slonikon написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Превеждане на пари по Ибан?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
-
Аз пък си мисля, че банките в България трябва да влязат в 21 век.Някои банки в ЕС НЕ:- събират месечни такси- искат от клиентите си такси за смяна на парола- събират такси за междубанкови трансфери в една страна- събират такси за международни банкови трансфери- събират такси при теглене на пари от банкоматВ същото време ти дават 50^ бонус, че си избрал точно тях и ако редовно получаваш приходи по сметката си, след няколко месеца ти дават още 50^. Няма годишни такси за кредитни карти ... абе нищо не вземат от теб. Само дават. Верно малко (по няколко евра на месец), но пък редовно (всеки месец).Много странно, те от какво ли печелят?Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Не "ползвам" дебитна карта. Длъжен съм да имам картова сметка, за да си получа заплатата. Или 200-те лв. пенсия, живот и здраве. Всякакви такси върху тази ми карта са си чист рекет. И то отначало нямаше. После се появиха таксички за "поддръжка". От тая година вече и за теглене от банкомат плащам "с отстъпка" от "редовната такса". Иначе хич не съм изненадам, че трябва да ти обяснявам от какво трябва да печели една банка. Събира пари от хората срещу някаква лихва и ги дава на други хора срещу по-голяма лихва. Ама тука се иска яко бачкане, за да разбереш на кого можеш да ги дадеш и да проконтролираш изпълнението на нещата. Поне на теория си наясно колко хора от банката трябва да бачкат яко по някой голям инвестиционен проект. Ама за кво да се напъват, като държавата е издала закон, с който е гарантирано, че работещи и пенсионери изливат всеки месец сума по усмотрение на банката. 5 млн. на месец при такса от 1 лв. А тя отдавна не е толкова. Та няма безплатен обяд, ама за мен. За вас си е държавно гарантиран. И на всичкото отгоре, ако може клиента, след като си е платил да свърши и работата... Аре нема нужда. Отделно някой идиот стане секретар на мвр и каже "от утре касите на мвр се затварят и всички плащания през ей тая банка". То е ясно, че при настоящите правила, каквито и малоумници да назначи някоя банка тя няма как да потъне. Ама държанието на продавачка в магазин по времето на соц-а, въпреки че е разбираемо предвид конюктурата, е абсолютно неприемливо за мен.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
АБСОЛЮТНО подкрепям и Слона, и Коня!Аз мога да живея БЕЗ банка. Също така НЕ ИСКАМ да ползвам банка.Обаче ми го налагат НАСИЛА.Имах банкова сметка в една банка - не, ние не работим с тази банка, трябва да си отвориш сметка в друга банка... отворих си, за да ми превеждат заплатата, защото не можело да ми я дават от касата на ръка.Така и с всички други плащания.Та сме стигнали до абсурдната ситуация за 0.50 ст, държавна такса да ми взимат 2 лв банкова такса.Айде холан.Голям ми е кеф като чуя че са обрали някоя банка. Без майтап.Най-много намразих банките, когато им забраниха да взимат такса при преводи към бюджета, вкл. и за глоби.Реакцията им беше - такса 0 лв., комисионна: 10%. И така - преди за 150 лв глоба плащах 2 лв такса, последния път ми взеха 15 лв комисионна.Да им приседнат дано!
Коментар
-
style34 написа:slonikon написа:Ам за таксичките що подминаваш? Да не си станал таен фен на комунистическата идея?
Коментар
-
тая тема голям смях не знам в какви банки работите та още попълвате на ръка ръка платежни в банката Явно държавните служители и чиновничета и т.н. на бюро не сте разбрали ,че като работите в такива учреждения и (или ) институции сте там за да не ни губите времето ,а да ни обслужите възможно най-бързо и качествено.p.s. моя опит с некомпетентни служители и малоумни селяни зад бюро са с Райфайзен и ДСК ,с тях нямам вземане даване ,ако някой се припознае в тия банки ми е ясно .Иначе ЦКБ е банкатафиатче Браво 2.0
Коментар
-
tomazo написа:тая тема голям смях не знам в какви банки работите та още попълвате на ръка ръка платежни в банката Явно държавните служители и чиновничета и т.н. на бюро не сте разбрали ,че като работите в такива учреждения и (или ) институции сте там за да не ни губите времето ,а да ни обслужите възможно най-бързо и качествено.p.s. моя опит с некомпетентни служители и малоумни селяни зад бюро са с Райфайзен и ДСК ,с тях нямам вземане даване ,ако някой се припознае в тия банки ми е ясно .Иначе ЦКБ е банкатаFiat Marea 2.4 JTD+
Fiat Marea 1.6 2000г. + ГИ
Peugeot 406 2.0hdi - once upon a time
Renault 19/1.7mi/ - crash
Коментар
-
Не бе, не е проблема в хората зад гишето. Проблемът е в кадровата политика на банката. Не ми е спокойно да работя с банка, която наема хора, на които едно платежно не смее да им възложи да напишат. Затва ходя в банките, които имат доверие на персонала си.А в такива банки, дет раздават номерца, за да влезеш до касата не стъпвам изобщо, щот в началото на 90-те бях вече пълнолетен. Помня, тогава пирамиди им викаха. Сега явно пак са излезли на мода, щом даже и персонал наемат.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
Точно това е най-дразнещото ,навсякъде се напълни с "компетентни "некадърници :D с претенции .Бакшиши дето не знаят къде да минат ,автомонтьори дето не знаят кво да правят ,лекари пияндурници и прочие .Затова почти на сила и ние станахме "разбирачи" от всичко пък после викаме глей къде са турците ,глей къде са гърците ,да не говорим за .... ай сиктир :Dфиатче Браво 2.0
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:Бреййй.... Много велики банкови служители имало тука....Само едно ще Ви кажа - не ми ли попълнят платежното - сменям си обслужващата банка!И познавам няколко души, които също мислят така и са го правили. За "Клиента ВИНАГИ има право" чували ли сте?Отивам на гишето казвам еди колко си пари там и на този и това е - разпечатвам ми платежно - преглеждам подписвам.В кой век живеете с попълване на платежни на ръка!? Коя е тая шибана банка за да не стъпвам там?
Коментар
-
Immortal написа:Ако ще ги плащаш парите в брой - иди в банката на човека, на когото ще ги пращаш. Твоята банка няма нищо общо. Така може и да ти вземат 2 лв, колкото каза Банков.Ако идеш в различна банка, може и повече да ти вземат - 5-6 лв (като нищо).Ако ще е от банкова сметка (твоята) към неговата, то тогава ще трябва да идеш в твоята банка.I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!
Коментар
-
tomazo написа:Иначе ЦКБ е банкатаVIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Immortal написа:Аз мога да живея БЕЗ банка. Също така НЕ ИСКАМ да ползвам банка.!Immortal написа:АЗ си давам МОИТЕ пари да ги ползват, да ги инвестират УМНО и да печелят и те, и аз.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар