Един компютър с XP днес започна да се държи така, все едно няма инсталиран принтер, а всъщност има - някакъв Canon на USB. Опитах да добавя отново принтера с Add printer, но ми изписва съобщението Print spooler service is not running. Влязох в сервизите, стартирах сервиза Print spooler, рестартирах и свързания с него RPC. За кратко инсталираните принтери се появиха, но само след секунда-две сервизът отново спря. Този път съобщението беше, че DEP (Data execution prevention) е спряла стартирането на сервиза. Включих Print spooler сервиза в изключенията на DEP, но не помогна. Върнах и към точка на възстановяване от преди 10-ина дни, но пак без ефект.В момента съм пуснал да се преинсталира SP3. А дотогава някой да даде полезна идея? Уточнявам, че преинсталирането на Windows не е полезна идея.Едит - сега преглеждам този линк: http://library.techguy.org/wiki/Prin...is_not_running Всъщност излиза, че съм пробвал безуспешно почти всичко, с изключение на пипането на регистрите.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Компютърджийски проблем-Print spooler service is not running
Collapse
X
-
Здравей Колега,Имах няколко пъти този проблем.При мен се оправи само и единствено като изтрих от директорията един принтер.Директорията е: C:WINDOWSsystem32spoolPRINTERSВ тази директория при мен имаше "Принтер", който се дублираше с инсталирания.Та влязох там и изтрих последния възможен принтер който се беше създал поради някакви причини.Стъпките ми бяха:1. Спираш Притер спулера.2. Влизаш и триеш последния "създал" се принтер в директорията, който обикновено се дублира (виж ги по дати защото имената може да се само с една буквичка разлика). При мен имаше 2 еднакви принтера с 1 буква разлика и аз изтрих най - новия създал се, като това не премахва инсталирания от теб, което е целта ни.3. Пускаш Притер спулера и пробваш.При мен помогна от 1-вия път без да преправям регистрите, пермишъните на спулера и т.н..Поздрави и дано помогнеSkoda AMfabia 1.2 12v
exBrava 1.8 16V ELX + Анти Гравитационно Устройство (АГУ)
-
Аз съм го оправял по по-балъшки начин като за мен си , като стартирам споолер-а деинсталирам драйверите на принтера (при мен винаги е бил само един), рестарт и след това инсталиране на ново и всичко е наред вече.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
Имах точно такъв проблем с едно мулти устройство на ХП.Проблема се появаваше само когато се опитваха да печатат ПДФ-и свалени от Търговския регистър.Стигал съм до преинсталция на драйвери и на самия компютър. Но нищо не помогна.Накрая се оказа че даже и да стартираш услугата пак, тя дропва, защото дефектния файл си стои на опашката. Трябва да се изтрият файловете, които чакат за принтиране и услугата си тръгва нормално и работи докато пак се попадне на подобен калпав файл.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
И след SP3 не се оправи. След това пробвах подред всичко, което не бях пробвал до момента. Включително пипането в регистрите (не се наложи, всичко беше Ок) и всички съвети от темата + batch файла на tyson. Всичко това без успех. Пробвах и с едно EXE, което ми изпрати emzo. След него показа някакви признаци на подобрение - вече ми позволяваше да добавям принтери, но не и такива на USB. Пробвах с 3 различни принтера на USB (пробвах и на различни USB-та) - компютърът просто не ги отчиташе, че са свързани, все едно ги няма. И накрая, точно преди да тръгна да го преинсталирам, върнах старо състояние от сутринта (след инсталиране на SP3) и пак пуснах EXE-то. Този път внимавах малко повече във въпросите, които ми зададе и не му дадох да трие всичко, което предложи. И в крайна сметка - успех . Благодаря на всички за помощта!Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
u_bo
Yavor написа:Имах точно такъв проблем с едно мулти устройство на ХП.Проблема се появаваше само когато се опитваха да печатат ПДФ-и свалени от Търговския регистър.Стигал съм до преинсталция на драйвери и на самия компютър. Но нищо не помогна.Накрая се оказа че даже и да стартираш услугата пак, тя дропва, защото дефектния файл си стои на опашката. Трябва да се изтрият файловете, които чакат за принтиране и услугата си тръгва нормално и работи докато пак се попадне на подобен калпав файл.
Коментар
-
u_bo написа:Yavor написа:Имах точно такъв проблем с едно мулти устройство на ХП.Проблема се появаваше само когато се опитваха да печатат ПДФ-и свалени от Търговския регистър.Стигал съм до преинсталция на драйвери и на самия компютър. Но нищо не помогна.Накрая се оказа че даже и да стартираш услугата пак, тя дропва, защото дефектния файл си стои на опашката. Трябва да се изтрият файловете, които чакат за принтиране и услугата си тръгва нормално и работи докато пак се попадне на подобен калпав файл.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Аз по това се различавам от любителите, лаиците и голяма част от колегите ИТ - изключително рядко преинсталирам, предпочитам да търся други решения на проблемите. А мой компютър не съм преинсталирал НИКОГА. Think! И както казах, проблемът се реши.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар