Да бе колеги, ама колата ми е 2000лв и то с газова без е 1000 за кви средства говорим..Ако логиката на колегата е тази на 3000 да дава 1000 лв то за кола от 60000 колко трябва да даде или т.е по негово казано трябва да набиве в нея... сметката е проста Не съм съгласен, че някой ще извади 60000 примерно и ще е готов да дава по 1/3 от цената на колата на година
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ГТП без данък ?
Collapse
X
-
zlatarov написа:Да бе колеги, ама колата ми е 2000лв и то с газова без е 1000 за кви средства говорим..Ако логиката на колегата е тази на 3000 да дава 1000 лв то за кола от 60000 колко трябва да даде или т.е по негово казано трябва да набиве в нея... сметката е проста Не съм съгласен, че някой ще извади 60000 примерно и ще е готов да дава по 1/3 от цената на колата на година
Коментар
-
Сития на гладния не вярва Аз ти казах колата ми е за 1000 лв кое не разбра?Към момента това ми е по джоба това карам и другото не разбирам, защо ще си вземеш кола за 5хил лв и ще се ограничаваш с до 100к.с. умрел кон може да си караш и за 1000лв ква е разликата ? Аа ясно, сигурно да спестиш 80-100лв на година от данъ, но пък да имаш кола от 5кИ аз като теб... купи си кола за 4500 и др 500 си ги остави за да доплащаш разликата от 100лв на година за данък... т.е. за 5г ще имашFiat Marea 2.4 JTD+
Fiat Marea 1.6 2000г. + ГИ
Peugeot 406 2.0hdi - once upon a time
Renault 19/1.7mi/ - crash
Коментар
-
Все пак не вдянах - вие като си купувате кола не сте си и помисляли, че може да се наложи да плащате ГО, данък, преглед и т.н.???? И тия сумички ви идват изненадващо? zlatarov - въпрос на приоритети, ако си караш ежедневно колата, не мога да се съглася, че нямаш пари за съпътстващите разходи на автомобила. Да, човек може да изпадне в положение да не може да си плати ГО или данъка, но тогава вероятно няма да може да си позволи и да си кара автомобила. Пък това за политическите пристрастия не го вдянах изобщо.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Естествено, че всеки от нас трябва да плаща данъци, ГО и всички съпътстващи разходи. Все пак колата всеки знае, че е удобство, а не задължение. Аз съм да се плащат задължителните разходи, също ГТП да е качествен, а не фективен и само да ти взимат 50лв. При птп ГО да ти покрие щетата, а не да ти ги смятат по некви стари схеми и да трябва да извадиш от джоба си пари, за това че някой те е блъснал.Ама всичко това няма да стане скоро в бг.Не плащаш на време - плащаш лихви, не може да продадеш колата без да ги погасиш,също и за да я бракуваш.Не плащаш ГО - при проверка плащаш акт, при птп съд и пак плащашПроблемът произлиза от факта, че сме беден народ и едва има няма 5% от всички нямат проблем с разходите. Като взимаш 700лв как да живееш нормално и да успяваш да се справиш с разходите, а да не говорим, че голяма част от населението и толкова не взимат. Много ми е чудно след 10 години как ще се издържа държавата. Тогава на какво ли мнение ще сте като се увеличат данъците,за да се издържат циганчетата, но това ще ще трябва да го обсъдим в др тема.Fiat Marea 2.4 JTD+
Fiat Marea 1.6 2000г. + ГИ
Peugeot 406 2.0hdi - once upon a time
Renault 19/1.7mi/ - crash
Коментар
-
Като имаш кола си плащаш ГО и поддръжката, но някак да плащам висок данък за 5-те ми кирливи коня на хартия и то срещу данъците да получавам нищо.В същото време има някои хора дето карат без книжки, без ГО и за тях санкции няма.В момента или трябва да инвестирам в данъка или в разбитата предница за пореден път.Защото за общината дето ме дере с данъците неравности и разбити павета е нормален път.Да не говорим че на улицата дето живея беше асфалтирана, и същата община го махна и няма намерение скоро да го постави отново.Fiat Brava 1.9 JTD
Коментар
-
nemobg написа:Като имаш кола си плащаш ГО и поддръжката, но някак да плащам висок данък за 5-те ми кирливи коня на хартия и то срещу данъците да получавам нищо.В същото време има някои хора дето карат без книжки, без ГО и за тях санкции няма.В момента или трябва да инвестирам в данъка или в разбитата предница за пореден път.Защото за общината дето ме дере с данъците неравности и разбити павета е нормален път.Да не говорим че на улицата дето живея беше асфалтирана, и същата община го махна и няма намерение скоро да го постави отново.
Коментар
-
xx_x написа:tambuhtaneca написа:...Подкрепям колегата, ако някой няма 1000 лева на година да набие в кола, дето струва 3000, значи изобщо да не си помисля да си купува колаFIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ
Коментар
-
Скапаната държава кяри достатъчно от това че аз имам кола или две и по тая причина ще има да взема да и плащам и данък за тва........Плащам само ГО и то не защото има голяма файда от него, а щото по закон мое да ми вземат книжката на пътя ако го нямам.......ГТП не минавам, не ми се е налагало и да си продавам кола, така че данъка е пас.......Една винетка за цялото семейство и така.......Горе долу за ситуацията в страната считам че е справедливо.....Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
Данъка и винетката трябва да са в цената на горивото - логиката е че повече караш и повече ще плащаш и обратното .Така не може да се скрие нищо , не трябва да се събира нищо и е справедливо ...но на някой май не му изнася така .Сега има сложни сметки , калкулатори , области с различен данък , бирници и преследвачи ....лихви и т.н.Bravo 1.9 Mjet/120
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар