Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Превеждане на пари по Ибан?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Превеждане на пари по Ибан?

Понеже ми се налага тоя месец да преведа едни 50 лева на един човек, той ще ми даде Ибан номера си. Как ще стане превеждането в банката като отида? Смисъл, попълвам някаква бележка и там вписвам ибана и после отивам на гишето с парите и бележката или как седят нещата? На различни банки сме също така. Предполагам и такса ще има? Трябва ли нещо 3те имена да му знам или егн... Не съм запознат никак.
    Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Трабва да знаеш само номера и дължиш такса, колкото си взема банката.
    Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!

Коментар

Номера + 3 имена на човека.
      "Без сърца, сме просто машини"
      Toyota Prius 1.5 Hybrid
      EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

В мен възникна потребност да възкликна като Й. Йовков, докато си гледам гледам жиците.
        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
          В мен възникна потребност да възкликна като Й. Йовков, докато си гледам гледам жиците.
          Май някой се нуждае от отпуска ....
          Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
          Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
          Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Re: Превеждане на пари по Ибан?

qnkov написа:
            Понеже ми се налага тоя месец да преведа едни 50 лева на един човек, той ще ми даде Ибан номера си. Как ще стане превеждането в банката като отида? Смисъл, попълвам някаква бележка и там вписвам ибана и после отивам на гишето с парите и бележката или как седят нещата? На различни банки сме също така. Предполагам и такса ще има? Трябва ли нещо 3те имена да му знам или егн... Не съм запознат никак.
            Вземи си имената и ибанa, надявам се имаш предвид IBAN, и личната карта и ходи в твоята банка да ги преведеш през твоята сметка, вземи си най чаровната усмивка и помоли някоя девойка да ти помогне. Най вероятно ще ти вземат и 2лв. за услугата по превода.

Коментар

Че то има ли още банки, които искат ти да си попълниш платежното? В последните няколко години не съм попадала на такава банка, все служителите попълват платежното и те пращат на касата, така че както S_BANKOV казва. отиваш в банката а ибана и името и превеждаш парите.
              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
                Че то има ли още банки, които искат ти да си попълниш платежното? В последните няколко години не съм попадала на такава банка, все служителите попълват платежното и те пращат на касата, така че както S_BANKOV казва. отиваш в банката а ибана и името и превеждаш парите.
                Еle, аз съм им забранил да попълват платежни нареждания на клиенти, това е първичен платежен документи, така че попълнен собственоръчно от клиента, намалява риска от грешки от страна на банката в пъти.

Коментар

Тия банкери тука във форума ще те измамят, ей!Ако ще ги плащаш парите в брой - иди в банката на човека, на когото ще ги пращаш. Твоята банка няма нищо общо. Така може и да ти вземат 2 лв, колкото каза Банков.Ако идеш в различна банка, може и повече да ти вземат - 5-6 лв (като нищо).Ако ще е от банкова сметка (твоята) към неговата, то тогава ще трябва да идеш в твоята банка.

Коментар

ele написа:
                    Че то има ли още банки, които искат ти да си попълниш платежното? В последните няколко години не съм попадала на такава банка.
                    Иди в Първа Инвестициона и ще си припомниш

Коментар

ele написа:
                      Райфайзен.
                      04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

Проява на лековерност и лековатост и от твоя и от страна на банковата служителка е да не си напишеш сама платежното, бих отбелязал.Не го прави и настоявай за обратното!

Коментар

Вие сте съвсем полудели. Умишлено ходя само във филиали където ми попълват платежното. Ще седя да им се блещя по графите при положение, че каките го пишат за секунди и пишат айбани по цял ден, а аз по 10 пъти поглеждам да коя цифра съм стигнал. Как па не. Бих уволнил всички, които искат да си го попълвам сам. И не ме интересуват доводите им. Въобще не искам и да ги чувам. Отивам в банката, за да ми свършат работа, а не аз на тях. Изключително много ме дразни това. Това все едно да дойдеш на зъболекар и да ти връча инструментите ти да си направиш пломбата, аз само да проверя дали е добре, да ти отблежа в досието кой зъб си правил и да ти взема някакви пари.

Коментар

Вие наистина сте съвсем полудели Във всяка една банка, хартиеното платежно служи на каката зад гишето единствено и само да го въведе в компютъра.Гледа него и въвежда в компютъра.По същия начин тя ще ги въведе данните и ако вие ѝ ги диктувате. После ще ви даде разпечатка, която вие да ПРЕГЛЕДАТЕ и подпишете.А, и още нещо.Очевидно е, че много от вас говорят за съвсем различни неща!В единия случай, какъвто имаме и тук, е да се внесат пари в брой по дадена сметка. В този случай обикновено каката зад касата пише данните в компа, а вие може да ги диктувате, да ѝ подадете листче с написан IBAN или сами да си попълните платежно, което тя ще ползва както написах по-горе.В другия случай е да се прехвърлят пари от ваша сметка в друга. В този случай във ВСИЧКИ банки искат ВИЕ да си попълните платежното нареждане.

Коментар

Immortal - я пак! В ЦКБ никога, ама никога откакто съм им клиент от 10 години не съм носила, нито попълвала платежно, без значение дали преввеждам на каса пари на някого или прехвърлям от моята сметка в други сметки.
                              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Working...
                              X