Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колеги днес ме изненадаха, че не съм минала преглед

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колеги днес ме изненадаха, че не съм минала преглед

Ами нали купувам нов внос и в КАТ ми я гледат от всякъде, имам и лепенка, как така не съм минала преглед, казаха ми го 3 -ма днес, а аз живея с илюзията (да или не) че съм минала, а и не съм ходила до общината, някой знае ли глоби?, документи, тарифи? Май обущаря бос си ходи :D защо ли завърших право :D ама по административно все съм си боса :D Благодаря ви предварително!
    Следвай мечтите си))

Re: Колеги днес ме изненадаха, че не съм минала преглед

violina написа:
    Ами нали купувам нов внос и в КАТ ми я гледат от всякъде, имам и лепенка, как така не съм минала преглед, казаха ми го 3 -ма днес, а аз живея с илюзията (да или не) че съм минала, а и не съм ходила до общината, някой знае ли глоби?, документи, тарифи? Май обущаря бос си ходи :D защо ли завърших право :D ама по административно все съм си боса :D Благодаря ви предварително!
    Щом е нов внос, те са ти дали лепенка за преглед - все пак си минаваш в КАТ на преглед. Трябва да имаш и талонче и на него да пише "Талон за първоначален технически преглед" или нещо такова. Споко щом сега си регистрирала колата, значи имаш преглед. Погледни си хубаво документите.А за регистрацията в общината, трябва да го направиш от датата на регистрация в следващите 2 месеца. Така, че и за това споко.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

мдаааа, не си минала преглед, нищо че имаш от кат ала-бала. аз преди като бяха старите талони така карах повече от година- отзад на талона имам печат от кат, обаче нищо друго нямам и като ме спрат все се правех, че за сефте ми се случва някой да ми прави проблеми за това и бях много изненадан. поне 10 пъти полицай сса ме карали да слизам и да ходя на тяхната полицейска кола да гледам как има лепенки и глупости. обще взето си без прегледи могат да те гепнат, ама ти си жена бе споко :D
      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
      Fiat Bravo'97 1,6 16v
      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

violina написа:
        Минала си преглед щом си я регистрирала в КАТ. Те вярно, че в КАТ дори и не тестват и спирачките или светлините. Аз също се учудих, че органа, който следи за безопасността на движението не провери дали колата ми е изправна или не. Аз бях така - регистрирах колата през ноември в КАТ и като ми слагаха номера ми сложиха и стикер на стъклото. Дадоха ми и картонче кога ми е следващия преглед. Щом имаш стикер или катронче за следващ преглед. Така, че минала си преглед.

Коментар

изглежда с колегата се разминаваме малко, аз съм почти 100% убеден, че от кат няма преглед, нищо, че я гледат отвсякъде.разбира се има шанс да бъркам, но е доста малък
          Fiat Bravo'97 1,6 16v
          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
            мдаааа, не си минала преглед, нищо че имаш от кат ала-бала. аз преди като бяха старите талони така карах повече от година- отзад на талона имам печат от кат, обаче нищо друго нямам и като ме спрат все се правех, че за сефте ми се случва някой да ми прави проблеми за това и бях много изненадан. поне 10 пъти полицай сса ме карали да слизам и да ходя на тяхната полицейска кола да гледам как има лепенки и глупости. обще взето си без прегледи могат да те гепнат, ама ти си жена бе споко :D
            Пич не заблуждавай жената!Сгрешка си!Щом имаш стикер на стъклото или картонче, на което е отбелязано кога ти е следващия преглед си минал преглед.Не се заблуждавайте и не се оставяйте куките да ви водят за носа - имаш ли стикер или картонче си изряден

Коментар

doofiat написа:
              pakumba написа:
              Пич не заблуждавай жената!Сгрешка си!Щом имаш стикер на стъклото или картонче, на което е отбелязано кога ти е следващия преглед си минал преглед.Не се заблуждавайте и не се оставяйте куките да ви водят за носа - имаш ли стикер или картонче си изряден
              добре, очевидно неумишлено съм я заблудил. защо обаче миналата година като пререгистрирах колата на мое име и минавах на преглед през кат не ми дадоха нищо и после пак си минавах преглед? вярно колата не е нов внос, просто е пререгистрация, ако има значение де
              Fiat Bravo'97 1,6 16v
              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Ами сам си си отговорил на въпроса!!!Тука говориме за Първоначална регистрация, а не за пререгистрация!!!Трябва само малко повече да четеш (или поне да вникнеш)
                A20DTH ЖТД ама не баш
                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Има значение.На колите, които само се пререгистрират, не се извършва т.нар. "първоначален преглед".На "новия внос", както и на чисто новите автомобили слагат едно стикерче , на което има и лента с трибагреник. То важи за преглед.

Коментар

Искренно ви благодаря

Просто от документи ми омръзна и вие ми помогнахте да се ориентирам в обстановката т.е. да не мисля за преглед и аз се очудих, че ми казаха, че не съм минавала като колата ми беше най-щателно прегледана и спирачки и всичко, но все пак май има истина понякога на този свят, още веднъж благодаря за бързата реакция и колегиалното-професионално отношение! Беззаварийно каране колеги и много усмихнати дни!
                    Следвай мечтите си))

Коментар

Щом вие юристите се обърквате с документите какво да кажем ние простолюдието.Все пак радващото е че понякога се допитвате и до нас патилите. :D :D :D
                      Фиат Панда 1.2 2006година
                      Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

мойте премеждия с това нещо са от преди 3 години (сега може и да е друго). Мойта тогава също беше нов внос т.е. аз й правех първа регистрация в БГ. Реално тогава в КАТ като регистрираш не ти правят преглед и не ти дават ниакакви талончета и лепенки за направен преглед. Спираха ме полицаи - някои нищо не ми казваха, други се правеха на голямата работа - само 1-2 ми обясниха следното - има някакъв срок за който трябва да се мине на преглед, но реално има устна уговорка в рамките на 1 година от датата на регистрация куките като ме спират да не ми правят проблем за подобно нещо. Цяла година си карах без преглед и на другата година си направих вече преглед. Това беше преди 3 години, сега може да е различно и да се правят прегледи при регистрация в КАТ - колегите май са по-добре запознати от мене за нещата в момента.
                        Audi 1.8S златен талон

Коментар

lllubo написа:
                          мойте премеждия с това нещо са от преди 3 години (сега може и да е друго). Мойта тогава също беше нов внос т.е. аз й правех първа регистрация в БГ. Реално тогава в КАТ като регистрираш не ти правят преглед и не ти дават ниакакви талончета и лепенки за направен преглед. Спираха ме полицаи - някои нищо не ми казваха, други се правеха на голямата работа - само 1-2 ми обясниха следното - има някакъв срок за който трябва да се мине на преглед, но реално има устна уговорка в рамките на 1 година от датата на регистрация куките като ме спират да не ми правят проблем за подобно нещо. Цяла година си карах без преглед и на другата година си направих вече преглед. Това беше преди 3 години, сега може да е различно и да се правят прегледи при регистрация в КАТ - колегите май са по-добре запознати от мене за нещата в момента.
                          аз бях в аблсолютно същата ситуация, също преди 3 или 4 години, но с разлиакат, че колата ен беше нов внос, а я бях спрял от движение. на прегледа в кат ми тестваха спирачките, ръчна абе всичко както трябва, дори ме върнаха 1 път. след това на втория минах и за този случай съм говорил по-горе.
                          Fiat Bravo'97 1,6 16v
                          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

fiat_love написа:
                            Аз купих моята кола 2000-та година. Тогава КАТ нямаха право да издават талони за преглед, но не знаех. Минах щателен оглед на каналите и си карам спокоен докато не ме спряха. Стана луд скандал и ми се размина глобата, но ми обясниха, че КАТ не издават документи за преглед.
                            Да, така е... до преди ~3г КАТ не издаваха такива стикери и талони при регистрация на автомобил нов внос и трябваше след това отделно да си ходиш на технически преглед за стикер и талонче... И явно затова на колежката познати, които не знаят за "нововъведението" като чуят, че не е минала отделно техн.преглед почват веднага да обясняват, че е необходимо да се стори И това, защото иначе "не си се минала".
                            Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
                            --- в сърцето завинаги... ---
                            Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

doofiat написа:
                              violina написа:
                              Минала си преглед щом си я регистрирала в КАТ. Те вярно, че в КАТ дори и не тестват и спирачките или светлините. Аз също се учудих, че органа, който следи за безопасността на движението не провери дали колата ми е изправна или не. Аз бях така - регистрирах колата през ноември в КАТ и като ми слагаха номера ми сложиха и стикер на стъклото. Дадоха ми и картонче кога ми е следващия преглед. Щом имаш стикер или катронче за следващ преглед. Така, че минала си преглед.
                              Колега, ти си се разминал, но мен ме върнаха в КАТ за изтрити гуми точно по време на най-голямата лудница при смяната на номерата, а колата имаше нов номер, но престоях два работни дни в чакане на опашката.

Коментар

Working...
                              X