Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Телевизия на Виваком

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ntodorov написа:
    Когато вали или има други по-сериозно климатични промени е нормално да има прекъсвания - това ще ви го каже всеки техник. Аз съм на булсатком от 10 години и на приемника с фиксирана антена 2-3 пъти годишно, предимно зимата, сигналът прекъсва, а на другия с подвижна антена е малко по-често, най-вече заради вятъра.
    Не е нормално. И 1000 техника да ми го кажат аз ще имам презумпцията, че нещо в преноса на сигнала им не е "в час"...Защо при мен на сняг, слънце, дъжд, мъгла, поледица и вятър картината ми е без прекъсване и с кристално качество, а тази на Вивакомне е такава ? Хич не ме интересуват техническите им недостатъци и небивалици след, като някой от конкурентите им на същата цена осигуряватдобро качество, а в моя случай 140 канала с допълнителни 60 бр. HD + 2 бр. 3D НЕ трептящи, добре поддържани и с кристално качество във всяка част от година независимо от климатичната конюнктура. Ако и това да не е повод за "развод" - здраве му кажи. :P ПС: Далеч съм от мисълта, че и в моя случай в разтегнат период от време съм застрахован от "сговнясване" на сегашната ми удовлетвореност от моя оператор де. :P
    Я ни кажи кой е твоя оператор, дето не прекъсва. Години наред съм работил в тази сфера и не знам такъв. При гръмотевична буря в района на телепорта ( мястото на излъчване на сигнала към спътника) , както и в района на приемане е напълно възможен срив на сигнала. Това би трябвало да го пише и в договора, а и да ви е било казано лично. Друг е въпроса, ако нямаш сигнал и при най-лекия дъждец. Ако е последното, то извикай техник и искай протокол с записани : SNR = ? ; AGC = ? и BER = ? Предупреди го, че данните ще бъдат използвани в жалбата към Комисията за защита на потребителя.При редовни проблеми с доставката на услугата, то всеки оператор има процедура за анулиране на договора. Лично аз съм правил такива протоколи за прекратяване на договор поради невъзможност за качествена услуга.п.с. И преди да ме нападнете - не съм служител нито на Вива, нито на Булсат :P

Коментар

Остават ми 5-6 месеца някъде от договора и май ще стискам зъби или направо ще мина към друг оператор.
      "Без сърца, сме просто машини"
      Toyota Prius 1.5 Hybrid
      EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Все пак ги извикай да си проверят настройката на антената А и на кой ще минеш? В Бг. са два DTH оператора. И двата са един дол дренки! Ще трябва да се ориентираш към някоя кабеларка. Само да вметна, че голяма част от програмите ги получават от сателит и част от тях са от вива и булсат.Добро решение е вива по оптика.

Коментар

Я ни кажи кой е твоя оператор, дето не прекъсва. Години наред съм работил в тази сфера и не знам такъв. При гръмотевична буря в района на телепорта ( мястото на излъчване на сигнала към спътника) , както и в района на приемане е напълно възможен срив на сигнала. Това би трябвало да го пише и в договора, а и да ви е било казано лично. Друг е въпроса, ако нямаш сигнал и при най-лекия дъждец. Ако е последното, то извикай техник и искай протокол с записани : SNR = ? ; AGC = ? и BER = ? Предупреди го, че данните ще бъдат използвани в жалбата към Комисията за защита на потребителя.
          Какво разбираш под прекъсва ? Това да губи картина при дъжд, вятър и сняг ли ????Иначе Операторът ще ти го напиша на ЛС. На оптика съм. Ще ти дам и телефоните и адресът ми и те биха потвърдилиевентуално, какви "проблеми" сме имали взаимно. При мен сигнал е прекъсвалсамо и единствено, когато някога, някъде по трасето е имало проблем с електро-захранването.Най-вече при плановите профилактики на ЕВН, но да ми прекъсва картината при дъжд, вятър, слънце и сняг ???? НИКОГА.На този оператор ползвам и интернета. А и гледам си Бургазлия.Лесно бих доказал твърденията си.
          A17DTС/S
          Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

ferryman написа:
            Все пак ги извикай да си проверят настройката на антената А и на кой ще минеш? В Бг. са два DTH оператора. И двата са един дол дренки! Ще трябва да се ориентираш към някоя кабеларка. Само да вметна, че голяма част от програмите ги получават от сателит и част от тях са от вива и булсат.Добро решение е вива по оптика.
            В Бургас поне не навсякъде Вива имат оптика. Разпитал съм ги, но работят и полагат вече такава.Аз съм на RN с оптика. За 38 лева на месец плащам за два цифрови ТВ, като единия е с Конекс модул, където освен стандартния пакет от 140 програми и разчетените с 3 часа назад 12 канала получавам и 60 НД канала + 2 3Д. От същия оператор ползвам и интернет, който едновременно задоволява всички в семейството ми. От 10 години съм им клиент. Нямам и грам основание ЗА СЕГА да се разделям с тях.
            A17DTС/S

Коментар

ntodorov написа:
              ferryman написа:
              В Бургас поне не навсякъде Вива имат оптика. Разпитал съм ги, но работят и полагат вече такава.Аз съм на RN с оптика. За 38 лева на месец плащам за два цифрови ТВ, като единия е с Конекс модул, където освен стандартния пакет от 140 програми и разчетените с 3 часа назад 12 канала получавам и 60 НД канала + 2 3Д. От същия оператор ползвам и интернет, който едновременно задоволява всички в семейството ми. От 10 години съм им клиент. Нямам и грам основание ЗА СЕГА да се разделям с тях.
              С риск да прозвучи като реклама ще кажа, че за 9 години при мен са дошли само двама клиента на RN за прехвърляне към сателитна телевизия. За разлика от другите кабеларки, където са десетки. Аз също съм бил клиент на RN и нямам никакви забележки към тях. При наличие на техническа възможност отново бих се вързал към тях.( и те нямат покритие навсякъде ) Но тук говорим за сателитен телевизионен сигнал и приемането му с индивидуална сателитна система,а тук нещата стоят по-различно.

Коментар

За сателит не искам и да си помисля повече.Вивакома не предлагат кабелна телевизия в Плевен, освен IPTV, която е обвързана със мега бавният интернет...Колкото и да ги плюете, мисля да мина на Близооооооооооо...Преди 2-3 години всички в Плевен се оплакваха от тях, но напоследък всичко им е ок (поне в нашият район), а и цените им са хубави.
                "Без сърца, сме просто машини"
                Toyota Prius 1.5 Hybrid
                EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Абе какви са тези космически суми? Аз плащам 18лв за 45mbit споделена оптика и телевизия със 120 канала - 10-15 цифрови...на 4 телевизора...досега е прекъсвала 2 пъти и заради повреда в ел. мрежата и го оправиха за по малко от 2 часа! Вариантите са 2 - писмени жалби при всяко прекъсване докато не им писне и не те свържат с някой който да ти каже да прекратите договора. Или да спреш да им плащаш, но все пак са голям оператор и имат ресурс да си търсят парите!
                  Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

Ела в Бургас да видим за 18лв какво ще получиш. Представи си, че има и други градове освен София.
                    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Аз си знам, че има и други градове - живея в София и всеки ден се сблъсквам с представители на Бургас, Варна, Видин, Русе и тн. Като напишеш в google "бургас интернет" веднага излиза доставчик, който за 25лв ви предлага 45 mbit интернет и 180 канала цифрова през коаксиален кабел....явно проблема си е в търсенето, а не в предлагането
                      Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

rebel написа:
                        Аз си знам, че има и други градове - живея в София и всеки ден се сблъсквам с представители на Бургас, Варна, Видин, Русе и тн. Като напишеш в google "бургас интернет" веднага излиза доставчик, който за 25лв ви предлага 45 mbit интернет и 180 канала цифрова през коаксиален кабел....явно проблема си е в търсенето, а не в предлагането
                        еми аз съм при едни такива и тази вечер отивам да им хвърля приемника, че вече ми писна. от март до сега съм гледал 1 месец цифрова ТВ. 3 приемника сменяха и все забиват. Нямам нерви и време да се занимавам с тях повече.
                        Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
                        Ex.Opel Astra

Коментар

rebel написа:
                          Проблемът си е точно в предлагането. Щот същия може да ти предложи аналогичната услуга и за 10 лева, ама тя да не струва и 2 стотинки.Аз плащам 38 лева и нямам никакви основания да търся по-ниската цена заради някой екскремент за 25 лв. примерно. :P Абе все си мисля, че каквото плащаш, точно това и получаваш де.
                          A17DTС/S

Коментар

ntodorov написа:
                            ferryman написа:
                            прати на лс ,че за моята работа ми трябва интернета да не прекъсва ,затова ползвам 3 накуп :D
                            фиатче Браво 2.0

Коментар

tomazo написа:
                              ntodorov написа:
                              ferryman написа:
                              прати на лс ,че за моята работа ми трябва интернета да не прекъсва ,затова ползвам 3 накуп :D
                              Интернет, като интернет. Удовлетворява домашните ни нужди, но тук идеше реч преди всичко за ТВ.Иначе. Писал съм го оператора, но не знам в София дали въобще огрява. :D
                              A17DTС/S

Коментар

за съжаление София нъцки :D Люлин нет беше най -най -най ,но откакто ги купиха тъпаците от Булсатком всичко отиде по дяволите Поредния пример как една фирма иска да си надскочи предницата .
                                фиатче Браво 2.0

Коментар

Working...
                                X