Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Избор на пералня 2014

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Дисплея не е FullHD, няма Wi-Fi, операционната система е много орязана, не показва моментните разходи на вода, ток, прах и омекотител...А, да, и за капак - окачването не е адаптивно, т.е. не се самонивелира!Не мерси, аз си оставам с Роса 01

Коментар

krasio_79bs написа:
      Най-важното е ,че момата я хареса. Днес врътнала две перални до обяд. Прибирам се в обедна почивка ,а те с една доволна усмивка ме посреща.
      Те тва е най-най-най-важното!!! Ама аз и да видя доволна жена - не вЕрвам!!!
      Fiat Punto 1.1-Синята птица
      Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
      Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

donnna написа:
        krasio_79bs написа:
        Най-важното е ,че момата я хареса. Днес врътнала две перални до обяд. Прибирам се в обедна почивка ,а те с една доволна усмивка ме посреща.
        Те тва е най-най-най-важното!!! Ама аз и да видя доволна жена - не вЕрвам!!!
        Това е само за деня

Коментар

Humppa написа:
          Дисплея не е FullHD, няма Wi-Fi, операционната система е много орязана, не показва моментните разходи на вода, ток, прах и омекотител...А, да, и за капак - окачването не е адаптивно, т.е. не се самонивелира!Не мерси, аз си оставам с Роса 01
          Ся даваш акъл.А кога я купувах мълча и ми гледа сеира. Не ми наливай масло ,че имам право да я върна до 14 дена.
          FIAT FORUM BULGARIA
          Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

DD е като демпферен маховик...
            Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

muns61 написа:
              DD е като демпферен маховик...
              ... с лагер помпа :D . Краси, честито за придобивката! И момата да е доволна по-дълго
              Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

krasio_79bs написа:
                Ся даваш акъл.А кога я купувах мълча и ми гледа сеира. Не ми наливай масло ,че имам право да я върна до 14 дена.
                А-а-а, казах ти аз какво да вземеш, но ти с разни розови мрамори се оправдаваше...И понеже сме в тема за перални, някой ползва ли тази простотия Калгон? Питам, защото козлодуйската вода може да се използва като суровина за 3D-print на сгради. Толкова е варовита. Yellow_Flash_Colorz_PDT_10

Коментар

Не ползвам таквоз чудо.В Бургас водата също е твърда ,но на повечето скъпи препарати си пише ,че имат добавки за варовик в тях.
                  FIAT FORUM BULGARIA
                  Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

krasio_79bs написа:
                    Не ползвам таквоз чудо.В Бургас водата също е твърда ,но на повечето скъпи препарати си пише ,че имат добавки за варовик в тях.
                    Майка ми в Добрич (там водата е супер варовита), ползва една пералня вече 9 години и всеки път и слагаше калгон, докато преди месец кутията където се смесва праха и водата беше пълна до горе с котлен камък и протече. Демек, файдата не е особено голяма. Сега не е ясно дали ако не беше слагала тъй чудо нямаше по рано да се напълни. Иначе от доста хора, които се занимават с перални съм чувал, че не върши работа. Но реално като се замисли човек, ако за тези години беше спестила тези пари дето е дала за калгона, сигурно щеше да има за поне още една нова пералня...

Коментар

Вината е изцяло на майка ти. Тая кутия периодично трябва да се вади и почиства. С времето не добре разтвореният прах и омекотител полепват по пластмасата и задръстват маркучите на пералнята. Принципа за почистване е еднакъв за стари и нови перални.Също така трябва да се чисти и филтъра на входящата и изходящата вода.
                      FIAT FORUM BULGARIA
                      Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Основната съставка на тези препарати е натриев фосфат. Преди години ни убедиха да купуваме по-скъпите безфосфатни прахове, та сега да ни продават добавки...
                        Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Както писа Краси в повечето прахове за пране има такава добавка и не само...Друга предпазна мярка е да не се пере с много високи температури ( при тях котления камък се отделя значително ).В тази връзка използването на такива прахове ( перящи дори с хладка вода до 30 градуса ) е препоръчително не само за пералнята, а и за самите дрехи.Химията вече е силна, а времето на Вятка-та със захранващ маркуч към топлата вода е минало.ПС: И далеч от тази връзка, но със същата презумпцията за химията - някой ползвал ли е от флаконите за гладене на дрехи...без ютия. :P
                          A17DTС/S
                          Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Ползването на калгон и други подобни добавки е малко нож с две остриета. Но в общи линии е напълно безсмислено. повярвайте ми като на човек който 2 години се е занимавал с промишлени перални. Реално цената дадена за всичките тези продукти е толкова че за същия период ще си купите нова пералня и даже ще хартисат парички. Не мога на 100% да твърдя че водата из България е в норми но едва ли има чак такива ужасни аномалии че да не става за пране и да натрупва толкова много котлен камък. В повечето случаи тези налепи са от некачествени перилни препарати и на първо място постоянното завишаване на дозите препарат. не знам защо всички жени си мислят че като сложат повече прах за пране по добре ще се изпере. А понякога е точно обратното. И ако имате проблеми в къщи и не подлежат да ограмотяване направете следния експеримент с половинките. Капнете им съвсем малко някакво веро на ръцете и ги накарайте да ги търкат една в друга и после ги полейте обилно и пак същата процедура. И ги попитайте къде триенето е било по голямо с малкото или многото препарат. Те така същото е и във пералнята. Много препарат или много вода и дрехите в единия случай просто плуват а в другия все едно си ги намазал с грес и няма никакво триене. А това е основната същина на самия процес. А препаратите са само спомагателни за по бързо и лесно изпиране. Те всъщност сами по себе си не вършат нищо повече освен да намалят повърхностното напрежение към водата на различни мазнини и мръсотии. Не правят никакви химична реакция.
                            BRAVA 1.4 12v - 1998г.

http://vbox7.com/play:124bedab

Коментар

Преди време един познат техник ми каза да не се занимавам с химикали, а да използвам оцет - или веднъж месечно, като изсипя 1 литър, или на всяко пране в отделението за омекотител. Вече над 10 години го правя - нито чекмедже съм чистила, нито маркучи - проблеми никакви. Чистя с оцет всичко - кафемашината, каната за вода, електрическата кана.lov, в много от праховете вече се слагат ензими. Защо си мислиш, че трябва да прави химична реакции, не е това целта, нито свойството на използваните химикали. Ако наистина нищо не правят, тогава нямаше да има нужда да се слага препарат
                              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Техник съм по професия но преди да почна с пералните машини и химическите чистения минах една хубава школовка през производствата в които освен класическата химия се ползваха миещи препарати, ПАВ както ензими. Та по неволя за да не те правят на луд, че това или онова не става както химията така и те са ми до болка ясни. За ензимите нещата са още по строги за да вършат работа. Като се почне от начина им на съхраняване и минем през температурните режими на обработка , рН на разтвора, хранителната среда тоест замърсяванията и още една купчина параметри при домашните перални клони пак към маркетингов трик от колкото към някаква реална полза. Ако държиш мога подробно да обясня процесите, но едва ли в този форум има чак толкова заинтересовани по темата. Истината е че всеки гледа да ти вземе парите като рекламира недостатък да дадено нещо щото виждаш ли било по хубаво. Същото е и с разните оптични избелители които май вечер масово присъстват в препаратите. То същото и с така рекламираните дето запазвали цвета. А много по хубаво щеше да е вообще да не ползваме никаква химия или поне в пъти по малко примерно ако се ползва ултразвук. В промишлени варианти такива установки се ползват масово за обезмасляване още от средата на миналия век. Но някой да е чувал за ултразвукова пералня за битова употреба освен едни мижавки дето се появиха по едно време с мощност едва няколко вата. Хайде да спирам че ще се отплеснем много от темата. П.П. В место оцет със същия ефект може да се ползва кислол който си е разредена солна киселина. Но най добре се справят с варовика препарати на основата на млечна киселина. Освен че изходните продукти много по лесно се отмиват с чиста вода те не са агресивни към гумените съединения на машините и няма ограничения за времето на третиране.
                                BRAVA 1.4 12v - 1998г.

http://vbox7.com/play:124bedab

Коментар

Working...
                                X