Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нужда от малко съпорт за събота и неделя - авторемонт.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Вие изкарах те , че човек трябва да има 3 висшета, 2 полувисшетa и едно средно специално за да смени биалетките на Фичо
    SEAT Leon Cupra 300
    Triumph Street Triple 765 R

Коментар

На Бравото 3 пъти сменям биалети, и с това животно можеш да си изпотрошиш ръцете, особено без подемник ! Бих ти помогнал , ама събота съм на работа иначе неделята съм почивка .
      Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
      И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
      .

Коментар

ogi28b написа:
        Само да ви информирам, че биалетки с оригинални размери няма начин да бъдат изкарани от носача, освен с рязане или разглобяване на шарнира от шенкела. Съответно - няма начин новите да бъдат поставени, без да се разглоби шарнирът. Подчертавам - с оригинални размери. Ако размерите не са оригинални и и рамото е по-късо, и могат да се сложат без разглобяване - то тогава е гадно да се сложат двата тампона и да се стиснат така, че гайката да "захапе" и идва нуждата от втори човек.Аз веднъж сменях така едни ментета с едни почти оригинални и естествено - ментаците - по-къси, излязоха си без проблем. Слагам новата, ама тя си е колкото трябва дълга. Е като се почнаха едни поздрави на майката, на бащата, на лелята, на сестрата... В крайна сметка разглобих шарнира и вадих носача от шенкела.
        Да се обзаложим на по бира че не си прав и при следващото ми идване до София да ти докажа за има няма 15мин със сваляне/качване на джантата.
        Bravo 1.9d 97г

Коментар

M5kov написа:
          Слави, за биелетките не ти трябва втори човек.Поставяш едно трупче под диска/главината/носача и отпускаш от крика.Носача сам си идва на мястото без псуване и трошене на ръце с щанги и други пособия.За 2 мин. работа е
          Това е
          FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

Банков толкова коментари за едни биалетки Тая събота/неделя съм кум и няма да мога, иначе ми се искаше да помогна и да по лафим
            ФИАТ- Пътят е само формалност
            ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
            -----------------------------------------------------
            FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

VooDoo написа:
              Вие изкарах те , че човек трябва да има 3 висшета, 2 полувисшетa и едно средно специално за да смени биалетките на Фичо
              Ами просто си трябват знания, опит, сръчност...
              Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Биалетките на Мареа се сменят много по-лесно от тези на Браво 1.8 със спортно окачване.
                Stop giving directions, just say "Follow me."
                Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Аз много добре знам какво трябва да направя, проблема идва точно при монтажа на гайката и двата тампона, трябва ми някой да напъва за да захвана гайката. И по важното е да пусна тестове на перката и да разбера защо не включва втора степен на перката при работа на климатика. В 10часа ще ходя в Крафт за да си оправя генерацията и предполагам към 12часа ще започна да монтирам биалетките.
                  Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                  (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                  Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Някой може ли да изрови една ел схема на климатика в цветове на кабалите и картинки.

Коментар

nsn написа:
                      ogi28b написа:
                      Само да ви информирам, че биалетки с оригинални размери няма начин да бъдат изкарани от носача, освен с рязане или разглобяване на шарнира от шенкела. Съответно - няма начин новите да бъдат поставени, без да се разглоби шарнирът. Подчертавам - с оригинални размери. Ако размерите не са оригинални и и рамото е по-късо, и могат да се сложат без разглобяване - то тогава е гадно да се сложат двата тампона и да се стиснат така, че гайката да "захапе" и идва нуждата от втори човек.Аз веднъж сменях така едни ментета с едни почти оригинални и естествено - ментаците - по-къси, излязоха си без проблем. Слагам новата, ама тя си е колкото трябва дълга. Е като се почнаха едни поздрави на майката, на бащата, на лелята, на сестрата... В крайна сметка разглобих шарнира и вадих носача от шенкела.
                      Да се обзаложим на по бира че не си прав и при следващото ми идване до София да ти докажа за има няма 15мин със сваляне/качване на джантата.
                      Обзалагам се на по две, че не си прочел онази част за биалетките с оригиналните размери? Щангата не можеш да я вдигнеш нагоре, защото опира в накрайника, а носачът надолу няма къде да отиде, защото го държи шарнирът. Да го кажем така - по-къси биалетки могат да се сложат и без разглабяне, ама тогава е трудно с тампоните, но по-дългите - не. Съгласен? Почти съм сигурен, че ако поровя из чарколяците си, ще изровя и от двата вида.

Коментар

ogi28b написа:
                        ]Обзалагам се на по две, че не си прочел онази част за биалетките с оригиналните размери? Щангата не можеш да я вдигнеш нагоре, защото опира в накрайника, а носачът надолу няма къде да отиде, защото го държи шарнирът. Да го кажем така - по-къси биалетки могат да се сложат и без разглабяне, ама тогава е трудно с тампоните, но по-дългите - не. Съгласен? Почти съм сигурен, че ако поровя из чарколяците си, ще изровя и от двата вида.
                        Сега пък и шофьор трябва да търся, защото ще ми дойдат в повече бирите :D
                        Bravo 1.9d 97г

Коментар

Така биалетките са доставени, търси се само някой да помага с натискането. Ако valti не се е отказъл и не му е изникнал ангажимент да се чуства поканен.

Коментар

Ако още търсиш помощ, пиши на лс да се разберем.
                            1995 Fiat Brava 1.8 16V Анти Гравитационно Устройство
                            2007 Opel Corsa 1.3 MultiJet 75HP

Коментар

С колега от форума ходихме до Булгарплод-а, след това към 4 и нещо часа минахме през Младост да видим дали бачкате, ама йок, нито кола, нито Банков , не можахме да намерим телефон да ти звъннем да видим къде работите, но нищо не открихме, нищо другия път остави телефон, час и място на събора
                              punto HGT

Коментар

didich написа:
                                С колега от форума ходихме до Булгарплод-а, след това към 4 и нещо часа минахме през Младост да видим дали бачкате, ама йок, нито кола, нито Банков , не можахме да намерим телефон да ти звъннем да видим къде работите, но нищо не открихме, нищо другия път остави телефон, час и място на събора
                                .Тогава тъкмо приключвахме с бирата, само че мястото беше различно, не бяхме пред вкъщи, а пред баба и дядо Благодаря на двамата колеги дето се отзоваха, въпреки че нищо не можах да свърша, изобщо не можах да сваля биалетката от стаб щангата, не знам с какво съм я завивал предния път обаче не става, и носача изобщо не можах да сваля, незанам дали не съм ги завивал с пистолет предни път, нищо в сряда на поемника. Уустановихме че и перкатана вентилатора не върти на втора степен - това поне го оправих в неделя. пп С колегите Punto_II_HGT и valti, после пихме по бира и си полафихме хубавичко, точно като едно време на срещите.

Коментар

Working...
                                X