Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колеги днес ме изненадаха, че не съм минала преглед

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Току-що погледнах и чак сега забелязах че на талончето ми пише "Знак за първоначален технически преглед", има дупка която сочи 2007-ма година и месеца на регистрация, така че съм убеден че колата си е с официален ГТП!
    FIAT Brava 1.4 12V, FIAT Punto 1.7 TD
    FIAT Stilo 1.9 Jtd, FIAT Brava 1.2 16V CNG
    FIAT Stilo 1.2 16V LPG

Коментар

Не е важно какво са гледали и какво не са в КАТ.Важното е да имаш стикер на стъклото и талонче, в което да пише месеца на следващия преглед т.е. 2007 г. Ако ги имаш - имаш и преглед.
      Tempra 1.8 i.e. SX SW 1995 г.
      двигател 836А5.000 MPI-WEBER- MARELLI IAW 8F

Коментар

Нямаш проблеми - това минаване през КАТ се зачита за редовен ГТП! Дори имаше някакво окръжно или наредба на МВР, в което това е записано изрично! Обаче някои ченгета се правят на ударени и гледат да изкарат по някой лев от незнанието и неинформираността на хората! Ако се заядат за това - кажи им да пишат акт ако искат - НЯМА да ти напишат. Аз първата година си бях разпечатал извадка на тази разпоредба и си я държах при документите за колата - и веднъж ми послужи около Казанлък мисле, че беше! Един познат катаджия ме посъветва за това...
        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

спиране

И мен преди 2 седмици ме спряха но не катаджии а обикновени полицай-патрулка и то в неделя давам аз всички документи по едно време единия вика - Талона за преглед му е изтекъл срокаТой е още от КАТ като внесох колата вярно беше минал някой и друг месец вика Сега ще дойде КАТ ще ти състави акт. Осетих че нещо ме въртът и почнах да се оправдавам после викат Ще ти напишем призовка да дойдеш в понеделник началника да ти връчи акт Единият ме пита Има ли кой да ти оправи акта? аз му казах за един двама /роднини/ и тогава ме оставиха .Иначе като нищо можеха да ми дадат призовка за актСега си имам Стикер че съм минал Преглед. Срещу 27 лв .
          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: Колеги днес ме изненадаха, че не съм минала преглед

doofiat написа:
            violina написа:
            Ами нали купувам нов внос и в КАТ ми я гледат от всякъде, имам и лепенка, как така не съм минала преглед, казаха ми го 3 -ма днес, а аз живея с илюзията (да или не) че съм минала, а и не съм ходила до общината, някой знае ли глоби?, документи, тарифи? Май обущаря бос си ходи :D защо ли завърших право :D ама по административно все съм си боса :D Благодаря ви предварително!
            Минала си преглед щом си я регистрирала в КАТ. Те вярно, че в КАТ дори и не тестват и спирачките или светлините. Аз също се учудих, че органа, който следи за безопасността на движението не провери дали колата ми е изправна или не. Аз бях така - регистрирах колата през ноември в КАТ и като ми слагаха номера ми сложиха и стикер на стъклото. Дадоха ми и картонче кога ми е следващия преглед. Щом имаш стикер или катронче за следващ преглед. Така, че минала си преглед.
            Абсолютно съм съгласен с колегата doofiat :D . Преди 3 месеца при регистрация в КАТ минах без да ми погледнат нито спирачки, нито светлини... /срещу 100 лв на собственика на автокъщата от където купих колата - нов внос, същия ме закара до КАТ, където ни чакаше една "кака", той само и каза "това е моя човек" и ... за около 2 часа регистрацията е готова :P /!!! Като ми слагаха номерата ми залепиха и стикер на предното стъкло, както и ми дадоха картонче за следващ преглед.
            BO написа:
            А за регистрацията в общината, трябва да го направиш от датата на регистрация в следващите 2 месеца. Така, че и за това споко.
            Също абсолютно вярно :D ! Интересно обаче защо макар, че още 5-6 дни след регистрацията в КАТ отидох и я регистрирах и в Данъчното в Младост /НАП - Национална агенция по приходите в момента/, и веднага след регистрацията отидох да си платя данъка - плащам и виждам начислена ЛИХВА ДАНЪК ПРЕВОЗНО СРЕДСТВО -0.20лв : : - сумата е такава, че не си заслужава хабенето на нерви, НО... Служителката на гишето така и не можа да ми даде разумно обяснение - ЯВНО СОФТУЕРЕН Е ПРОБЛЕМА - ХА, ХА,ХА
            BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
            Среден разход на газ

Коментар

Working...
            X