Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ГТП без данък ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

packo84 написа:
    А плаща ли 100% данък върху стойността като я купува?
    Такова нещо не съм плащал. В Швеция като купуваш кола даже нотариус не ти трябва.Абсолютно нищо не струва прехвърлянето на колата.Тук щом колата ти е в движение ти пращат сметката за данъка на адреса на , койтo си регистриран. Ако спреш колата от движение връщат ти парите. Ако си карал 2 месеца, а си платил за 12 , връщат ти парите за 10.Аз през зимата не карам колата и за това я спирам от движение , и ми връщат парите от данъка и застраховката.Пускането и спирането става за 1 минута по интернет.
    SEAT Leon Cupra 300
    Triumph Street Triple 765 R

Коментар

VooDoo написа:
      В Швеция като купуваш кола даже нотариус не ти трябва.Абсолютно нищо не струва прехвърлянето на колата.Тук щом колата ти е в движение ти пращат сметката за данъка на адреса на , койтo си регистриран. Ако спреш колата от движение връщат ти парите. Ако си карал 2 месеца, а си платил за 12 , връщат ти парите за 10.Аз през зимата не карам колата и за това я спирам от движение , и ми връщат парите от данъка и застраховката.Пускането и спирането става за 1 минута по интернет.
      Супер, харесва ми така, честно е. Ама я кажи сега, какво ще ти се случи ако те хванат че караш "спряла" кола? С 20-тачка минава ли
      00' Bravo 105 JTD

Коментар

ele написа:
        1. ГО изобщо не е скъпа, отиди да видиш в другите държави как ще те оръсят. мисля, че 15-20 лева/месец е напълно разумна сума за ГО. Гуми и джанти се покриват, ако ти е включено в каското - чети какво подписваш да не останеш изненадан какво пише вътре. ...
        Ти или получаваш над 5,000 лева на месец или отскоро взимаш пари, колкото да живееш нормално и си мислиш, че си хванала Господ за шлифера.Сравняваш цената на ГО с тази в чужбина. Я сравни и МРЗ или средната такава.
        04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

vgeorgiev написа:
          donnna написа:
          Айде още един Андрешко... Пари за кола има - пари за данък - не...
          Всички данъци за предходни години са ми платени. Просто няма как март месец да си предплатя данъка.Ако продам колата април месец, кой ще ми върне парите ?!?
          Като отидеш в указания от закона двумесечен срок от продажбата на колата да си я отпишеш в общината ще ти върнат парите -100 % гаранция! Ама ти сигурно не си ходил...
          Fiat Punto 1.1-Синята птица
          Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
          Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

donnna написа:
            Като отидеш в указания от закона двумесечен срок от продажбата на колата да си я отпишеш в общината ще ти върнат парите -100 % гаранция! Ама ти сигурно не си ходил...
            Ето дали не съм ходил.
            04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

donnna написа:
              vgeorgiev написа:
              donnna написа:
              Всички данъци за предходни години са ми платени. Просто няма как март месец да си предплатя данъка.Ако продам колата април месец, кой ще ми върне парите ?!?
              Днес отписахме Мултиплата от данъчното.И точно питах нарочно как стои въпроса с данъка.От данъчното ми отговориха, че задължението е платено за цялата година и няма да ни бъде върнато. Отива на новия собственик.От своя страна новия собственик няма да плаща данък до края на годината.
              A20DTH ЖТД ама не баш
              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Слав написа:
                Stefanaki написа:
                vgeorgiev написа:
                Ако продам колата април месец, кой ще ми върне парите ?!?
                Вземи си ги от купувача.
                Това вече е в рамките на научната фантастика :D :D :D
                Ами поне се обоснови.Аз така направих и твърдя, че е възможно.
                Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

BO написа:
                  donnna написа:
                  vgeorgiev написа:
                  donnna написа:
                  Днес отписахме Мултиплата от данъчното.И точно питах нарочно как стои въпроса с данъка.От данъчното ми отговориха, че задължението е платено за цялата година и няма да ни бъде върнато. Отива на новия собственик.От своя страна новия собственик няма да плаща данък до края на годината.
                  тъй, тъй, сега проверих, нещо аз съм се объркал...
                  Fiat Punto 1.1-Синята птица
                  Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                  Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

и с данъка до 100 коня -20 лв, за 105 -200лв.И тва за таратайка дето данъка е повече от цената и.И даже и нова да си вземеш кола пак няма да ти е по нисък данъка.
                    Fiat Brava 1.9 JTD

Коментар

Он човеко горе си го казА - за мощни коли - пари има, ама за разходите по тях - няма. Земи си едно Типо 72 коня, чиста работа. За 800 лева го купуваш, за 1200 го стягаш и си в играта с евтиния данък 13 лева.Ред.: Пардон, колежката. Колежке, прости, все те бъркам с колега...

Коментар

vgeorgiev написа:
                        ele написа:
                        1. ГО изобщо не е скъпа, отиди да видиш в другите държави как ще те оръсят. мисля, че 15-20 лева/месец е напълно разумна сума за ГО. Гуми и джанти се покриват, ако ти е включено в каското - чети какво подписваш да не останеш изненадан какво пише вътре. ...
                        Ти или получаваш над 5,000 лева на месец или отскоро взимаш пари, колкото да живееш нормално и си мислиш, че си хванала Господ за шлифера.Сравняваш цената на ГО с тази в чужбина. Я сравни и МРЗ или средната такава.
                        Имаш пари за кола, имаш пари да я поддържа и да сипваш в нея, ама за ГО 20 лева на месец нямаш???? Ама за цигари и ракия имаш, за кафе всеки ден имаш, за нов скъп телефон имаш..... Какво да сравнявам МРЗ? Ти ако взимаш МРЗ дали ще можеш да поддържаш колата?
                        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Няма да може разбира се , с тези високи данъци , застраховки и винетки е немислимо ... ....а цигарите ракията и телефона нямат нищо общо с темата .
                          Bravo 1.9 Mjet/120

Коментар

ele написа:
                            vgeorgiev написа:
                            ele написа:
                            Имаш пари за кола, имаш пари да я поддържа и да сипваш в нея, ама за ГО 20 лева на месец нямаш???? Ама за цигари и ракия имаш, за кафе всеки ден имаш, за нов скъп телефон имаш..... Какво да сравнявам МРЗ? Ти ако взимаш МРЗ дали ще можеш да поддържаш колата?
                            Е от всичките писания на колегата стана ясно, че имаме обвързано политическо лице за област Варна. Колега не е ли редно да спиделиш в коя област може да разчитаме на "едно рамо" Дано всеки има възможността да си купи нова кола, да може да си плати ГО на куп, данъка да не е проблем ! Колко ли тук са от тези ? много интересно... Да и на мен баба ми да е имала двор в село до София/сегашен квартал/ и аз ще съм от др страна и ще разправям как Вие имате коли и не може да си позволите да ги обслужвате, палщате данъци, ГО.....
                            Fiat Marea 2.4 JTD+
                            Fiat Marea 1.6 2000г. + ГИ
                            Peugeot 406 2.0hdi - once upon a time
                            Renault 19/1.7mi/ - crash

Коментар

zlatarov написа:
                              Е от всичките писания на колегата стана ясно, че имаме обвързано политическо лице за област Варна. Колега не е ли редно да спиделиш в коя област може да разчитаме на "едно рамо" Дано всеки има възможността да си купи нова кола, да може да си плати ГО на куп, данъка да не е проблем ! Колко ли тук са от тези ? много интересно... Да и на мен баба ми да е имала двор в село до София/сегашен квартал/ и аз ще съм от др страна и ще разправям как Вие имате коли и не може да си позволите да ги обслужвате, палщате данъци, ГО.....
                              Човек трябва да се разпростира според чергата си. Ако за някой данъка е проблем, значи е надскочил възможностите си и е трябвало да купи друга кола.

Коментар

Airfan написа:
                                zlatarov написа:
                                Човек трябва да се разпростира според чергата си. Ако за някой данъка е проблем, значи е надскочил възможностите си и е трябвало да купи друга кола.
                                Подкрепям колегата, ако някой няма 1000 лева на година да набие в кола, дето струва 3000, значи изобщо да не си помисля да си купува кола
                                FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

Коментар

Working...
                                X