Колеги преди няколко дена общинска полиция ми написа акт за паркиране в тревни площи. (площа не беше никак тревна но както и да е) Въпроса ми е някои който се е парил да каже за какво иде реч? Размер на глобата, обжалване при положение че съм подписал?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Акт от общинска полиция
Collapse
X
-
Re: Акт от общинска полиция
tedo0o0 написа:Колеги преди няколко дена общинска полиция ми написа акт за паркиране в тревни площи. (площа не беше никак тревна но както и да е) Въпроса ми е някои който се е парил да каже за какво иде реч? Размер на глобата, обжалване при положение че съм подписал?
-
Не знам за какво мога да се хвана ако реша да обжалвам. Писаха че съм паркирал а аз бях в колата... аз поне това го разбирам като престой но дали има значение.,,тревната площ,, не споря че беше в страни от пътя но не беше тревна площ а пясък оклепан с масло от коли и следи от паркирания на границата на асфалтовия път.
Коментар
-
Не е важно как изглежда а как се води по техните бумаги. Ако там е тревна площ глобяват. Мен няколко пъти ми тряскат глоба за спиране в тревна площ зад блока където деноношно се паркират коли, но моята снимаха и ме глобиха, а отдавна не прилича на тревна площ. Глоба от 10 до 50 лв. а ако мине в акт от 50 до 500. поне така ми казаха. но обикновено ако се разлафиш с тях и взимат по-малко. мен при положение,че 3 пъти ме хвашат все на различно място все ми е по 10 кинта. А за второ нарупение май се пише дирекно акт.това преди 2 години в София.за обжалване не съм разпитвал.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
Колега, плащай си ФИША и несе занимавай с глупости ! АКТ е когато има къде да пишеш възражения и т.н.т. , общинските "полицаи" пишат фишове. И аз така си изпатих от тия рекетьори, но срещу ръжен не се рита. Тия набедени за полицаи ..... хабер си нямат от ЗДП, ама така им казал кмета, така правят. Няма оправия с тях.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
tedo0o0 написа:... не споря че беше в страни от пътя но не беше тревна площ а пясък оклепан с масло от коли и следи от паркирания на границата на асфалтовия път.
Коментар
-
tedo0o0 написа:Писаха че съм паркирал а аз бях в колата... аз поне това го разбирам като престойЗДП написа:Чл. 93. (1) Пътно превозно средство е в престой, когато е спряно за ограничено време, необходимо за качване и слизане на пътници или за извършване на товарно-разтоварни работи в присъствието на водача.(2) Паркирано е пътно превозно средство, спряно извън обстоятелствата, които го характеризират като престояващо, както и извън обстоятелствата, свързани с необходимостта да спре, за да избегне конфликт с друг участник в движението или сблъскване с някакво препятствие, или в подчинение на правилата за движение.
Коментар
-
Ех това определение "ограничено време" какъв диапазон обхваща колко спорих с един полицай...и си ми писа фиша деФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Kay_ написа:Ех това определение "ограничено време" какъв диапазон обхваща колко спорих с един полицай...и си ми писа фиша де
Коментар
-
Така е Оги. Трябваше да уточня ситуацията. Органа ми рече, че ще ми пишел фиш понеже стоя повече време над определеното за престой в закона. И аз като го видях, че не е много на ясно исках да спекулирам с това понятие. Та човека беше на мнение, че под "ограничено време" се разбирало 2-3 до макс 5 мин. Не се разбрахме и на следващия ден си платих и приключих с тази история.По другия въпрос. Преди 5-6 години в Студентски много бяха плъзнали да пишат фиш за спиране на тревна площ. Зад 34ти блок има една калнотия, която се водела зелена. И минават двама души-дум на предния джам фиш-а правят 2-3 снимки за албума и си заминават. Не съм чул някой да успя да оспори (а желаещи много имаше). Фишовете бяха с размер 10-20лв.ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар