Пичове, решил съм да си купувам часовник. Имам един "Casio" и един "Citizen"- и двата са кварцови. Сега съм решил да си взема и един механичен. За сега съм се спрял на тези два модела:1. "ORIENT" Automatic "Deep" CEM75005R2. "INVICTA" Grand Automatic Blue Dial 3045Кой от двата си заслужава повече?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвет за механичен часовник
Collapse
X
-
Чисто от практична гледна точка - долния - светли стрелки на тъмен фон. Контраст. Като дизайн - аз харесвам повече горния - всички часове са еднакви, докато долния - кръгчета на някои, а на други - правоъгълници (ръбове). Не харесвам такава комбинация. Също не ми допада това с лупата на стъклото, предпочитам горния, по-ретро е, ако може така да се каже. Технически не мога да кажа нищо.
-
И двата са красиви и стилни, но и в двата не ми харесва това, че нямат цифри. Аз бих избрал втория (Invicta) - по-тежкарски е, защото в крайна сметка часовникът е най-вече украшение. Технически не мога да кажа нищо, но имаме един Ориент у нас и избързва порядъчно (минута на месец, което за мен е много). Не че един часовник е критерий, но все пак.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
ogi28b написа:Чисто от практична гледна точка - долния - светли стрелки на тъмен фон. Контраст. Като дизайн - аз харесвам повече горния - всички часове са еднакви, докато долния - кръгчета на някои, а на други - правоъгълници (ръбове). Не харесвам такава комбинация. Също не ми допада това с лупата на стъклото, предпочитам горния, по-ретро е, ако може така да се каже. Технически не мога да кажа нищо.SEAT Leon Cupra 300
Triumph Street Triple 765 R
Коментар
-
Аз от малко повече от година имам Ориент, доволен съм от точността - всъщност не съм я засичал, но и при трите смени на часовото време разликата с атомния часовник, който използвам за сверяване - http://watches.uhrzeit.org/atomic-clock.php - беше от порядъка на минута и малкоНо надали някой купува механичен часовник заради точността - просто погледни точността, която гарантират и за механичните за 5 цифрени суми в евро.Следващият ми пак ще е ориент, най-вероятно този:http://www.creationwatches.com/produ...-4651.htmlНе знам от къде смяташ да си го купуваш, ако искаш поразгледай в сайта, който съм дал. Цените им са добри.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Invicta-та за мен. Аз преди половин година си взех един хронограф Lotus, кварцов. Избързва с около 5 секунди на 3-4 месеца. Но наистина механичен часовник не се взима зарадии точността, макар че с калибровка от майстор можели да се настройват прилично точно.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Ориент
Колега повече от 7 години ползвах "ориент" денонщно,не съм го свалял от ръката,самонавиващ.Но почнах работа,където се влизаше в цеха без метални предмети и два пъти ми пада от шкафчето на земята.На вторият път започна да изостава много,една много финна пружинка/спирала се беше прищипала и така.И аз като теб предпочитам Еко-драйв системите,но в крайна сметка прескочих принципите си и се спрях на изцяло практичната концепция-електронен,здрав,с аналогово излъчване.Взех си Касио-джишок,с батерия презареждаща се от слънцето,самосверяване,и мн др,които не ми се изброяват.Става и с него 7ма година сме заедно и само една каишка съм сменил,че е гумена,но метална заменяема е 100 паунда,а оригиналната ми легна 30 долара от САЩ.Да не говорим ,че има титаниев корпус и сапфирено стъкло и все още е неразличим от нов,а работих доста време по строежи . Та директно по темата бих избрал "Ориент",но аз харесвам датата и денят да са разделени.Едното на 3 часа,а другото на 9ч.Постоянно преглеждам ибея и имат хубави модели и евтини до 70-80 евро и по-скъпи над 200-300. Успех в избора.Това са мои лични предпочитания,както всеки си има собствен вкус и не е хубаво да го натрапва други му!Fiat BRAVA 1.6/16v103Hp EL(LPG Lovato)- XII.1997 182А4.000- Аудио система
Мразя чалгата повече и от политиците. Поправено.Комунизмът ще отстоява своите основи по един или друг начин.Оправия-няма!
Коментар
-
ogi28b написа:Купувайте си руски часовници бе, те вървят най-бързо!
Коментар
-
Преди две годин бях пред подобна дилема.Много четох и умувах, защото бях решил да дам прилична сума (за мен) за часовник - равна на комплект лети джанти с гуми и един мохабет отгоре...Най много инфо намреих в www.strelki.infoСлед дълго умуване се спрях на Тисо ПРЦ200, който най ми харесваше като визия, тегло, размер и реших да е кварцов,заради това че механичните не са супер точни - ако ти е на ръката избрързва, а като го свалиш, почва да изостава например... Цял живот съм носил Касиота и др. подобни и съм свикнал да разчитам на супер точност. Накрая си взех тва което исках от ибей, на цена 60% от тази в магазина в БГ, от испански продавач с много висок рейтинг. И съм безбрежно доволен. Най важното е че е Swiss made. Ето го часовника:Разказвам всичко това, за да те навда на мисълта, след като избереш какво искаш, да го потърсиш на по добра цена. Специално Инвикта има в ибей на страхотни цени. Купувай от европейски продавач, за да не дължиш мито и ДДС.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Благодаря на всички за съветите! Преди известно време попаднах на една тема за часовници във форума на "Аlfa Romeo", и от тогава се запалих малко по тях. От много, много време не съм носил часовник. Дори не мога да си спомня кога за последно съм имал. Бях ученик , когато имах електронен часовник със калкулатор и много му се радвах- май беше "Casio". От скоро имам вече два кварцови часовника и сега е ред и на един механичен. Точноста не ми е никакъв преоритет. Определил съм си лимит до 200 евро за часовник. Разбирам, че хубавите са много по-скъпи, но аз не съм склонен да похарча повече от 200 евро. Сегашните ми "Citizen" и "Casio" отговарят на това условие, и за напред мисля да се придържам към него.Lane Staley написа:...............Следващият ми пак ще е ориент, най-вероятно този:http://www.creationwatches.com/produ...-4651.htmlНе знам от къде смяташ да си го купуваш, ако искаш поразгледай в сайта, който съм дал. Цените им са добри.SEAT Leon Cupra 300
Triumph Street Triple 765 R
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар