Наистина парите не са много, но щом имаш отделно осигурена квартира и храна, няма да имаш проблеми. Относно тъмнината и студа, при всеки човек е различно. Мои близки живеят вече 4 години в Норвегия и не се оплакват. Спокойствието и сигурният начин на живот са им достатъчни. Аз лично те съветвам да опиташ, щом работата е сигурна, няма какво толкова да загубиш. А и според мен поне е по-добре да опиташ, отколкото след време да съжаляваш, че не си опитал и да се питаш "какво ли би било, ако...." Успех ти желая! Смело напред!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Работа в Швеция- заслужава ли си?
Collapse
X
-
И понеже много размихме темата на колегата, а аз бях в основата на това размиване още веднъж щенатреса нещото, което намерих за Швеция и Българската общност там.http://www.bulgarians.se/A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Колега, пробвай! Изкарай няколко месеца, година и ако не ти харесва, хайде обратно. Вече не може да се говори за "бягство". Нали това е една от идейте на ЕС. Естествено всеки гледа към по-хубавото. Дори и бежанците виждат, че тук не е "Германия". Аз гледах младежите по футбол на Германия - еми те половината са "негерманци". Просто света се глобализира. Все пак човек трябва да е и щастлив, където и да е!Нов внос - нови знания и умения!
Fiat Punto 60 (на жената с любов)
Volvo S40
Коментар
-
ivanpal написа:Колега, пробвай! Изкарай няколко месеца, година и ако не ти харесва, хайде обратно. Вече не може да се говори за "бягство". Нали това е една от идейте на ЕС. Естествено всеки гледа към по-хубавото. Дори и бежанците виждат, че тук не е "Германия". Аз гледах младежите по футбол на Германия - еми те половината са "негерманци". Просто света се глобализира. Все пак човек трябва да е и щастлив, където и да е!FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
Все пак човек трябва да е и щастлив, където и да е!A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
BO написа:style34 написа:...познат на много, много висока позиция в голяма банка ... иска да замине и той дори и да берял ягоди....
Коментар
-
Immortal написа:BO написа:style34 написа:...познат на много, много висока позиция в голяма банка ... иска да замине и той дори и да берял ягоди....A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Да в Щатите тираджиите са много добре платени. Мой приятел е там от години, купи си чисто ново BMW X6, купил си е място и сега строи масивна къща с басейн и т.н.А в Швеция студа да не те плаши. Все зимата ходя по командировки там, вярно в южната част, но като тръгвам от България тук е по-студено от там. Последния път тук беше -15, там -2... но сняг си вали почти всеки ден. Цените в заведенията и хотелите са им доста скъпи, иначе в хранителните магазини не е толкова фрапиращо. Транспорта и особено железниците са много добре развити. Аз където бях международни влакове до Копенхаген имаше на всеки кръгъл час, дори сутрин и вечер на 40мин.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Има един сайт, който може да се използва за много информация, свързан с цените и разни сравнения:http://www.numbeo.com/cost-of-living/Един път отделих много време да видя наистина къде е най-добре да се живее, където да има най-хубаво заплащане, най-малко разходи, най-добро образование, най-добро здравно осигуряване, най-малка престъпност и т.н.Ако искаш да живееш в идеалната страна с възможно най-голяма комбинация от добри показатели, то Катар излезе въпросната страна. :DA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
spark написа:Не знам как вървят квартирите в Швеция, но имам бивш колега в Норвегия, който за квартирата (45м2) със сметките за ток, вода и парно плаща около 1400Е. Включени квартира и храна не са хич малко пари.
Коментар
-
Immortal написа:Но най-важното е да постиска малко зъби и да не се поддава на носталгията. Защото е невероятно силно чувство, не е за пренебрегване!The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Това за квартирата и храната ми звучи малко несериозно. Звучи като обещание на работодател от Балканите или Близкия Изток.Някъде преди знам, че даваха по 150-200 евро във вид на купони, които човек може да използва в места за обществено хранене или в хранителните магазини. Но не съм сигурен, че това нещо все още се прктикува. Но 1600 евро заплата и , ако работодателя наистина осигури квартира е добро начало.Гарсониерите започват от 350-400 евро, а двустаен апартамет 450-500 евро. И това са цени в наи-евтините квартали. Ако искаш да живееш на по-добро място трябва да се бръкнеш на по-дълбоко.SEAT Leon Cupra 300
Triumph Street Triple 765 R
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар