Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Превеждане на пари по Ибан?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

slonikon написа:
    Аз в моята работа съм си уверен, и не карам никой да ми въвежда входната информация в софтуера, че да се застраховам от грешки и капризи на клиента. А в това, че има специалисти по всичко, които ще се справят по-добре от професионалиста просто не вярвам.
    Извинявай, но ти малоумен ли си? Един ми вика клиента сам да си правил пломби, ти да си вкарвал входна информация в софтуера??? В автобуса ти ли си дупчиш билета или контрольора или шофьора??? Да си попълниш платежното нареждане е твое ЗАДЪЛЖЕНИЕ. И аз искам в магазина някой да ми сложи продуктите в количката ама на - няма. Хубаво че, че сте намерили хора да ви вършат работата - ама това е, че го приемате всичко за даденост.И случай с "велик" човек като вас. Преиздавали му паролата за електронно банкиране без пари два пъти. В ТАРИФАТА има такса за това. Отива в друг клон и там му събират такса. Скандал. В другия клон не му взимали такса. Пуска жалба. Естествено неуважена от банката. Следва наказание за служителите, които не са му събрали таксата. Ей затова компромиси не трябва да се правят. Щото го приемат за даденост и ти се качват на главата. Няма ненаказано добро.
    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Бреййй.... Много велики банкови служители имало тука....Само едно ще Ви кажа - не ми ли попълнят платежното - сменям си обслужващата банка!И познавам няколко души, които също мислят така и са го правили. За "Клиента ВИНАГИ има право" чували ли сте?Отивам на гишето казвам еди колко си пари там и на този и това е - разпечатвам ми платежно - преглеждам подписвам.В кой век живеете с попълване на платежни на ръка!? Коя е тая шибана банка за да не стъпвам там?
      VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
      VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
      VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
      VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
      Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
        Бреййй.... Много велики банкови служители имало тука....Само едно ще Ви кажа - не ми ли попълнят платежното - сменям си обслужващата банка!И познавам няколко души, които също мислят така и са го правили. За "Клиента ВИНАГИ има право" чували ли сте?Отивам на гишето казвам еди колко си пари там и на този и това е - разпечатвам ми платежно - преглеждам подписвам.В кой век живеете с попълване на платежни на ръка!? Коя е тая шибана банка за да не стъпвам там?
        Подкрепям, и каква е тази тема изобщо? Хора ползвайте си интернет банкирането, удобно, бързо, лесно и дори по - евтино. Вероятността за грешка е минимална, валидация на ИБАН има и т.н. В банка да превеждам пари не съм влизал от поне 7 години.п.п. Още един жокер, ползвайте epay.bg там дори и името не ти трябва само ИБАН, или пък paypal там дори и ИБАН не трябва, само имейл. Какви са тези гишета, хартии, драми и т.н. и т.н. ????Преди малко преведох едни пари, отне ми около минута ...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
          Мислех де пиша повече че май мен визират като велик банков служител ама, ще те питам нещо, при вас ти ли им пишеш на клиентите молбите или ги караш собственоръчно, да попълват бланките? И и двамата знаем какъв е отговора и двамата знаем каква е причината, е с платежните е същата работа.
          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

kiro_of_the_day написа:
            Тц, тц, тц всички банки са в паника, че ще те изпуснат като клиент...Ей такива като теб пък като вземат да плашат, че щели да си сменят банката... Ама знаеш ли как ме трогва? Даже не си го местя от единия крачол в другия. И от богатия ми опит съдя, че 95% от тези, "плашещите" имат 200-300 лева в сметката. И не, клиентът НЕ винаги има право. Естествено, всеки греши, представи си и клиентът. Вие в кой век живеете, че нямате електронно банкиране? Сядаш на удобно у вас/в офиса и си правиш каквото искаш. Пак казвам - никой не ви е длъжен да ви попълва платежното. Напротив - не е редно. Като пускате ТОТО кой ви попълва фиша? Баси нахалниците са тия там дето работят...
            The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Ти си толкова навътре в тоя сектор, че чак фамилията ти е свързана с работата Пичове, нужно ли е да обръщате всяка тема от раздела в спор/караница след втората страница?Малко ми е кофти всеки път да чета кой-какъв е и как нищо не разбира Отпускарски месец е, отпуснете се малко да го ева...
              "Без сърца, сме просто машини"
              Toyota Prius 1.5 Hybrid
              EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

S_BANKOV написа:
                kiro_of_the_day написа:
                Мислех де пиша повече че май мен визират като велик банков служител ама, ще те питам нещо, при вас ти ли им пишеш на клиентите молбите или ги караш собственоръчно, да попълват бланките? И и двамата знаем какъв е отговора и двамата знаем каква е причината, е с платежните е същата работа.
                Не знам какъв отговор знаеш, но който е поискал да му се напише молбата за образуване на дело - не сме го върнали. Горното е за "гражданьето" - за адвокат е обида да му пиша молбата аз, освен някой супер некадърник. Бланкетни молби - също. Нестандартна молба, която изисква мисъл му се диктува и прочие.Интереса клати феса - в частния сектор сме все пак. Но Вие явно сте на заплата и би боли дедовия...

Коментар

style34 написа:
                  kiro_of_the_day написа:
                  Тц, тц, тц всички банки са в паника, че ще те изпуснат като клиент...Ей такива като теб пък като вземат да плашат, че щели да си сменят банката... Ама знаеш ли как ме трогва? Даже не си го местя от единия крачол в другия. И от богатия ми опит съдя, че 95% от тези, "плашещите" имат 200-300 лева в сметката. И не, клиентът НЕ винаги има право. Естествено, всеки греши, представи си и клиентът. Вие в кой век живеете, че нямате електронно банкиране? Сядаш на удобно у вас/в офиса и си правиш каквото искаш. Пак казвам - никой не ви е длъжен да ви попълва платежното. Напротив - не е редно. Като пускате ТОТО кой ви попълва фиша? Баси нахалниците са тия там дето работят...
                  Съмнявам се да се държиш така на интервю за работа в банка - ама нали вече са те побили там като пирон у кисело млЕко и сме вече гоуеми... Електронното банкиране естествено е за предпочитане, особено при голям обем плащания се пести и време и таксиа и при такива услужливи служители като Вас...

Коментар

Чакай сега, никога не съм отказвал да покажа или помогна с попълването, но не и да пиша с моя почерк на чуждо платежно НАРЕЖДАНЕ, Съгластно справка от БНБ в България има към 30-на банки, всеки има право да си избира на коя да става клиент, никого никъде не са върнали. И да прав си че няма проблем ако служителя ти попълни направи в системата платежното и ти се подпишеш и има грешка, с подписа си се съгласил с направения превод, друга бира е ако на платежното си написал едно а служитея е написал друго. Именно това е прчината да съм забранил писането на клиентски платежни нареждания.

Коментар

Не, аз не работя в клон, щото не можем траем такива всезнайковци като теб. Виж, много е тъпо, когато заплашваш, че ще напуснеш банката. Или другата заплаха - ще пусна жалба. Супер. Даже ги насърчаваме, ама тогава почват оправданията, че нямали време за жалби... Аз съм твърдо "за" жалбите. Нека са основателни, така само се подобрява обслужването. И банките са едно от малкото места, където се отделя внимание на всяка основателна жалба. Поне тези банки, с които съм запознат.

Коментар

style34 написа:
                        Не, аз не работя в клон, щото не можем траем такива всезнайковци като теб.
                        Тия гоуемите от централите - най-Ви обичам. Вие сте най-големите умници - пращите от акъл. Всеки ден по три пъти поне се убеждавам лично в това.

Коментар

Аз пак да се повторя, щото явно не ме четете.Във всички банки, в които съм искал да внеса пари в брой по нечия сметка, не се попълва никакво платежно. Директно служителката зад гишето попълва данните в системата, като аз й казвам iban или й го подавам написан на листче. Пита ме за имената на вносителя и го разпечатяа. Аз го преглеждам и подписвам.Единствената банка, в която са ме карали за това да пиша добсвеноръчно платежно, което после каката използва единствено за да въведе същата информация в компютъра е Алфабанк. Затова и там не ходя.Вас не ви знам в какви банки работите, ама явно в различни от тия, в които ходя аз.P.s. В ДСК даже и iban не ми искат, внасям по ЕГН на титуляра.

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                            style34 написа:
                            Тия гоуемите от централите - най-Ви обичам. Вие сте най-големите умници - пращите от акъл. Всеки ден по три пъти поне се убеждавам лично в това.
                            И аз много ги обичам. Важни и отворени та дрънкат, ама в момента като го/я попиташ за името настава смут. От там нататък гледат като пребозали и мили, и услужливи, че чак да ти се додрайфа.Сами сме си виновни, че ги търпим....Само да допълня, че не съм от финансовите гурута в темата. Просто съм обикновен потребител на услуги и искам да получавам качествени такива.
                            Lupo - The Monster
                            Е83 3D

Коментар

geo_g написа:
                              kiro_of_the_day написа:
                              style34 написа:
                              И аз много ги обичам. Важни и отворени та дрънкат, ама в момента като го/я попиташ за името настава смут. От там нататък гледат като пребозали и мили, и услужливи, че чак да ти се додрайфа.Сами сме си виновни, че ги търпим....Само да допълня, че не съм от финансовите гурута в темата. Просто съм обикновен потребител на услуги и искам да получавам качествени такива.
                              аз пък най обичам такива дето ще пишат жалби и кат им връчиш лист и химикал и си забравят краснописа.

Коментар

Мъка, мъкаааа... Кой си ти, че ше ми каеш, нали така?

Коментар

Working...
                                X