Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Превеждане на пари по Ибан?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

slonikon написа:
    Ам за таксичките що подминаваш? Да не си станал таен фен на комунистическата идея?
    Е то това сериозно ли беше??? Ти от какво искаш да печели банката? Да няма такси ли? Що плащаш такса смет? Такса за интернет що плащаш? Лихвата по кредит си е такса/цена за този продукт. А ако нямаш кредит? Ползваш сметка/дебитна карта/нареждаш преводи без пари, така ли? Че ако имаш депозит и пари муфтиш? Заплатата на този дето трябва да ти козирува и да ти попълва платежните от къде ще дойде? В 21 век не си ли разбрал, че безплатен обяд няма? Такса при личния лекар що плащаш? Нали му превеждат от Здравната каса? Ма там вадиш, плащаш и не питаш, а? Че и бонбонки носиш? Като ти сменят носача на колата пак таксичка, а? Че и касов бон няма 98% от случаите? Ама ии там не мрънкаме? Само банките са лоши и ни събират такси... Е отивай при бързите кредити, дето за една година дълг от 300 лева става 2300 и си свиркай. И жалби можеш да си пускаш там на воля...Айде по-сериозно де...
    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Аз пък си мисля, че банките в България трябва да влязат в 21 век.Някои банки в ЕС НЕ:- събират месечни такси- искат от клиентите си такси за смяна на парола- събират такси за междубанкови трансфери в една страна- събират такси за международни банкови трансфери- събират такси при теглене на пари от банкоматВ същото време ти дават 50^ бонус, че си избрал точно тях и ако редовно получаваш приходи по сметката си, след няколко месеца ти дават още 50^. Няма годишни такси за кредитни карти ... абе нищо не вземат от теб. Само дават. Верно малко (по няколко евра на месец), но пък редовно (всеки месец).Много странно, те от какво ли печелят?
      Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Не "ползвам" дебитна карта. Длъжен съм да имам картова сметка, за да си получа заплатата. Или 200-те лв. пенсия, живот и здраве. Всякакви такси върху тази ми карта са си чист рекет. И то отначало нямаше. После се появиха таксички за "поддръжка". От тая година вече и за теглене от банкомат плащам "с отстъпка" от "редовната такса". Иначе хич не съм изненадам, че трябва да ти обяснявам от какво трябва да печели една банка. Събира пари от хората срещу някаква лихва и ги дава на други хора срещу по-голяма лихва. Ама тука се иска яко бачкане, за да разбереш на кого можеш да ги дадеш и да проконтролираш изпълнението на нещата. Поне на теория си наясно колко хора от банката трябва да бачкат яко по някой голям инвестиционен проект. Ама за кво да се напъват, като държавата е издала закон, с който е гарантирано, че работещи и пенсионери изливат всеки месец сума по усмотрение на банката. 5 млн. на месец при такса от 1 лв. А тя отдавна не е толкова. Та няма безплатен обяд, ама за мен. За вас си е държавно гарантиран. И на всичкото отгоре, ако може клиента, след като си е платил да свърши и работата... Аре нема нужда. Отделно някой идиот стане секретар на мвр и каже "от утре касите на мвр се затварят и всички плащания през ей тая банка". То е ясно, че при настоящите правила, каквито и малоумници да назначи някоя банка тя няма как да потъне. Ама държанието на продавачка в магазин по времето на соц-а, въпреки че е разбираемо предвид конюктурата, е абсолютно неприемливо за мен.
        браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

АБСОЛЮТНО подкрепям и Слона, и Коня!Аз мога да живея БЕЗ банка. Също така НЕ ИСКАМ да ползвам банка.Обаче ми го налагат НАСИЛА.Имах банкова сметка в една банка - не, ние не работим с тази банка, трябва да си отвориш сметка в друга банка... отворих си, за да ми превеждат заплатата, защото не можело да ми я дават от касата на ръка.Така и с всички други плащания.Та сме стигнали до абсурдната ситуация за 0.50 ст, държавна такса да ми взимат 2 лв банкова такса.Айде холан.Голям ми е кеф като чуя че са обрали някоя банка. Без майтап.Най-много намразих банките, когато им забраниха да взимат такса при преводи към бюджета, вкл. и за глоби.Реакцията им беше - такса 0 лв., комисионна: 10%. И така - преди за 150 лв глоба плащах 2 лв такса, последния път ми взеха 15 лв комисионна.Да им приседнат дано!

Коментар

style34 написа:
            slonikon написа:
            Ам за таксичките що подминаваш? Да не си станал таен фен на комунистическата идея?
            Е то това сериозно ли беше??? Ти от какво искаш да печели банката? Да няма такси ли? Що плащаш такса смет? Такса за интернет що плащаш? Лихвата по кредит си е такса/цена за този продукт. А ако нямаш кредит? Ползваш сметка/дебитна карта/нареждаш преводи без пари, така ли? Че ако имаш депозит и пари муфтиш? Заплатата на този дето трябва да ти козирува и да ти попълва платежните от къде ще дойде? В 21 век не си ли разбрал, че безплатен обяд няма? Такса при личния лекар що плащаш? Нали му превеждат от Здравната каса? Ма там вадиш, плащаш и не питаш, а? Че и бонбонки носиш? Като ти сменят носача на колата пак таксичка, а? Че и касов бон няма 98% от случаите? Ама ии там не мрънкаме? Само банките са лоши и ни събират такси... Е отивай при бързите кредити, дето за една година дълг от 300 лева става 2300 и си свиркай. И жалби можеш да си пускаш там на воля...Айде по-сериозно де...
            Стайл, за съжаление - на повечето банкери ви е такова мисленето.Затова и хората нямат доверие в банките.Наистина ли искаш да ти отговоря от какво трябва да печелят банките?!?!?!?!?АЗ си давам МОИТЕ пари да ги ползват, да ги инвестират УМНО и да печелят и те, и аз. А не като тегля МОИТЕ си пари, да ми взимат такса "БРОЕНЕ"... Аз като им ги давам и ги броя пред тях, взимам ли им такса "броене"?!?

Коментар

тая тема голям смях не знам в какви банки работите та още попълвате на ръка ръка платежни в банката Явно държавните служители и чиновничета и т.н. на бюро не сте разбрали ,че като работите в такива учреждения и (или ) институции сте там за да не ни губите времето ,а да ни обслужите възможно най-бързо и качествено.p.s. моя опит с некомпетентни служители и малоумни селяни зад бюро са с Райфайзен и ДСК ,с тях нямам вземане даване ,ако някой се припознае в тия банки ми е ясно .Иначе ЦКБ е банката
              фиатче Браво 2.0

Коментар

tomazo написа:
                тая тема голям смях не знам в какви банки работите та още попълвате на ръка ръка платежни в банката Явно държавните служители и чиновничета и т.н. на бюро не сте разбрали ,че като работите в такива учреждения и (или ) институции сте там за да не ни губите времето ,а да ни обслужите възможно най-бързо и качествено.p.s. моя опит с некомпетентни служители и малоумни селяни зад бюро са с Райфайзен и ДСК ,с тях нямам вземане даване ,ако някой се припознае в тия банки ми е ясно .Иначе ЦКБ е банката
                Ама селяни и тук и навсякъде има не само зад бюрото в банката. Да не е нормално да има некомпетентност, но за жалост навсякъде я има сигурен съм, че е налична и в твоята сфера...Що се отнася до коментара за платежното, което се попълва собственоръчно това е един от методите. Никъде не е коментирано, че е единственото средство за захранване.Да бе има го и това отношение ама като станеш значим клиент до тогава с номерчето чакаш попълваш сам и мрънкаш, чак след като излезеш Не може за сульо и пульо минали веднъж на месец да пуснат едни пари да ми се цанят за мн важни. що не ходите от пощата да ги пратите. Няма йбани с адресчвто и сте вие та даже не попълвате ето има ги и желаните ,,+,,Пак подчертавам, защото тук става въпрос за един елементарен превод. Колко бе колко да спечели бнката от един минал месечно да преведе ,,х
                Fiat Marea 2.4 JTD+
                Fiat Marea 1.6 2000г. + ГИ
                Peugeot 406 2.0hdi - once upon a time
                Renault 19/1.7mi/ - crash

Коментар

Не бе, не е проблема в хората зад гишето. Проблемът е в кадровата политика на банката. Не ми е спокойно да работя с банка, която наема хора, на които едно платежно не смее да им възложи да напишат. Затва ходя в банките, които имат доверие на персонала си.А в такива банки, дет раздават номерца, за да влезеш до касата не стъпвам изобщо, щот в началото на 90-те бях вече пълнолетен. Помня, тогава пирамиди им викаха. Сега явно пак са излезли на мода, щом даже и персонал наемат.
                  браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

5 Стр за един банков превод ... мъка

Коментар

Точно това е най-дразнещото ,навсякъде се напълни с "компетентни "некадърници :D с претенции .Бакшиши дето не знаят къде да минат ,автомонтьори дето не знаят кво да правят ,лекари пияндурници и прочие .Затова почти на сила и ние станахме "разбирачи" от всичко пък после викаме глей къде са турците ,глей къде са гърците ,да не говорим за .... ай сиктир :D
                      фиатче Браво 2.0

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                        Бреййй.... Много велики банкови служители имало тука....Само едно ще Ви кажа - не ми ли попълнят платежното - сменям си обслужващата банка!И познавам няколко души, които също мислят така и са го правили. За "Клиента ВИНАГИ има право" чували ли сте?Отивам на гишето казвам еди колко си пари там и на този и това е - разпечатвам ми платежно - преглеждам подписвам.В кой век живеете с попълване на платежни на ръка!? Коя е тая шибана банка за да не стъпвам там?
                        Да се повторя, колега:проява на лекватост и лековерност е да оставиш служителката да ти попълни платежното. А тази, която го прави - го прави в нарушение на абсолютно всички вътрешно-банкови разпоредби - няма банка, която да позволява на служителите си да го правят.Има хиляди варианти, при които парите ти можеи да не стигнат там където са тръгнали - тогава какво ще направиш? Как ще докажеш, какво си наредил с това НАРЕЖДАНЕ?

Коментар

Immortal написа:
                          Ако ще ги плащаш парите в брой - иди в банката на човека, на когото ще ги пращаш. Твоята банка няма нищо общо. Така може и да ти вземат 2 лв, колкото каза Банков.Ако идеш в различна банка, може и повече да ти вземат - 5-6 лв (като нищо).Ако ще е от банкова сметка (твоята) към неговата, то тогава ще трябва да идеш в твоята банка.
                          Към колегата - автора на темата: Това е единственото мнение което ти върши работа! Другото е плява!
                          I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

tomazo написа:
                            Иначе ЦКБ е банката
                            За електронното банкиране - твърдо да, но влезни в офиса в Кюстендил да видиш за какви тапири става въпрос...
                            VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                            VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                            VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                            VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                            Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                              tomazo написа:
                              Иначе ЦКБ е банката
                              За електронното банкиране - твърдо да, но влезни в офиса в Кюстендил да видиш за какви тапири става въпрос...
                              + oфиса в Ямбол
                              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Immortal написа:
                                Аз мога да живея БЕЗ банка. Също така НЕ ИСКАМ да ползвам банка.!
                                Immortal написа:
                                АЗ си давам МОИТЕ пари да ги ползват, да ги инвестират УМНО и да печелят и те, и аз.
                                Сега, последно, не искаш да ползваш банка, или искаш да си държиш парите там и да печелиш? Какво общо има банката с това, че някой ти налага да ползваш банка? Като не искаш да ползваш парно и си го спрял пак плащаш такса "мощност". Там що не мрънкате? И аз искам да си извозвам боклука директно на сметището и да си го балирам сам и да не плащам такса "Смет" ама няма. И най-вече не искам да плащам 20 лева за кабелна, а 15, щото 3/4 от каналите не ги гледам, но ми са включени в цената. Да не говорим за винетката. Що и аз и ти да плащаме по 67 лева на година, като ти минаваш 5 пъти повече от мен и рушиш пътищата 5 пъти повече??? Гледай малко по-далеч от носа си. Опитай поне.Така е в живота - не винаги става така както искаш. И изобщо мен не ме касае дали добре или зле ще са банките. Днес съм в банка - утре не. Но на фона на цялата мизерия са ми най-смешни тези дето банките им са виновни за всичко. Що не мрънкате за таксата при личния лекар, питам? Всеки месец му наливат пари от Здравната каса, затова, че сте му пациент, дори да не се вясвате... Че и като отидеш чакаш по 2 часа??? Как е възможно? Плащаш и чакаш. Срамота.... Жалби пускате ли...?Каква комисиона са ти взели за бюджетен превод не знам, ама нещо са те метнали яко. Да беше пуснал жалба...Колкото до доверието в банките - не знам как го измисли, ама май си имат доверие с оглед милиардите, които държат вътре. Не е по-малко доверието, отколкото във всяка друга институция. Дори напротив. И както казах тук жалбата ти ще бъде чута, за разлика от много други места. @tomazoМного си прав - навсякъде е пълно с "компетентни" некадърници с претенции...И като си такъв, дори когато си клиент си оставаш такъв.@StefanakiБанките ще ги сравняваме с тези от други европейски страни, когато и другите неща станат сравними. Сега остава да кажеш и колко са изгодни лихвите по ипотечните кредити в чужбина...
                                The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Working...
                                X