Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Акт от общинска полиция

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Акт от общинска полиция

Колеги преди няколко дена общинска полиция ми написа акт за паркиране в тревни площи. (площа не беше никак тревна но както и да е) Въпроса ми е някои който се е парил да каже за какво иде реч? Размер на глобата, обжалване при положение че съм подписал?

Re: Акт от общинска полиция

tedo0o0 написа:
    Колеги преди няколко дена общинска полиция ми написа акт за паркиране в тревни площи. (площа не беше никак тревна но както и да е) Въпроса ми е някои който се е парил да каже за какво иде реч? Размер на глобата, обжалване при положение че съм подписал?
    За София, Младост 2, акта е 30 лв и имаш 3 дена да платиш. Ако не платиш го преобразуват като административно нарушение и глобата се праща на собственика и почва от 500 лв. Цялото инфо е от преди 4 години. Може да се е променило до сега.

Коментар

На общинска актовете почват от 50лв нагоре,твоя даже мисля че ще е по голям.Можеш да го обжалваш но не помня сроковете,има смисъл да го обжалваш ако глобата е твърде голяма и с обжалването може да ти я намалят,иначе не вярвам да падне акта.
      Peugeot 307 2.0i ГИ
      ex: Fiat Brava 1.6 16V 90hp

Коментар

Забравих да кава че става дума за Варна. Милиционерите ми казаха да отида в общината след 2 седмици и да си получа наказателното постановление. Щели да се постараят глобата ми да е минимална което мисля че не зависи от тях но..

Коментар

Не знам за какво мога да се хвана ако реша да обжалвам. Писаха че съм паркирал а аз бях в колата... аз поне това го разбирам като престой но дали има значение.,,тревната площ,, не споря че беше в страни от пътя но не беше тревна площ а пясък оклепан с масло от коли и следи от паркирания на границата на асфалтовия път.

Коментар

Не е важно как изглежда а как се води по техните бумаги. Ако там е тревна площ глобяват. Мен няколко пъти ми тряскат глоба за спиране в тревна площ зад блока където деноношно се паркират коли, но моята снимаха и ме глобиха, а отдавна не прилича на тревна площ. Глоба от 10 до 50 лв. а ако мине в акт от 50 до 500. поне така ми казаха. но обикновено ако се разлафиш с тях и взимат по-малко. мен при положение,че 3 пъти ме хвашат все на различно място все ми е по 10 кинта. А за второ нарупение май се пише дирекно акт.това преди 2 години в София.за обжалване не съм разпитвал.
            Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
            182A4.000 IAW49F
            LPG - Lovato EasyFast
            ----------------------------
            "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

КАкво значи "да обжалвам ли" -естествено, че ще обжалваш. Нека ти връчат постановлението първо.

Коментар

Нищо ти няма! Ей тъй на се "възпитават" такива като теб! Честито!
                Fiat Punto 1.1-Синята птица
                Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Колега, плащай си ФИША и несе занимавай с глупости ! АКТ е когато има къде да пишеш възражения и т.н.т. , общинските "полицаи" пишат фишове. И аз така си изпатих от тия рекетьори, но срещу ръжен не се рита. Тия набедени за полицаи ..... хабер си нямат от ЗДП, ама така им казал кмета, така правят. Няма оправия с тях.
                  Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

tedo0o0 написа:
                    ... не споря че беше в страни от пътя но не беше тревна площ а пясък оклепан с масло от коли и следи от паркирания на границата на асфалтовия път.
                    Както каза колегата, важно е как им се води на тях, и няма бягане. Ще трябва да платиш, тъпо е знам, ама това е положението. Тя половината София спира по такива "тревни площи" около блоковете. Аз се чудя, няма ли някой дом съвет да ходи да съди общината защо няма трева на тези тревни площи? Защо общината не се грижи за тях? Защо не са оградени с жива плет, или някаква ограда с цветя, кашпи и т.н. Един път чакаме на границата Македония -> България с автобус, и стандартно минаването отнема около час. Вътре един възрастен австриец вика единственият път когато съм чакал толкова на граница е когато влизах в Куба преди 30 години. Викаме, какво да направим? Е как какво, подавате жалба в офиса на народният представител, който Ви представлява в парламента.Тогава осъзнах колко сме далече. Ма има време, тогава бях на 19, сега съм на 33, има време.Отплеснах се, ама напоследък ми идва нанагорно всичко случващо се.
                    00' Bravo 105 JTD

Коментар

tedo0o0 написа:
                      Писаха че съм паркирал а аз бях в колата... аз поне това го разбирам като престой
                      Ти имаш сериозна нужда да си опресниш знанията. Помагам:
                      ЗДП написа:
                      Чл. 93. (1) Пътно превозно средство е в престой, когато е спряно за ограничено време, необходимо за качване и слизане на пътници или за извършване на товарно-разтоварни работи в присъствието на водача.(2) Паркирано е пътно превозно средство, спряно извън обстоятелствата, които го характеризират като престояващо, както и извън обстоятелствата, свързани с необходимостта да спре, за да избегне конфликт с друг участник в движението или сблъскване с някакво препятствие, или в подчинение на правилата за движение.
                      Това дали си паркирал и дали си в колата са две различни неща, нямащи общо едно с друго. Престояваш когато:- спираш, слиза пътник, тръгваш;- спираш, излизаш от колата, сваляш нещо от багажника, качваш се, тръгваш. Но ако спреш и просто ти седиш в колата без нищо да се случва, значи си я паркирал. Особено ако е била и с изключен двигател. Може да си спиш в нея, но тя е паркирана, а не е спряла за престой. Отделно от това - имаш ли някаква много основателна причина да нагазиш в поляната, за да се качат и слязат пътници или да извършиш товаро-разтоварни дейности?Като цяло - това, че не знаеш някой закон, наредба и пр. - не те оправдава при нарушаването му. Това, че не знаеш кое е зелена площ - също. Така че - Обжалвай смело, пиши каквито глупости ти дойдат на ум и си паркирай където е разрешено, а не където решиш, за да ти е спокойно и по-евтино.

Коментар

Ех това определение "ограничено време" какъв диапазон обхваща колко спорих с един полицай...и си ми писа фиша де
                        ФИАТ- Пътят е само формалност
                        ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
                        -----------------------------------------------------
                        FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

че съм виновен спор няма за това и си подписах акта без да споря с тях. Исках да разбера как стои въпроса с обжалването при положение, че съм подписал че нямам претенции и на какво основание мога да обжалвам

Коментар

Kay_ написа:
                            Ех това определение "ограничено време" какъв диапазон обхваща колко спорих с един полицай...и си ми писа фиша де
                            Не е ли написано след запетаята? Време, необходимо за товарене и разтоварване на пътници и товари. Т.е. колата спира и се започва тази дейност. Може да я вършиш и 3 дена, стига да я вършиш, но не и да си седнеш в колата и нищо да не се случва, а да казваш, че не си паркирал и само престояваш. Малко извън темата тук: на синьо-зелените зони в София, ако си седиш в колата - не те проверяват, въпреки че пак е в нарушение.-----------/ Има си административен ред - до няколко дни (ще отвориш ЗАНН, ако не се лъжа, там пише какъв е срокът) подаваш писмени възражения, а това, че на акта си се подписал, че нямаш - не му се впечатлявай чак толкова. То и в наказателното производство винаги можеш да се отметнеш от показанията си, та за административно ли няма да можеш? Пишеш смело, че имаш възражения и започваш да измисляш разни небивалици, там няма трева, изпушена е, минали са цигани с коне и са я изяли, и разни други простотии, надяваш се да падне акта и така. Ама внимавай да не си вкараш автогол с такива глупости - да си кажат "Тоя много отворен нещо, я 200 лева глоба!"Абе тия снимат ли нарушението за доказателство, или доказването е от типа "Аз и двама колеги полюцаи видяхме тая кола там и съставихме акт"? Щото пък ти с трима колеги от форума не играхте ли карти през това време в Провадия? Въобще - как е дефинирана тая зелена площ на кой адрес е, да не би да вадят карта с номерацията на зелените площи? А го качи тоя акт, че ми стана интересно.

Коментар

Така е Оги. Трябваше да уточня ситуацията. Органа ми рече, че ще ми пишел фиш понеже стоя повече време над определеното за престой в закона. И аз като го видях, че не е много на ясно исках да спекулирам с това понятие. Та човека беше на мнение, че под "ограничено време" се разбирало 2-3 до макс 5 мин. Не се разбрахме и на следващия ден си платих и приключих с тази история.По другия въпрос. Преди 5-6 години в Студентски много бяха плъзнали да пишат фиш за спиране на тревна площ. Зад 34ти блок има една калнотия, която се водела зелена. И минават двама души-дум на предния джам фиш-а правят 2-3 снимки за албума и си заминават. Не съм чул някой да успя да оспори (а желаещи много имаше). Фишовете бяха с размер 10-20лв.
                              ФИАТ- Пътят е само формалност
                              ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
                              -----------------------------------------------------
                              FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Working...
                              X