно и поради тази причина писах за коментари за перални купувани през последните години.Бекото в момента е със 100лв по тънко,гаранцията му е стандартна и да си кажа и дизайна на люковете им нещо не ми допадна. Седят някак си много изскочили навън.
Нещо напоследък не съм много сигурен относно електрониката. Ако ти изпуши програматор отиваш на стотина кинта. А в електрониката обикновено горят разни тиристори - 2 кинта. Аз например всякак отнасям едно такова . Взехме си БЕКО-то само щото "уредите трябва да бъдат сиви". НЕО нямат сиви. Ама преди 2 месеца вече довлачих една бяла миялна, така че, ако в пералнята изтрещи нещо за над 50 лв, директно заминава на боклука и на нейно място настанявам едно НЕО за 380 кинта.А ако съм с жената ще е такова . Щот по-джиджано, нали разбирате.
Дори измислените марки с по добри параметри са по 500 кинта. За да има икономия на вода и ток всичко е бъкано с електроника.Няма друг начин за постигане на А+++ клас.
Ма що се заблуждавате, не моа да разбера?!?И кво кат спестиш 50 kWh за 1 година (8 лева) ? За колко години ще си ги избиеш? Ако купиш пералня за 600 лв вместо за 400? Смятай!Взимай едно Зануси на прИмоция и отивай на плажа!http://www.technopolis.bg/b2c/detail...G6100KКато казах прИмоция, се сетих: гледай в сайта на Технополис, има "онлайн оферти", при които цените са доста надолу, ако поръчаш през сайта.Аз купих преди 2 седмици хладилник на мама, като вместо 650 лв в магазина платих 560 лв пред къщи, поръчан през нета.
Нещо напоследък не съм много сигурен относно електрониката. Ако ти изпуши програматор отиваш на стотина кинта. А в електрониката обикновено горят разни тиристори - 2 кинта. Аз например всякак отнасям едно такова . Взехме си БЕКО-то само щото "уредите трябва да бъдат сиви". НЕО нямат сиви. Ама преди 2 месеца вече довлачих една бяла миялна, така че, ако в пералнята изтрещи нещо за над 50 лв, директно заминава на боклука и на нейно място настанявам едно НЕО за 380 кинта.А ако съм с жената ще е такова . Щот по-джиджано, нали разбирате.
Мда, още на някой не му се спори с радиото, също като мен
Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар