Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвет за механичен часовник

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Yavor написа:
    ...Накрая си взех тва което исках от ибей, на цена 60% от тази в магазина в БГ, от испански продавач с много висок рейтинг. И съм безбрежно доволен. Най важното е че е Swiss made....
    Щом за теб е важно, супер Но за мен лично този надпис нищо не означава. В интерес на истината най-големия боклук, който съм имал е Тисо, от класическите модели. В момента съм с Касио и Докса, а Тисото го подарих Едно нещо на Тисо е №1 обаче...кутиите, в които ги продават

Коментар

Що ти трябва часовник? Казват, че хората без часовници са по-щастливи и живеят по-дълго, няма я стресовата ситуация. Дядо ми никога не е имал часовник и доживя до 89 г., а можеше да изкара още ако не беше падна от една стълба и така си замина, бог да го прости.
      FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
      Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

VooDoo написа:
        Ако поръчам от този сайт дали ще трябва да плащам допълнително някакви такси- мито и ДДС?
        Аз съм си поръчвал с доставка в щатите и нямах никакви допълнителни разходи, но като гледам тази секция на сайта им:http://www.creationwatches.com/produ..._id=34явно имат регистрация в САЩ и в Сингапур. За Европа май изпращат от Сингапур, но в описанието на стоката пишат не часовник, а измервателен уред, или нещо подобно и съответно митото е много ниско или е 0. Сега се поразтърсих и за часовници ( механични ) Тарик показва това:9102 99 - - ДругиERGA OMNES (ERGA OMNES)- Внос: Контрол при вноса - CITES (10-08-2013 - ) (CD370) R0750/13 [Покажете условията] - Внос: Мито по отношение на трети страни (01-01-1999 - ) : 4.50 % MIN 0.30 EUR / p/st MAX 0.80 EUR / p/stМитническият ми агент още не е на работа за да се консултирам с него, но това MAX 0.80 EUR / p/st май означава, че максималното мито е 0.8 евро. Това при положение, че съм тарифирал правилно.
        like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

NikMar написа:
          Що ти трябва часовник? Казват, че хората без часовници са по-щастливи и живеят по-дълго, няма я стресовата ситуация. Дядо ми никога не е имал часовник и доживя до 89 г., а можеше да изкара още ако не беше падна от една стълба и така си замина, бог да го прости.
          Е то по твоята логика излиза, че без стълба и часовник всички ще сме столетници?

Коментар

Painfall написа:
            Yavor написа:
            ...Накрая си взех тва което исках от ибей, на цена 60% от тази в магазина в БГ, от испански продавач с много висок рейтинг. И съм безбрежно доволен. Най важното е че е Swiss made....
            Щом за теб е важно, супер Но за мен лично този надпис нищо не означава. В интерес на истината най-големия боклук, който съм имал е Тисо, от класическите модели. В момента съм с Касио и Докса, а Тисото го подарих Едно нещо на Тисо е №1 обаче...кутиите, в които ги продават
            Ами всеки си има гледна точка. Аз лично провеждам доста срещи, а както знаеш едно от нещата, които хората гледат като седнат на среща по бизнес, е часовника на отсрещния. За мен това е важно не за да се фукам пред приятелите си, а за работата ми. Не знам Тисото, което си имал какво е било и защо смяташ, че е било боклук. Но щом си го подарил, не е било за кофата явно. Аз просто илюстрирах един модел на покупка, който може да спести някой лев на колегата, щом е решил да дава повечко пари за часовник. Защото тука не говорим за Q&Q или Касио от 50-80лв, а за добра сума, особено дадена за часовник. Ясно е че това не е форум на Мазерати и едва ли има човек с часовник за доста хиляди евра. Иначе колегата Lane Stanley много добре е описал митническите възможности, аз искам само да допълня че ДДС се дължи при всички условия и ако е писана ниска стойност и иде на митница, митничаря прави физически контрол, а ако по негово усмотрение тази вещ струва доста повече, обикновено правят експертиза и вземат някаква магазинска цена, върху която се начисляват мито и ДДС. Така че риск има, но е премерен. Аз лично бих опитал, а и съм го правил. Наскоро взех на баща ми телефон за стотина долара, който просто мина без никой да му обърне внимание. Беше писан ’елктронен аксесоар’ със стойност 9 долара.
            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Lane Staley написа:
              NikMar написа:
              Е то по твоята логика излиза, че без стълба и часовник всички ще сме столетници?
              Стълбата се счупила и той паднал и си ударил главата в цимента, наоколо нямало друг и леля ми го намериля след време, така че не е въпроса в това дали ще има стълба или не, не исках да влизам в подробности, но като започна...
              FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
              Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

NikMar написа:
                ...
                Подробностите не са ме интересували, нито са предмет на тази тема.Наличиети или липсата на часовник вероятно е най-незначителния фактор повлиял ( ако изобщо е повлиял ) на продължителността на живота на дядо ти.Постът ти беше и си остава безмислен и разводняващ темата.

Коментар

След много мислене и умуване поръчах ето този часовник: Seiko Monster Automatic Diver’s SRP313K2Ако на някой не му харесва да не се обaжда
                  Прикачени файлове
                  SEAT Leon Cupra 300
                  Triumph Street Triple 765 R

Коментар

На мен ми харесва На Явор часовника много ми харесва също.
                    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Хубав си е часовника, сега остава и времето да показва и всичко ще е 6 точки. НА мен пък ендо момченце тука от форума ми показа един часовник в началото на май месец и леко ми запали главата, и най вероятно другата седмица и аз ще се похваля в нов часовник. Сега остава това момченце да кажи има ли истина в показанията на часовника му че да не фърлям едни пари за още един часовник.
                      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

За сега 2 от 2 в полза на часовника. Ще ми се поне 10 засечки да му направя, за да мога да кажа нещо по-сигурно. Тепърва ще му следя статистиката. Надявам се да ТРЪГНА вече всеки уикенд, както си се полага.......
                        "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
                        Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

?
                          A20DTH ЖТД ама не баш
                          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Хаха аз имам такъв fishing gear от 6 год. До момента е перфектен и не съм сменял батерията дори!
                            Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

Коментар

BO - Джакпот!
                              "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
                              Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

tyson написа:
                                BO - Джакпот!
                                Само дето броя на рибките на часовника е обратно пропорционален на кълването :D
                                Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

Коментар

Working...
                                X