FireFox е много як и много лек браузър. И с доста по- млако проблеми от интернет експлорър. Действителността от горната картинка е такава, защото Windows идва с експлоръра и повечето хора не си правят труда да търсят алтернативи - просто ползват това, което им е под ръка. Това, че мозила е на второ място обаче (въпреки, че е сравнително скорошен проект) е доста показателно за качествата му.
И аз съм върл фен на Firefox. Освен това тази статистика е само за Европа мисля че за целия свят процентите на Майкрософтското отроче са още по-ниски. Иначе се говори че Firefox е по незащитена от IE ама карай то който иска да хакерства едва ли IE ще му попречи
Аз ползвам ИЕ7 от както излезна като бета1 и съм супер доволен .А за лек браузер мое да по спорим за мозилата нека жсеки да жиди колко ке6 взима.Ползвал съм и опера и мозила хубави браузери но не бих казал че след като излезна 7-мицата на Експлоръра бих я сменил с тях .Просто си има всичко което ми трябва и работи достатъчно добре .
Fiat Bravo 1.9 M-Jet 16v sport 2007
Fiat Tipo 1.6ie 159A3.046 OHC
Има много голяма разлика между двата браузъра-вкъщи Firefox-а зарежда много по-бързо от IE, отделно е и по-пъргав. Понякога обаче не зарежда разни скриптове и не може да се използват сертификати. Аз ползвам основно Firefox-a.
За зареждането на страниците и кеша едва ли има такава разлика или по точно едва ли е от значение. Разликата е основно в това че Firefox се справя с уеб стандартите за разлика от IE. Ползва прозрачности, много по гъвкав е - въоще модерен браузер който постоянно се развива.
Има много голяма разлика между двата браузъра-вкъщи Firefox-а зарежда много по-бързо от IE, отделно е и по-пъргав. Понякога обаче не зарежда разни скриптове и не може да се използват сертификати. Аз ползвам основно Firefox-a.
Не зарежда скриптове защото FireFox се прави точно според стандартите на W3C - организацията, която се грижи за стандартизиране на протоколите в интернет така, че да са достъпни за всички. От друга страна Microsoft поддържат тези стандарти, но правят доста свои допълнения, които естествено работят само на техните програми. Естествено ако една страница е правена на ASP и .NET (технология на Microsoft) тя ще работи пълноценно само с Internet Explorer защото самите активни страници се генерират с доста специфичен HTML и JavaScript.
Коментар