Колеги, как стои въпроса с надписите по колите? Може ли да се лепи каквото ти скимне или има някакви норми? Питам за рекламни надписи не по стъкла, а по цялата кола. Знам, че преди трябваше да се ходи в КАТ и да се снима и да се плащат разни работи. Сега така ли е или това отпадна?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Търся информация за надписи по кола (реклама)
Collapse
X
-
Няма ограничения. Моята цялата е налепена, не си личи какъв цвят е. Веднъж ме спряха за говорене по телефона и минаване на червено. След като им обясних, че не съм говорел, а само си държа телефона в ръка и съм минал на жълто, защото не съм успял да спря безопасно, защото зад мен имаше друг автомобил на опасно малка дистанция (гонещата ме патрулка) - те се хванаха за рекламите по колата и каза, че ще ми пишат акт, на което аз се усмихнах и им казах - давайте, но нали знаете, че този акт пада още преди съда и после ще обяснявате на шефа си защо пишете такива актове и не знаете ЗДП, на което тия се намръщиха и пробваха да се хванат за оборудването, ама им извадих един голям кашон с триъгълник, аптека, пожарогасител, жилетка, инструменти, молби за отпуски, и други... Та накрая казаха, че ми правят компримис и няма да пишат нищо. Не разбрах за какво е компромисът, ама със сигурност лепенките и рекламите са ОК.
-
кола
Има изискване ако слагаш лого на фирма и то е регистрирано трябва ти разрешение от фирмата на която е ама това много радко става Преди са ме спирали и са се заяждали нали трябваше да пише в талона че има лепенки но после отпадна тези изисквания Ив КАТ много не са на ясно как точно трябва да е
Коментар
-
ogi28b написа:Няма ограничения. Моята цялата е налепена, не си личи какъв цвят е. Веднъж ме спряха за говорене по телефона и минаване на червено. След като им обясних, че не съм говорел, а само си държа телефона в ръка и съм минал на жълто, защото не съм успял да спря безопасно, защото зад мен имаше друг автомобил на опасно малка дистанция (гонещата ме патрулка) - те се хванаха за рекламите по колата и каза, че ще ми пишат акт, на което аз се усмихнах и им казах - давайте, но нали знаете, че този акт пада още преди съда и после ще обяснявате на шефа си защо пишете такива актове и не знаете ЗДП, на което тия се намръщиха и пробваха да се хванат за оборудването, ама им извадих един голям кашон с триъгълник, аптека, пожарогасител, жилетка, инструменти, молби за отпуски, и други... Та накрая казаха, че ми правят компримис и няма да пишат нищо. Не разбрах за какво е компромисът, ама със сигурност лепенките и рекламите са ОК.
Коментар
-
chaveto написа:Преди време едно приятелче пита точно за такъв вид реклами и му казаха само 10% от автомобила имаш право да налепиш без да се разправяш с бумащина.Това, че на колегата не са му писали акт не значи, че имаш право да нашариш целия автомобил.Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150.
Коментар
-
миналата година на прегледа ми направиха проблем за карбоновото фолио на предния капак и лепенки абарт отстрани на вратите колата е черна фолиото също а за лепенките ми каза че нетрябвало да са повече от 30% от колата смених пункта и нямаше никакъв проблем минах си спокойно дори питах отговорника на пункта той каза че няма проблем и това с процентите лепенки го няма никъде в закона ,но ако искам да сложа рекламни лепенки трябва писменно съгласие от фирмата която ще рекламирам
Коментар
-
ogi28b написа:Тея проценти, за които говорите, записани ли са в някакъв нормативен акт? Щом цитирате точни числа - значи знаете къде го пише. Дайте линк да прочетем всички.Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150.
Коментар
-
реклами
Така написано не е точно а може да се лавира /Забранява се изписването или залепването на надписи и емблеми върху стъклата и фаровете на МПС с изключение на разрешените с нормативни актове. / Никъде не прочетох за 10-20-30 процента лепенки.На Ставри Калинов цялата кола му е с нещо като склуптора изобразяваща старина стена а иначе е реклама на галерията на Бул ПРАГА.иначе тук пище изисквания http://www.stiker.eu/kat_brandirane_...mobil_info.htm
Коментар
-
Значи става въпрос за един приятел. Колите са му лични, не на фирмата, и иска да си налепи фирмени реклами и телефони(на неговата си фирма). Та ясно ми е вече , че няма да има проблем от към процент на запълване, питането е дали ще е проблем ако автомобила е личен.Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
Най-добре е да се пита директно в КАТ,да няма после като го спрат актове и разправии.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар