Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Работа в Швеция- заслужава ли си?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Лелееее колко сте ос*али темата на човека! Засрамете се бре!Сега, по темата! Ще чакам колегата VooDoo да сподели повече впечатления за живота в Швеция от първа ръка, защото живо се интересувам! Започнал съм да уча малко шведски от разговорници и свалени pdf-и от нета и от Имортъл-а. Отпускам си цялата 2015-та за езикова подготовка... И след това смело скок напред... Някак вече не ми се живее в родната кочина......@Инфинеон, още ли си тука бре!!

Коментар

Бях в Малмьо за седмица.Еми много депресираща държава обаче ако обичаш да ядеш то там е рай :D
      Fiat TIPO 1.4 i.e. с газова уредба (BRC)

ZFA16000002608488

ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!

Коментар

Ако в Малмьо(където си е цивилизация) си се депресирал, какво остава ако си някъде по селата... Имам роднини в Швеция, лятото бях за 2 седмици. Става да отидеш, да видиш място с малко по-различна култура и бегом с 200 на самолета.. Всичко е бавно, никой за никъде не бърза и останах с впечатлението, че яденето е най-важното им нещо в живота... Цените са убийствени, една бира е 16 euro(след 10 вечерта на места цените са x2), вечеря за 4-ма без някакви изхвърляния 200euro... Аз лично за заплата под 5к euro не бих отишъл да мизерствам като мишка...
        ex - Broom Yellow Fiat Coupe 1.8 -> 2.0 16VT
        Speed Red Fiat Coupe 2.0 16VT R.I.P
        Jet Black E46 M3

Коментар

injekciona написа:
          Аз лично за заплата под 5к euro не бих отишъл да мизерствам като мишка...
          В Швеция такива заплати ЧИСТО получават само лекари и адвокати.Средната заплата, след приспадане на данъци и осигуровки е около 2700 евро.Колкото повече получаваш, толкова данъците стават по-убийствени и в крайна сметка пак ти остават толкова.Така пише по сайтовете, от извора не знам.http://lostinstockholm.com/2012/01/1...кохолът в Швеция е МНОГО скъп, включително и бирата. Затова самите шведи ходят до Копенхаген да си купуват алкохол.

Коментар

Immortal написа:
            injekciona написа:
            В Швеция такива заплати ЧИСТО получават само лекари и адвокати.Средната заплата, след приспадане на данъци и осигуровки е около 2700 евро.Колкото повече получаваш, толкова данъците стават по-убийствени и в крайна сметка пак ти остават толкова.Така пише по сайтовете, от извора не знам.Алкохолът в Швеция е МНОГО скъп, включително и бирата. Затова самите шведи ходят до Копенхаген да си купуват алкохол.
            И какво излиза?Ако пиеш по 3 бири вечер, по 16Е всяка, както колегата е написал, то излиза, че за един месец даваш 50% от заплатата си за биричката.Баси и живота. ’Аре н’ема нужда.
            A20DTH ЖТД ама не баш
            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Абе не са навсякъде по 16 евро биричката.В Numbeo дават средна цена в ресторант 5-6 евро. В магазина - под 2 евро бутилката.То и аз платих за 2 кафета (по-точно - кафеНЦА) и 1 горещ шоколад 16 евро в Солун, ама в заведението до квартирата на сестра ми едно кафе е 1 евро.И в София има места, където кафе и количка струват над 10 кинта.Ето едно интересно четиво:http://hejsweden.com/en/the-swedes-a...ing-in-sweden/

Коментар

Immortal написа:
                И в София има места, където кафе и количка струват над 10 кинта.
                Апцолютно!
                The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Immortal написа:
                  injekciona написа:
                  Алкохолът в Швеция е МНОГО скъп, включително и бирата. Затова самите шведи ходят до Копенхаген да си купуват алкохол.
                  А тия от Дания, отиват в Германия да си купуват алкохол
                  FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

Коментар

А тия от Германия идват лятото да се наливат с алкохол
                    Fiat TIPO 1.4 i.e. с газова уредба (BRC)

ZFA16000002608488

ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!

Коментар

Изводът е - ако искаш алкохол - сЕди си у нас, в алкохолния Рай!

Коментар

Аз не мога да разбера,Вие отивате да работите или да пиете,защото има разлика!

Коментар

Не щем да работим бе, бате, искаме само да живейм!

Коментар

VIT написа:
                            А да те питам ти за какво живееш, за да работиш ли? Или междувременно да си правиш кефа и наистина да живееш? Щото там южняк не може да живее, може да изкарва пари само
                            FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

Коментар

tambuhtaneca написа:
                              VIT написа:
                              А да те питам ти за какво живееш, за да работиш ли? Или междувременно да си правиш кефа и наистина да живееш? Щото там южняк не може да живее, може да изкарва пари само
                              А твоето живеене е единствено да пиеш ли? И само това ти прави кефа? Какъв му е на един южняк да живее в Скандинавия?
                              Fiat Punto MK2 Sporting
                              Fiat Punto MK2 HGT

Коментар

Immortal написа:
                                injekciona написа:
                                В Швеция такива заплати ЧИСТО получават само лекари и адвокати.Средната заплата, след приспадане на данъци и осигуровки е около 2700 евро.Колкото повече получаваш, толкова данъците стават по-убийствени и в крайна сметка пак ти остават толкова.Така пише по сайтовете, от извора не знам.http://lostinstockholm.com/2012/01/1...кохолът в Швеция е МНОГО скъп, включително и бирата. Затова самите шведи ходят до Копенхаген да си купуват алкохол.
                                Това за заплатите не е точно така, познавам не малко хора, които работят за доста повече от 5000 евро чисти и нито са лекари, нито адвокати. Имах възможност да остана точно за толкова пари(чисти) и да работя 4 дена в седмица(по 6 часа). Не го направих защото не ми допада като държава, не ми харесват хората, климата, скучния живот и не мисля, че с тези пари там ще живея по-добре от тук. На хора, които обичат спокойния живот, може и да им хареса.... Наистина и тук има заведения, в които бирата е 10лв, има и такива в които е повече, обаче колко пъти ходите в тях? Аз говоря за съвсем средностатстически заведения в центъра на града...Доста заведения обиколих в Мalmo и Gotland и цена от 5-6 евро никъде не видях. Виж в Copenhagen беше значително по-евтино, то не слуачайно има съботно/неделен алкохолен туризъм към Дания Примери за цени мога да дам още много...В крайна сметка всеки си преценява сам за себе си, но да живееш там с под 2000 евро(при осигурена квартира и храна) си е чисто мизерстване.... ПС. В супермаркет влизах 2 пъти и бира над 3.5% не видях. Май се продава само в магазините за алкохол, които в малките градчета работят 1 ден в седмицата...
                                ex - Broom Yellow Fiat Coupe 1.8 -> 2.0 16VT
                                Speed Red Fiat Coupe 2.0 16VT R.I.P
                                Jet Black E46 M3

Коментар

Working...
                                X