Привет предстои ми ГТП и нямам платен данък.Сумата е 2 данъка назад и сега нямам излишни пари за да го платя.Та питаненто мие само за София ли важи електронната система за проверка за на данъка или за цялата страна.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ГТП без данък ?
Collapse
X
-
Re: ГТП без данък ?
nemobg написа:Привет предстои ми ГТП и нямам платен данък.Сумата е 2 данъка назад и сега нямам излишни пари за да го платя.Та питаненто мие само за София ли важи електронната система за проверка за на данъка или за цялата страна.
-
Ако намериш някой дето има излишни пари, кажи мму две добри думи и за мен По темата ... до колкото ми е известно, без платен данък не минава номера вече никъде. Всички пунктове за ГТП имат връзка с базите данни и за да ти издадат съответните документи, трябва да се въведе номера на квитанцията за платен данък. Иначе - нъцки.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Последният път, като минах преглед преди 2-3 месеца, не ми искаха бележка за платен данък - данъкът беше платен, може би имат връзка с някаква база данни. Това във Варна, а колата е ямболска регистрация - чк да връзват пункта с община Ямбол - не ми се вярва. Преди 2 години минах без платен данък - питах дали може, а те ми казаха - като за теб - може.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:Последният път, като минах преглед преди 2-3 месеца, не ми искаха бележка за платен данък - данъкът беше платен, може би имат връзка с някаква база данни. Това във Варна, а колата е ямболска регистрация - чк да връзват пункта с община Ямбол - не ми се вярва. Преди 2 години минах без платен данък - питах дали може, а те ми казаха - като за теб - може.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
За коли с регистрации С и СА е сложно положението дори и в друг град да минават. Става и без платен данък- с платежно нареждане от банката за 20-30лв. Копират я в пункта за ГТП и я прилагат към документацията си. Последно така прекарахме една кола с регистрация СА на ГТП във Варна. Но и този номер до кога ще минава не е ясно.ex. Fiat Marea 1.6 16V
ex. Lancia Dedra SW 2.0 16V
Lancia Kappa 2.0 VIS
Коментар
-
Минава номера. Аз миналия октомври ходих да питам в един пункт дали мога да мина без преглед. Началника ми вика: ами ела, незнам, ще видим...И аз му казах: кажи ми от сега, за да не се окаже, че като дойда няма да мина преглед....Директно ми каза, че може и да мина утре. Това беше.04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
-
При мен например въпроса е чисто принципен. Докато не видя адекватни действия от държавата, то и моите действия също ще са неадекватни. Не ми казвайте сега, че влизаме в омагьосан кръг, защото за десет години съм платил още една кола на администрацията, а пътищата стават все по-зле и по-зле. Каквото се прави то е с европари, а повече от година вече и това не се прави...Не ми е проблем да извадя парите и да си платя необосновано високия данък ХХХ лева за N-найсет годишната ми кола - проблема ми е в това, че в Албания например имат по-хубави пътища от нашите, а се води че са мани бегай...== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар