Наближава ми отпуската, а ще я изкарам в такъв район, че Гърция и Турция ще са ми наблизо и може да прескоча в някой от дните дотам. Затова се сетих за един малко странен въпрос - сега, както сме накичени с тези дневни светлини, които светят постоянно, ползват ли се в Гърция и Турция? Няма ли да правим впечатление отдалеч, особено в Гърция, на полицаите им, които и без това се заяждат с нашите граждани? Ясно, че ще трябва да си нося големия талон, но какви са изискванията за тези страни - кара ли се на фарове, пречат ли дневните светлини и т. н? Аз преди две години ходих до Гърция, но бях малко в заспал район, до Орестиада, не срещнах кьорав полицай и в двете посоки, но знае ли човек. Същата работа беше и при пътуването ми до Одрин - там си карат малко по слух, спирането на пешеходна пътека е непознато, но пак не видях полицаи
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дневни светлини в Гърция и Турция
Collapse
X
-
Re: Дневни светлини в Гърция и Турция
sugarboy написа:Наближава ми отпуската, а ще я изкарам в такъв район, че Гърция и Турция ще са ми наблизо и може да прескоча в някой от дните дотам. Затова се сетих за един малко странен въпрос - сега, както сме накичени с тези дневни светлини, които светят постоянно, ползват ли се в Гърция и Турция? Няма ли да правим впечатление отдалеч, особено в Гърция, на полицаите им, които и без това се заяждат с нашите граждани? Ясно, че ще трябва да си нося големия талон, но какви са изискванията за тези страни - кара ли се на фарове, пречат ли дневните светлини и т. н? Аз преди две години ходих до Гърция, но бях малко в заспал район, до Орестиада, не срещнах кьорав полицай и в двете посоки, но знае ли човек. Същата работа беше и при пътуването ми до Одрин - там си карат малко по слух, спирането на пешеходна пътека е непознато, но пак не видях полицаиRenault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
И аз не съм попадал на полицаи, но нали излезе инфо преди време, че ако не ти свети една от лампичките, които осветяват номера, спирали от движение, направо изтръгвали номерата на колите и те оставят в безизходица, сега пък - носенето на големия талон на колата и такива работи...Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
Колега в Гърция без дневни се кара. Има и напомнящи табели. Аз миналата година карах с фарове (бях ги забравил) и никой нищо не ми каза.ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Мисълта ми е, че дори да се кара в тези държави без светлини през деня, нашите инсталации са така преправени /поне моята, де/, че светим постоянно - дневните светят при изключени фарове, а иначе си светят самите фарове, дали това няма да прави впечатление и да дразни там, е дълбочината на питането миFiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
В Гърция на границата изрично ми казаха да спра фаровете... Доколкото знам е забранено да се кара през деня на фарове...Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT
Коментар
-
Predatorsi написа:В Гърция на границата изрично ми казаха да спра фаровете... Доколкото знам е забранено да се кара през деня на фарове...Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
Ами вие си знаете... Аз казвам какво знам от тия на границата и от приятел който е грък... Ходи си през месец в Гърция... Дневните светлини са едно, но късите светлини друго...Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT
Коментар
-
Predatorsi написа:Ами вие си знаете... Аз казвам какво знам от тия на границата и от приятел който е грък... Ходи си през месец в Гърция... Дневните светлини са едно, но късите светлини друго...
Коментар
-
Aз като вляза в Гр си спирам фаровете.Иначе ми е правило впечатление, че на магистралите преди тунел има знак за пускане на фаровете , а след тунела за спирането им.Не знам какви са тези легенди за гръцките полицаи, но аз последните 8 години само там ходя, като последните 2 сме и доста голяма компания.Никога до сега никой от нас не е имал проблеми. Карате си по правилата и си свиркате.Чувал съм че правят проблеми ако стъклата са затъмнени ( не фабрично) или за каране с теглич ако не теглите нищо.За всичките ми пътувания мисля че съм виждал само два пъти патрулка да спира кола, но и двата пъти бяха гърци.
Коментар
-
kiselo написа:не е забранено...в 100% от случаите съм карал със пуснати фарове...и съм минавал покрай поне 10 полицейски патрула на пътя...нито са ме спрели нито нищо...нито на границата са ми казвали нещо някога...
Коментар
-
И добре, че не са те спирали - 800 евра е глобата. Свалят номерата веднага, взимат ти документите и ти казват заминавай да плащаш. Като платиш, отиваш в съседното село да си вземеш документите и номерата.Immortal написа:Аз също.Само веднъж с Темпрата гръцкия граничен полицай ме предупреди, че е забранено с тъмни стъкла, а моите бяха затъмнени. Но никой не ме е спирал.
Коментар
-
Predatorsi написа:В Гърция на границата изрично ми казаха да спра фаровете... Доколкото знам е забранено да се кара през деня на фарове...Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар