Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Работа в Швеция- заслужава ли си?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колега, помогни на Отечеството ---->Емигрирай!!!Алтернативата е ---->Пеевски, Бареков, Доган, Серго .......Ти избираш!!!Успех в начинанието......Колкото и да ти е трудно, ще ти е по-лесно отколкото в милата ни Татковина!!!

Коментар

Имам мои приятели там, никой от тях не се е оплакал, нито е поискал да се връща.Колегата от форума VooDoo, който е там, като замина, нямаше нито къде да живее, нито работа.Сега има всичко, че и хубава спортна кола А ти отиваш с готова работа, с осигурена квартира (имай предвид, че намирането на квартира там е МНОГО трудно. Не заради цените - там квартирите са евтини - а заради системата. Сложно е да я обяснявам сега, но е нещо, с което в България не сме се сблъсквали. Най-лесно разбираемото е, че за да наемеш апартамент, трябва да те одобрят ВСИЧКИ живеещи в кооперацията.)А дано колегата да види темата, че да даде съвети от място.P.S. Ако си пийваш...забрави.Там е полу-сух режим. Алкохол, даже вино и истинска бира, се продават само в специализирани магазини, на невероятно високи цени.Например бутилка Балантайн’с, 700 мл, обикновено, струва 269 крони, което е 57 лева. (Тук е 22 лв)Розе от Вила Ямбол е 59 крони = 12.50 лв. ( http://www.systembolaget.se/ )Всички говорят английски като англичани Швеция е страната, в която английският е най-широко говорим, без да е официален.Но шведския е изключително лесен за учене език, стига да свикнеш с произношението.

Коментар

За пиенето шведите са му намерили цаката - с влакчето от Малмьо е час път до Копенхаген, масово се ходи на алкохолни трипчета в Дания

Коментар

Re: Работа в Швеция- заслужава ли си?

infineon написа:
          Какво мислите относно живота там?Предлагат ми работа в сферата на телекомуникациите.Първоначална заплата 1600 Е с осигурена квартира и храна.
          Разбира се, че трябва да приемеш и да прегърнеш живота на емигрант в една от най-социалните страни в света.1600 евро с храната и квартирата са значително предложение, което ти осигурява висок старт от който да се възползваш по най-добрият начин.Приемаш, заминаваш и никога повече не се връщаш - това е решнието.

Коментар

xaerial написа:
            За пиенето шведите са му намерили цаката - с влакчето от Малмьо е час път до Копенхаген, масово се ходи на алкохолни трипчета в Дания
            Е, ако си в Малмьо, да... ама доколкото разбирам колегата ще е някъде по по-ненаселените райони, което значи на север

Коментар

Immortal написа:
              Имам мои приятели там, никой от тях не се е оплакал, нито е поискал да се връща.Колегата от форума VooDoo, който е там, като замина, нямаше нито къде да живее, нито работа..................................А дано колегата да види темата, че да даде съвети от място...............
              Следващите три дни имам много работа и няма да мога да пиша, но в събота ще драсна няколко реда.
              Airfan написа:
              В Швеция е много много скъпо, да го имаш предвид.
              Скъпо, скъпооо, колко да е скъпо? Млечните продукти и месото сигурно са по-евтини ,отколкото в България.
              SEAT Leon Cupra 300
              Triumph Street Triple 765 R

Коментар

Ще чакаме отзивите ти VooDoo...Иначе от поуста ти да разбираме ли, че в Швеция личното време е дефицит ?Пиши молят те. Какво и как го работиш, как почиваш, с какво се забавляваш, как си се устроил...Аз вече се интересувам живо след, като снощи разбрах, че и наши приятели са получили конкретно предложениеза там. Те са на по 30 години и имат две деца на 8 и 5 годинки. Смятат заедно да отиват. Инициирани са от българи живеещиот 10 години там.
                A17DTС/S
                Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

VooDoo написа:
                  Airfan написа:
                  В Швеция е много много скъпо, да го имаш предвид.
                  Скъпо, скъпооо, колко да е скъпо? Млечните продукти и месото сигурно са по-евтини ,отколкото в България.
                  Ако правилно са ми споделили, че кило пилешко е 7-8 евро на килограм, да поне двойно по-скъпо е. Ти какви цени виждаш там?Поздрави

Коментар

Цените не са за едно кило пиле и 2 пресни млека. Не е правилно да се гледа само така. Еди кое си било по-евтино.Важното е в края на месеца какво си дал, защото няма да живееш на пиле и прясно мляко, нали?Като се качиш в транспорта, като отидеш на кино, като излезеш някъде вечер с приятели, които няма да имаш там, тогава ще видиш колко струва живота.И аз от Германия си купувам Харибо бонбонки по 500 грама за 99 цена, а тука 1/4 от същата опаковка са по 1.5 лева, ама в Германия не ми излиза да живея по-евтино, защото не мога да изкарам месеца с Харибо.
                    A20DTH ЖТД ама не баш
                    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
                      Цените не са за едно кило пиле и 2 пресни млека. Не е правилно да се гледа само така. Еди кое си било по-евтино.Важното е в края на месеца какво си дал, защото няма да живееш на пиле и прясно мляко, нали?Като се качиш в транспорта, като отидеш на кино, като излезеш някъде вечер с приятели, които няма да имаш там, тогава ще видиш колко струва живота.И аз от Германия си купувам Харибо бонбонки по 500 грама за 99 цена, а тука 1/4 от същата опаковка са по 1.5 лева, ама в Германия не ми излиза да живея по-евтино, защото не мога да изкарам месеца с Харибо.
                      Най-яката комбинация. 2 пакета Харибо и 2 литра бира. Малиии в стомаха ти настава "Война и мир"
                      ФИАТ- Пътят е само формалност
                      ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
                      -----------------------------------------------------
                      FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Хм...Дали си заслужава да работиш където и да било в чужбина (без значение страната) означава за мен дали чисто финансово ще се чувстваш по-добре отколкото тук в България. Ако въпроса ти е само от материалната страна на нещата - не знам. Нито един познат нямам там. Колегата @VooDoo съм го виждал, но само веднъж - свестен човек според мен. Може да му се довериш. Нека той каже как седят нещата.Принципно аз никога не бих се съгласил, защото глобално погледнато за мен не си заслужава. Аз винаги съм казвал и пак ще го кажа - отказвам се от новата кола, от керамичните плотове, смартфоните си, от лаптопите и пр. материални "благини" на съвремието в замяна на това да се храня с плодове и зеленчуци, които са хубави и без да са БИО, въобще за всички продукти става въпрос, да се срещам по улицата с усмихнати и приветливи хора, а не със студени и навъсени биороботи - да има както казва народа човещина и топлина.Общо взето за мен атмосферата е по-важна, приятелите, планината, родното място, контакта с други хора (едва ли са по-топли от нас хората там) и такива неща. За мен материалната страна на нещата е изключително недостатъчна, за да се реша на такава стъпка, но всеки е различен и сам решава кое би било по-добро за него.
                        == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Слав написа:
                          Хм...Дали си заслужава да работиш където и да било в чужбина (без значение страната) означава за мен дали чисто финансово ще се чувстваш по-добре отколкото тук в България. Ако въпроса ти е само от материалната страна на нещата - не знам. Нито един познат нямам там. Колегата @VooDoo съм го виждал, но само веднъж - свестен човек според мен. Може да му се довериш. Нека той каже как седят нещата.Принципно аз никога не бих се съгласил, защото глобално погледнато за мен не си заслужава. Аз винаги съм казвал и пак ще го кажа - отказвам се от новата кола, от керамичните плотове, смартфоните си, от лаптопите и пр. материални "благини" на съвремието в замяна на това да се храня с плодове и зеленчуци, които са хубави и без да са БИО, въобще за всички продукти става въпрос, да се срещам по улицата с усмихнати и приветливи хора, а не със студени и навъсени биороботи - да има както казва народа човещина и топлина.Общо взето за мен атмосферата е по-важна, приятелите, планината, родното място, контакта с други хора (едва ли са по-топли от нас хората там) и такива неща. За мен материалната страна на нещата е изключително недостатъчна, за да се реша на такава стъпка, но всеки е различен и сам решава кое би било по-добро за него.
                          Напоследък попътувах в Италия и Англия и смело мога да твърдя, че тези хора са много много много по-усмихнати, по-топли, по-учтиви, по-вежливи, по-гостоприемни от нас. Разходи се днес и виж какви са хората, които срещаш по улиците на Българи - навъсени, намусени, нетолерантни от притисналия ги живот. Митът за гостоприемството и топлината у нас отдавна е само мит.

Коментар

Благородно ти завиждам за възможността, която ти се предоставя. Моята мечта е да живея в Скандинавието.Ако парите биха били достатъчни за приличен живот, ще остане само личният ти избор.Пожелавам ти да заминеш и много успехи там. П.С. Изпращай ни снимки на сиянието. ))
                            Fiat Stilo 115 h.p. 2004
                            Глупаво е да правиш планове за целия си живот, след като не си господар дори на утрешния ден.

Коментар

Щом доживяхме в Англия да са по-усмихнати и по-вежливи от нас, то значи ние бая сме го закършили
                              == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Airfan написа:
                                Напоследък попътувах в Италия и Англия и смело мога да твърдя, че тези хора са много много много по-усмихнати, по-топли, по-учтиви, по-вежливи, по-гостоприемни от нас. Разходи се днес и виж какви са хората, които срещаш по улиците на Българи - навъсени, намусени, нетолерантни от притисналия ги живот. Митът за гостоприемството и топлината у нас отдавна е само мит.
                                Алтернативно ще кажа за Германия, защото аз от там имам наблюдение.Усмихнати да, но изкуствено. Вежливи да, но изкуствено. Топлина - може би излизаща от някоя немска печка, но като осъзнаеш зад мазната усмивка какви са наивни и неблагородни, това те съсипва.Да излезеш някъде вечер - ама разбира се, но след специална уговорка. Ако случайно се видите без уговорка и им кажеш хайде да ходим някъде, все едно ги обиждаш.За първи път в живота си пускам покана (разбирай резервация на времето по имейл в календара) за излизане вечер. Направо супер.Само за едно съм съгласен - мега спокойствие. Никой не бърза за никъде. Типичната приказка яваш-яваш. После ние не сме били работливи. Ония стоят по цял ден, дойде 11 часа и по часовник - хоп на обяд. Дойде 17 часа, 17:01 са на вратата да си ходят. А бе мега работливи са, нямам думи. А ти си скъсваш гъза там, изкараш 3-на работа и само защото си българин, заплащането ти е на 1/3 от тяхното, за същата позиция.Лично, мен това ме дразни. Хората не са такива, каквито изглеждат. Бих живял там само, ако ми предложат достатъчно добро възнаграждение. Говоря не да преживявам, а наистина да си заслужава.За жалост повечето хора бягат от самата държава тук и работят и жизнения им стандарт е същия и там, но са в друга държава.Да, купува си по-нова кола от тук, но тя там се смята за определен жизнен стандарт там, който е на същото ниво като тук.И какво печелиш в крайна сметка - избягал си, за да си на същото ниво, да живееш пак някъде под наем, но да не караш 10 годишен Фиат, а 5 годишно Ауди да речем.Страхотно постижение и израстване...Ама като си дойдат тук (имам достатъчно приятели такива), които с по-новото си Ауди се чувстват като по-велики. И само обясняват как тука било това, а там бил живота. Какъв живот - само го питам колко пъти е излизал някъде с приятели и гледат в земята, защото просто такива нямат.А ако имат случайно българи приятели, то или трябва да са отраснали заедно, за да рачитат един на друг и да продължават същото топло отношение така, както в България, или трябва да са уцелили 6-ца от тотото и да намериш такъв българин, който да не гледа как да те прецака, случайно да не би да си купиш с 1 година по-ново Ауди от неговото.
                                A20DTH ЖТД ама не баш
                                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Working...
                                X