Предстои ми закупуване на нова пералня. Ходих ,гледах,четох и търсих мнения от тех.лица.Принципно съм се спрял на тези два модела:LG F-14B9QDAHOTPOINT-ARISTON-WML-803B-EUБюджета е до 700лв.Моля за мнения и за други марки.Моля в темата да се дават мнения само за закупени наскоро перални(максимум преди 3-4 години).Мнения за перални от 15-20 години въобще не са ми полезни.Нито се правят като едно време,нито се правят в същите заводи.Просто няма смисъл да ги дискутираме.Мнението на техника беше ,че Аристона е за предпочитане от към тех. поддръжка и цена на части.Но като прегледах един специализиран форум ,масово имаше теми за проблеми свързани с Аристон.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Избор на пералня 2014
Collapse
X
-
Моята е на 10, мога ли да дам мнение?Аристона е с 5 години гаранция - аз лично бих взела аристона веднага без да поглеждам други перални. Това са 3 години допълнително, ако даде някакъв дефект. Брат ми преди почти 4 години си взе пералня, която сдаде багажа 1 седмица преди да изтече 3-годишната гаранция - дадоха му ваучер и се сдоби с нова пак с 3 години гаранция. Успех с търсенето.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
-
Вкъщи сме с 1 Аристон от 4 години и не е създавал проблеми, но нямам идея какъв е модела. 750 лв. му беше цената.Тъщата си взе същото LG преди 3 месеца и също не е имала ядове, но на мен не ми харесва визуално и не ме кефи мотора, понеже съм слушал митове, че бил скъпичък.Ако трябва сега да купувам, ще взема или най-евтината с поне 1000 оборота или най-евтината пералня със сушилня.Всичко над това е яко ръсене на пари за гъзария."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Аристона ми хареса и като дизайн и като цена.Лошо ми стана обаче когато прочетох из нета ,че пере почти 3 часа на повечето програми.Това е едното което ме спира да го избера.Все пак ако трябват да се пуснат две перални ,кой ще я чака 6 часа. Старата ми Уърпъл днес я засякох за 70минутки си изпра на 40 градуса.
Коментар
-
Нашата си пере приблизително за времето, което изписва на дисплея, но се сещам, че братовчеда се оплакваше, че неговата въртяла повече време.Пак е Аристон, но модел не знам. Не съм сигурен дали не го оправяха това гаранционно, понеже май си е проблем с програматора.И БЕКО да вземеш, все тая е. Не вярвам вътре да е нещо по-различно.Както каза и Ели, гледай да е с максимално голяма гаранция, другото е еднакво."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
http://technomarket.bg/products/0912...ston-wdd-9640b Това си взех преди 2 години. Общо взето не ми харесва , като сравнението е със предния Whirlpool 6-то чувство с горно отваряне. Не знам дали важи за всички перални с предно отваряне обаче се събира локвичка вода в гънките на маншона и ако не я чистиш редовно се заблатява. Иначе е много тиха и засега безпроблемна. За програмите мога да кажа че само за 2-те които аз съм ползвал - бърза за 30 или 15 мин на 20 или 30 градуса , синтетика - 1:10 или 1:00ч - от 40-60 градуса.Не знам дали съответния модел без сушилня ще ти се впише в бюджета , но ако искаш можем да направи тестдрайв на живо Имаше промоция с гаранция за 5 години като си я вземах.Brava 1.6 ELX
Коментар
-
krasio_79bs написа:M5kov,то и аз се бях засилил да си взема едно Beko,ама разликата в цената е 50-100лв за същите килограми и клас на функционалност.Та за това и влязох в чуденка.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Разгледах този форум-http://www.tehcomservis.com/forum/fo...forum=1&show=1 и ми направи впечатление ,че едни от най-препоръчваните марки перални са и най-присъстващи във темите за проблеми.В момента сме с Уърпул на над 10 години и за сега само един нагревател за 70 лв му е сменян наскоро. Та знаейки ,че скоро ще ми се налага да купувам нова пералня,запитах техника дали да си взема пак Уърпул. Категоричен беше ,че сега ги правели в Румъния и като качествена изработка били доста зле според него.Вярно ,че дават 6 години гаранция,ама имали доста проблеми които не се покриват от гаранцията.
Коментар
-
перална
Имахме LG много добра Там няма движещи части ремък- мотор всичко е на едно тиха и може да си е ползваш и вечерно време В повечето вериги има възможност с удължаване на гаранцията -//препоръчително е //е даваш някой лев ама ако стане нещо ням да даваш пари после за ремонт.Другата марка е БЕКО има на добри цени с много екстри и тихи .
Коментар
-
Ние от малко повече от 5 години сме с Канди. Няма проблеми засега, също беше с 5 години гаранция.Има доста програми, като хубавото е, че на повечето можеш да избираш по-ниска температура, допълнително плакнене, обороти на центруфугата или да я спреш нацяло и т.н. Най-често ползваме ръчно пране - час и 10 минути или бърза - 30 минути. А това да си вземеш пералня втора употреба, била и тя Миле (феновете поне да знаете как се чете), не, мерси. И то на цената на нова, с 5 годишна гаранция.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар